30/10/11

Cinquena marxa | CF Gandia 0-1 CE L'Hospitalet

Han posat la directa. Cinc victòries consecutives a la Lliga. Quinze punts de quinze possibles. I de postres, classificats pels 1/16 de final de Copa del Rei. Aquest mes d'octubre li ha provat a l'Hospi: serà difícil trobar un ple d'èxits tan escandalós com aquest a la història riberenca. Això sí, ahir a Gandia els riberencs van haver de patir de valent per tancar el repòquer de victòries en aquest desè mes de l'any. Molt bona primera part amb ocasions especialment en jugades a pilota aturada i gol d'oportunisme de David Prats per situar-se com a màxim golejador de l'equip al campionat de Lliga. A la represa, metres enrere, rival crescut i tot i no rebre massa ocasions de perill, l'Hospi va acabar demanant l'hora en un final agònic que comença a ser una constant. De nou, victòria per la mínima, primer partit a domicili sense encaixar cap gol i sensació de creixement constant amb un matís: guanyar sempre per la mínima és jugar amb foc; de moment sempre ens ha sortit cara, però hem de fer-nos a la idea que un dia o un altre, si no es sentencia abans, sortirà creu. Que trigui a fer-ho, però!

Un dia després d'un partit que la majoria vau poder veure per televisió, no està de menys recordar com va anar aquest Gandia 0-1 Hospi, un encontre que començava amb la novetat a l'onze riberenc d'Iván Hammouch, recuperat de les seves molèsties i que deixava a la banqueta Albert Vega 'Peque'. Al Gandia, eix de la defensa condicionat per les sancions de San Julián i Berna, baixes que van resultar sensibles. I és que els riberencs, desencertats en la definició, haurien pogut marxar al descans amb el partit sentenciat en part gràcies a les facilitats d'una defensa tova, poc eficaç i especialment espessa en la defensa de les jugades a pilota aturada. Llevat de la segona acció de perill de l'Hospi, amb una passada de Pitu cap a Cirio que José Ruiz tallava in extremis quan l'11 de l'Hospi estava amb el canó preparat per disparar (17'), els valencians comptaven cada córner en contra com a ocasió riberenca. Tot un mal de cap per al conjunt d'Òscar Fernández, que ahir tampoc va poder seure a la banqueta.

Amb Pitu i Coro com a mestres de cerimònia, cada servei de cantonada era un suplici per als locals. A l'11, jugada assajada per una rematada de Rubén García, sol de marca, que Reguero aturava amb algun problema. Al 18', triple ocasió després d'un córner picat per Coro que ni Manel Viale ni Prats ni Cirio encertaven a enviar al fons de la xarxa. L'atac del Gandia? Ni estava ni se l'esperava; de fet, si no hagués estat per "l'ajuda" de Craviotto encara ara estaríem esperant una acció clara: un servei de porta defectuós del porter riberenc queia als peus de Rafa Belda, que deixava anar un xut ras que marxava fora, a la dreta del lleidatà (33'). Perdonava el Gandia i no ho feia l'Hospi minuts després. Com? Evident: després d'un córner, ara picat per Pitu. Rematava el gran dels Viale per fer lluir Reguero, però el rebuig del porter gandià l'aprofitava, murri, astut i àgil, Pratigol per enviar amb el cap la bola al fons de la xarxa (40'). Vistes les ocasions, marcador de mínims per anar al descans.

A la represa l'Hospi havia d'aprofitar la situació del partit per matar un rival psicològicament tocat. Els primers minuts, tot i una lleugera sensació de reacció local, deixaven veure un bon Hospi: Corominas provava sort amb una rematada picadeta buscant sorprendre Reguero (47') en la que acabaria sent la única rematada dels riberencs al segon temps. Els de Vinyals van cedir metres al Gandia; això i l'exigua distància van provocar més maldecaps que les ocasions d'un Gandia molt tebi en atac. Loren, ex del Rayo B, va ser un dels homes més bulliciosos pel bàndol local, igual que un Tito que al minut 63 posava a prova Craviotto després d'una bona jugada trenada per l'atac dels de la Safor. Vinyals buscava donar refresc a l'equip amb l'entrada d'Ángel Sánchez i Aday.

L'ex del Sant Andreu va ser una peça fonamental als darrers minuts: va provocar faltes i va refredar el partit quan era necessari davant de la impotència del Gandia. Instants abans, Manel Viale hauria pogut posar la sentència en rematar de cap un xic desviat una falta lateral picada per Pitu (77'). El Gandia també gaudiria de dos opcions: la primera a les botes de Carrillo, recollint una pilota morta a la frontal per enviar-la per sobre el travesser hospitalenc (85') i l'altra amb una indecisió de la defensa de l'Hospi que a punt va estar de costar l'empat al temps de descompte. Entre això, les pèrdues de temps i l'entrada de Peque per un lesionat Hammouch (no jugarà diumenge després de veure ahir la cinquena groga del curs), Muñoz Mayordomo va enviar al partit fins als 95 minuts i escaig, suficients com per posar a prova els cors de la parròquia riberencs abans de certificar un nou triomf a la Lliga. 14 partits oficials: 10 victòries, 1 empat i 3 derrotes. Excels.

CF GANDIA: Reguero, Jose, Verdú, Romera, Kiko Alarcón, Carrillo, Gervasio (Aicart, 56'), Tito (Nacho Verdés, 77'), Loren, Kiko (Oncina, 67') i Rafa Belda.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch (Peque, 84'), Moussa, Castaño, Manel Viale, Rubén García, Pitu, Cirio, David Haro (Aday, 65'), Corominas (Ángel Sánchez, 76') i David Prats.

Gol: 0-1 David Prats (39').

Àrbitre: Jesús Muñoz Mayordomo (Castella-la Manxa). Ha amonestat els locals José Ruiz (46'), Carrillo (61'), Aicart (87') i Kiko Alarcón (91') i el visitant Hammouch (12').

Incidències: partit de la 11a jornada del grup 3 de Segona Divisió B jugat a l'estadi Guillermo Olagüe de Gandia davant d'uns 800 espectadors. Encontre retransmès per Esport3 i NouDos. Tarda amb temperatura agradable. A l'Hospi, Moragón i Manel Gómez han completat la convocatòria riberenca.