Etiquetes

11/10/11

El partit de la il·lusió | UE Llagostera - CE l'Hospitalet (dimecres, 19:30 hores)

Ha arribat el dia. I és que ja queden menys de 24 hores per un partit ben important, que no vital. És el partit de la il·lusió, l'encontre que pot obrir les portes d'una eliminatòria inolvidable per al Centre d'Esports l'Hospitalet, un matx que pot brindar als riberencs l'oportunitat d'enfrontar-se sis anys després a un peix gros del món del futbol, a un equip de Primera Divisió que estigui disputant competicions europees (o el Sevilla, en el seu defecte). Només un pas: el Llagostera. Els de Tarragó, Alsina, Ayats, Carrillo i companyia es troben davant d'una ocasió única en la seva història per seguir augmentant la llegenda. És complicat jugar a ser vident, però si haguéssim d'apostar per quin dels dos equips pot tornar a trobar-se en una situació com aquesta, molts dirien (diríem), que els gironins tenen davant seu una oportunitat gairebé exclusiva d'escriure la pàgina més brillant de la seva, fins ara, modesta història. Il·lusió a tots dos bàndols; obligacions serioses per cap dels dos equips. En definitiva, igualtat màxima per una eliminatòria que concentrarà l'atenció de tot el futbolcat demà 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. Capricis de l'atzar. 

El Llagostera 
Tot o... res? Fa 10 anys a Llagostera ningú, absolutament ningú hauria ni tan sols somiat de trobar-se, a 11 d'octubre de 2011, a hores d'un partit tan il·lusionant com aquest. Encara menys, fent-ho com a equip de Segona Divisió B de ple dret. L'ascensió de l'entitat del Gironès ha estat meteòrica, especialment des que el tàndem Isabel Tarragó (presidenta) i Oriol Alsina (entrenador -sense carnet-), va fer-se càrrec de la nau llagosterenca. Ascensos a Preferent, a Catalana i a Tercera. I la quarta categoria del futbol espanyol no se li va resistir massa als gironins: un any de rodatge amb bones sensacions i campions el passat curs, eliminant el Cerceda a la fase de campions i aconseguint l'ascens per la porta gran. El sostre d'aquest equip, trencat fa temps, està per tornar a ser construït. Ara, després d'un mal inici de Lliga -els de Lluís Carrillo no saben què és guanyar després de vuit partits-, la Copa arriba com a oportunitat de redempció, com un aparador únic per fer història i, evidentment, fer caixa si s'elimina l'Hospitalet sobre la gespa artificial de Llagostera. 

El tàndem Alsina-Carrillo, amb Quim Ayats a la direcció esportiva ha treballat de valent al llarg de tot l'estiu per polir la plantilla i adequar-la a les necessitats de la categoria. Fins ara, però, els gironins han mostrat dues cares: la bona, a la Copa del Rei, he permès eliminar l'Olímpic de Xàtiva per 4-2 i el Cerceda per 2-1 després d'una pròrroga agònica. A la Lliga, en canvi, les concessions defensives -especialment en jugades a pilota aturada- i el poc encert dels seus davanters -3 gols en 8 partits- deixen el Llagostera en el darrer lloc de la Lliga, amb 3 punts de 18 possibles i la casella de victòries amb el zero situat. El marge de millora és evident, però; compten amb una bona plantilla, amb jugadors experimentats a la categoria i de moment ja fa dos partits que no perden com a locals (0-0 davant Badalona i Reus). 

Hi haurà vells coneguts al davant: fins a cinc exHospi formen part de la plantilla del Llagostera (Samuel Bayón, Àlex Ruiz, José Segovia, Óscar Álvarez i Andrés Barón). El lateral aragonès és un dels golejadors de l'equip a la Lliga i actua al costat dret sota la batuta d'Alsina; juntament amb Samuel Bayón, Barón és un dels fixos en un onze inicial que, de ben segur, presentarà força novetats respecte al partit de dissabte a Dénia, on els tècnics van decidir reservar jugadors de cara a l'important duel de demà davant l'Hospi. El dubte resideix en l'evolució de tres dels jugadors que dissabte no van ser a Dénia per motius físics com són Samuel Bayón, Álex Ruiz i David Costa. 

