29/6/12

Equips amb l'aigua al coll

S'apropen les 12:00 hores del 30 de juny. Menys de 14.000 minuts perquè alguns clubs 'morosos' coneguin la seva (mala) sort per culpa dels deutes que arrosseguen amb els seus jugadors, via AFE. Primera part d'un drama que viurà el seu particular remake a partir de dilluns, quan els clubs que han d'avalar per denúncies d'anys anteriors hagin de fer efectiva la quantitat que se'ls reclama abans del 5 de juliol, dijous (dia, també, en què se celebrarà l'Assemblea de l'Hospi). Què vol dir això? Difícil respondre-ho quan la mateixa Federació Espanyola no fa massa pinta de saber-ho. Les últimes informacions apunten que, d'una banda, l'Ontinyent ha tancat l'acord amb John Clarkson i seguirà a Segona B, mentre que els grups inversors a Dénia s'han fet enrere i el més segur és que els grocs militin l'any vinent a Tercera Divisió.

Això al nostre grup, i de primer plat. De segon, el tema dels avals: el Dénia, l'Orihuela, l'Ontinyent i el Sant Andreu han de fer front a un import de 200.000 euros, mentre que el Mallorca B i el Badalona hauran de consignar 125.000 euros abans de dijous al compte bancari que la RFEF ha disposat a la seva Circular 66 emesa el passat 27 de juny. L'Ontinyent, a banda de saldar el deute amb els jugadors, també disposa de l'aval, mentre que el Dénia, en no satisfer el deute amb l'AFE, ja és equip de Tercera. Sense notícies a Oriola i a Palma de Mallorca, els dos clubs catalans han manifestat estar tranquils, sense aportar cap explicació complementària que il·lustri aquesta actitud. Camino manifestava feia unes setmanes a Futbolcatalunya.com que el tema estava solucionat perquè no hi havia deutes pendents quan, cal recordar, que la necessitat d'avalar ve determinada per l'existència de denúncies (i no de deutes) en temporades anteriors.

I qui podria ocupar aquestes places? Tema complicat. D'una banda s'obre un possible panorama en què algunes places s'hagin d'ocupar amb el pagament de la quantitat que estipuli la Federació pel que fa als equips descendits pel deute amb els jugadors. En aquest cas, i sempre amb el grup 3 com a referència, el descens del Dénia obre la compra de plaça, en primer lloc, als equips de Tercera del grup valencià (amb el Levante B com a únic aspirant, en teoria). En segon lloc, els equips valencians que van baixar a Tercera -Gandia-, serien els següents a la llista, però els de la Safor encara no saben si sortiran a Tercera. En tercer lloc, els balears, catalans i aragonesos de Tercera, llista que per aquest ordre encetarien Llosetí, Ejea, Espanyol B i Sariñena. D'aquests quatre, el filial perico és l'únic que entraria dins les apostes per poder comprar plaça. Si cap d'aquests equips hi accedís, en quart lloc Andorra i Manacor podrien entrar a comprar aquesta plaça, un fet que es preveu poc menys que improbable.

Què passa? Que es podria donar la circumstància que el dia 5 Badalona, Orihuela o Sant Andreu no avalessin la quantitat necessària i no sortissin a Segona B. La seva plaça s'hauria de substituir, però en aquest cas no hi hauria cap deute a satisfer de manera que l'equip que ocuparia les vacants ho faria de forma gratuïta mentre que d'altres ho poden haver fet pagant. Com resoldria la RFEF aquesta situació és, ara mateix, tota una incògnita, més encara quan tota las Rozas és a Ucraïna gaudint del país i, fins i tot, de la Selecció espanyola. I de postres, caldria veure com actuaria la FCF en cas d'una hipotètica compra de plaça de l'Espanyol B: seria el Palamós l'encarregat d'ocupar la seva plaça a Tercera i el Peralada la vacant resultant a Primera Catalana? Ho sabríem abans de conèixer el format, data de sorteig i properes eliminatòria de la Copa Catalunya 2012-2013?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada