Etiquetes

2/10/11

Lliçó de Futbol | Lleida Esportiu 1-4 CE L'Hospitalet

Qui ens ho havia de dir. La setmana 'post' Terol havia encès els ànims en alguns aficionats de l'Hospitalet, preocupats pel rendiment de l'equip`en certs partits i del pobre bagatge a domicili. Alguns defensàvem que era qüestió de paciència. I segurament no serà ni blanc ni negre, que un partit ara no ho canviarà tot, però avui l'Hospi ha donat una autèntica lliçó de futbol al Lleida Esportiu en una primera part primorosa que ens deixava un clar, contundent i meravellós 0-4... als 38 minuts de partit. Veure per creure. La diferència? Més enllà dels condicionants difícils de controlar, la clau del partit ha estat en l'encert dels riberencs de cara a porteria i, especialment, de la confiança que ha transmès a l'equip el gol de David Prats al minut 5, la mateixa confiança que ha fet abaixar els braços a un Lleida Esportiu que ha fet un partit força pobre, ben collat per l'Hospi, i que amb aquest 1-4 encaixa la golejada més àmplia en els 8 partits oficials de la curta història de l'entitat lleidatana. Pel que fa a l'Hospi, la golejada no soluciona tots els problemes que hagin pogut aparèixer fins ara, però sí que pot ser el punt de confiança per mirar cap amunt.

L'únic canvi que ha introduït Vinyals a l'onze inicial respecte al partit de Terol ha estat, potser, un dels desencadenants de l'1-4. El míster ha assegut David Corominas a la banqueta per donar entrada a un altre David, Haro. El vallesà s'ha emparellat amb Verdú, lateral esquerre dels lleidatans i que ha abandonat el terreny de joc marejat per la velocitat de David Haro, un autèntic corcó. Ha estat l'extrem vallesà precisament el primer en avisar: no s'ho ha pensat dues vegades per, després de rebre una obertura a la dreta de Prats, etzibar un xut des de l'interior de la grau que no marxaria massa lluny del pal dret de la meta de Víctor Ibáñez (4'). Un minut més tard, però, tots dos protagonistes han obert el 'tarro de les essències' amb els papers intercanviats: Passada a l'espai de David Haro per 'Pratigol', que es planta dins l'àrea davant Víctor i el bat per sota per inaugurar l'electrònic; 0-1. El gol ha fet mal a un Lleida Esportiu desnortat, molt nerviós en defensa i poc resolutiu en atac, ja que l'única ocasió clara de gol l'ha tinguda Méndez Canario en un xut des de la frontal (12') que ha obligat Craviotto a estirar-se per evitar l'empat.

I és que del possible 1-1 hem acabat passant, gairebé per obra i gràcia de Marc Pedraza, al 0-4. Sí, com ho llegiu. El '8' de l'Hospi s'ha marcat una jugada impressionant, ha marxat dels contraris que li han sortit el pas, s'ha plantat tot sol davant Víctor Ibáñez i ha situat, per baix, el 0-2 al marcador (15'). Poc ha hagut d'esperar el davanter barceloní per trobar companyia al seu primer gol oficial amb l'Hospi: minut 21, jugada assajada a la sortida d'un córner que remata Lucas Viale, refusa la defensa lleidatana i Marc Pedraza recull el rebuig des de la frontal amb un xut que acaba al fons de les malles després de tocar en Javi Ballesteros; 0-3 (21'). Els gols de rebot valen, a favor i en contra. Mala sort o massa facilitats? La qüestió és que l'Hospi estava on fire i ni un cap de cap desviat d'Asier Eizaguirre podia trencar la dinàmica guanyadora d'un Hospi que faria el quart després d'una deliciosa passada picada de Pitu cap a Marc Pedraza tallada per Jaume Sobregrau... que s'acabaria introduïnt la pilota a la seva pròpia porteria (38'). 0-4 i gràcies, ja que la sensació general era que l'Hospi, amb prémer una miqueta l'accelerador podia formar un desgavell considerable al Camp d'Esports.

Un sol canvi a la represa: Miki Massana dona pas a Casquero a les files locals. Era un 'ara o mai' pel Lleida Esportiu, que necessitava ficar-se en el partit al més aviat possible. Dit i fet, un córner botat per Verdú als tres minuts de la represa l'acabava colant al fons de la xarxa David Prats, tot i que l'acta del partit otorga el gol al lateral blau (48'). L'1-4, però, acabava sent escuma, gas poc amenaçador per un Hospi que va tornar a agafar les regnes del partit però que no va acabar de rematar el Lleida Esportiu: Cirio enviava la pilota per sobre del travesser quan tenia darrera seu, totalment sols, Pitu i David Haro (50'); tampoc Haro l'encertava dos minuts després amb un xut alt després de marxar de dos contraris. La més clara, però, era per Pitu al minut 55 en una jugada originada per un regal de Jaume Delgado a Marc Pedraza, assistència cap al mig saltenc que amb tota la porteria per ell sol es trobava amb Víctor Ibáñez, que enviava la pilota a córner.

A 35 minuts del final el bolígraf va començar a descansar a l'hora d'apuntar ocasions. Tot i els cinc canvis entre tots dos equips, només la inèrcia del marcador i l'orgull propi convidava el Lleida Esportiu a provar-ho davant d'un Hospi còmode amb el partit controlat en tots els aspectes i que fins i tot amb l'expulsió de Rubén García per dues faltes en quatre minuts (70', 74') no va haver de patir per la victòria. Passaven els minuts i no va ser fins al temps adicional que tots dos equips van tornar a disposar d'ocasions per obrir el marcador però ni Jesús Imaz al Lleida Esportiu (91') ni una doble oportunitat de David Prats i de Pitu, que tornava a trobar-se amb la intervenció de Víctor, podien variar un marcador necessari per deixar enrere els fantasmes de la sequera golejador, per veure que aquest equip té gol i té potencial per somiar, per créixer i per tenir-hi confiança. Paciència, com sempre diem.

FITXA TÈCNICA

CLUB LLEIDA ESPORTIU: Víctor Ibáñez, Pau Bosch (Pere Milla, 77'), Jerson Bosch, Sobregrau, Verdú (David Giménez, 58'), Miki Massana (Casquero, 46'), Méndez Canario, Jaume Delgado, Jesús Imaz, Ballesteros i Asier Eizaguirre.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Marc Pedraza (Manel Gómez, 75'), David Haro (Ángel Sánchez, 83'), Cirio (Corominas, 66'), Pitu i David Prats.

Gols: 0-1 David Prats (5'), 0-2 Marc Pedraza (15'), 0-3 Marc Pedraza (21'), 0-4 Sobregrau (36', pp), 1-4 David Prats (48', pp).

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó). Ha mostrat targeta groga als locals Miki Massana (17'), Asier Eizaguirre (54'), Jesús Imaz (65') i Méndez Canario (72') i al visitant Hammouch (72'). Ha expulsat Rubén García amb doble groga (70' i 74').

Incidències: Partit de la 7a jornada del grup tercer de Segona Divisió B celebrat al Camp d'Esports de Lleida davant d'uns 1.200 espectadors. Partit televisat per Esport3 i primer enfrontament de la història entre lleidatans i riberencs. Han completat la convocatòria de l'Hospi José Moragón i Aday Benítez. Al llarg del partit d'una minoria "d'aficionats" "radicals" del Lleida Esportiu han proferit crits contra l'Hospi, la seva afició i la Ciutat, fent gala del seu 'elegant' nom. Allà ells.

3 comentaris:

  1. En este caso he de felicitar ademas de los jugadores al mister que ha introducido algunas variantes que han dado muy buen efecto:
    1- Presion conjunta e intensa de medio campo para arriba.
    2- Posicion mas adelantada de lo que estamos acostumbrado de Marc Pedraza, que con la llegada y calidad que tiene arriba hace mucho daño.
    3 - Lo que vengo pidiendo desde hace semanas, la inclusion de David Haro, por su velocidad y descaro... aunque hay que saberlo pulir, dada su juventud y lo impulsivo que es.
    ¡¡¡ MUY BIEN JORDI VINYALS, seguro que sacaras conclusiones positivas para proximos encuentros ¡¡¡
    Por la goleada, tampoco hemos de pensar que ahora vamos a ganar los partidos facilmente, ni mucho menos, ESPEREMOS QUE LO DE AYER NO SEA UN ESPEJISMO Y EMPEZEMOS A CONSEGUIR REGULARIDAD EN EL JUEGO Y EN GOLES, CONFIO MUCHO EN EL MISTER.
    Un saludo a todos los aficionados de l'HOSPI

    ResponElimina
  2. Lo de ayer me confirma varios puntos que tenía en duda.
    Y son que Craviotto, Hammouch y Rubén, no deben formar parte del próximo once inicial. Por favor, relevo ya, que hay mas jugadores.

    ResponElimina
  3. Creo que en cuanto a Craviotto, estas muy equivocado, ultimamente esta teniendo actuaciones bastantes destacadas, esta a un nivel mas alto de momento, que la pasada temporada, no hay mas que verlo actua con mas rapidez en las salidas.

    En cuanto a Ivan Hammouch, tiene experiencia y capitania en el equipo, pero lo que le sucede es que va muy justito fisicamente, y por eso PEQUE puede hacerse con ese lateral.

    En cuanto a Ruben, no es mal jugador, pero quizas peque de inocencia o no tiene suficiente picardia para disimular, pues ultimamente esta perjudicando al equipo con estas dobles tarjetas...

    ResponElimina