Possible alineació del Llagostera: Wilfred, Barón, Rangel, Vallho, Quim Boadas, Pedrito, Masó, Eloi Amagat, Tarradellas, Marc Mas i Enric Pi. 

L'Hospi 
Per la seva banda l'Hospi ha preparat el duel de demà contra el Llagostera sense temps de recuperació després de tancar la 8a jornada de Lliga el passat diumenge passades les 9 del vespre. Triomf, sofert per variar, davant de l'Huracán (1-0) que permet els riberencs seguir creixent al campionat de Lliga tot i que el marge de millora pel que fa al joc encara és prou evident. Amb el partit de Manacor a l'horitzó (diumenge, 12:00 hores), els de Vinyals obren una nova finestra, un parèntesi per seguir fent història en una entitat que li ha agafat el gust a això de jugar a la Copa del Rei. L'objectiu, tan únic com complicat serà eliminar el Llagostera per enfrontar-se novament a un equip de Primera Divisió després dels duels davant la Real Sociedad (2001) i Athletic (2005) i de la fallida eliminatòria davant del Deportivo (2001). 

El partit arriba en bon moment, amb l'equip en clara línia ascendent a la Lliga, fet que permet els de Vinyals afrontar el duel davant el Llagostera amb positivisme i sense cap urgència paral·lela a la il·lusió que comporta el partit de demà. La mala notícia, però, arriba per partida doble i en forma de lesions, ja que Ángel Sánchez s'haurà d'estar dues o tres setmanes fora dels terrenys de jocs per una lesió al turmell mentre que el concurs de Marc Pedraza també es preveu força complicat després que se li tornés a reproduir la lesió als abductors en el primer temps de l'encontre davant l'Huracán. Si podran ser a Llagostera, en canvi, Lucas Viale (acomplirà el(s) partit(s) de sanció a la Lliga) i Jordi Vinyals, expulsat també diumenge davant els valencians. El de Cardedeu haurà de recomposar el mig del camp, zona vital en un partit que les dimensions del terreny de joc (95 x 60) complicaran de valent. 

Possible onze de l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Manel Gómez, Corominas, Cirio, David Haro, Pitu i David Prats. 

L'àrbitre 
Tindrà molts i molts ulls pendents de la seva actuació; el valencià Juan Manuel Bernal Moreno serà l'encarregat d'impartir justícia (o almenys d'intentar-ho) en aquest Llagostera-Hospi. Tot un veterà del futbol de bronze, Bernal Moreno estarà assistit a les bandes pels també valencians David Ramírez Parralejo i Víctor Rives Leal. Serà la quarta vegada que Bernal Moreno dirigeixi un partit de l'Hospi: fins ara els precedents no serien massa positius amb dos empats (a Figueres i a l'Estadi davant l'Eibar la temporada 2006-2007) i una derrota a casa davant el Gavà (1-2) el següent curs. De moment, serà el tercer partit que xiuli aquesta temporada després d'haver dirigit el Toledo 0-0 Marino de Luanco (2 grogues) i l'Sporting Mahonés 1-0 Lleida Esportiu (5 grogues); 3,5 grogues de mitjana per un àrbitre que l'any passat no tenia un promig massa alt d'amonestacions i que no ha expulsat cap jugador en els vuit darrers encontres que ha xiulat (la darrera va ser en un Leganés 2-2 Dépor B del passat mes de desembre). 

El precedent 
Serà tot just la segona visita de l'Hospi a Llagostera en tota la història. El darrer precedent, recent (fa dues temporades), ens deixa un empat a zero força polèmic en un partit en què els riberencs, dirigits per Jordi Vinyals i amb l'actual regidor d'Esports Cristian Alcázar fent de delegat, van acabar amb nou homes per les expulsions de Lucas Viale i del seu germà Manel en el segon temps del partit. A la segona volta, l'Hospi va revenjar-se d'aquest complicat partit endosant una maneta als llagosterencs: 6-0.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada