20/3/10

Victòria obligada | L'Hospitalet - CF Olesa (diumenge, 12:00 hores)

Nova cita de l'Hospi la d'aquest diumenge, a l'Estadi, davant l'Olesa. La visita del cuer de la lliga al feu riberenc constitueix una amenaça relativa, ja que converteix el duel entre hospitalencs i olesans en el típic partit de signe a priori evident, amb un favorit clar i en què el rival de l'Hospi podria ser la relaxació en lloc del mateix Olesa de Montserrat. Tot i això, si alguna cosa ha demostrat l'Hospi aquesta temporada ha estat que és capaç de sortir al camp amb respecte cap al rival i amb una motivació suficient com per, independentment del lloc a la taula del rival, sortir a jugar a futbol per tal de sumar els tres punts. Demà, en el 30è partit del campionat, l'objectiu serà el mateix: vèncer l'Olesa i apropar-se encara més a la classificació pel play-off d'ascens.

Jordi Vinyals podrà tornar a comptar per aquest duel amb alguns jugadors que van ser baixa per diversos motius diumenge passat a Balaguer. És el cas de Jordi Martínez, màxim golejador de l'Hospi amb 17 gols, que tornarà a l'onze inicial després d'acomplir la sanció en haver vist la cinquena targeta groga. Per la seva banda, Toni Velamazán, Iván Hammouch i Cristian Alfonso, que tampoc no van jugar cap minut a Balaguer, s'han recuperat satisfactòriament de les seves molèsties i podrien formar part de l'onze titular si el míster ho creu convenient. Per contra, David Corominas serà dubte de darrera hora a causa del cop al peu esquerre que va rebre en el darrer partit. Els qui no seran segur de la partida són Eloi Fontanella i Quique Cárcel, que segueixen amb la recuperació de les seves lesions respectives i encara estaran unes tres setmanes de baixa aproximadament.

Per la seva banda, l'Olesa viatja a l'Hospitalet amb un tòpic futbolístic per bandera: "sense res a perdre". Conscients de la seva dramàtica situació a la taula (cuers, a dotze punts de la salvació i cinc partits seguits sense guanyar), el conjunt que dirigeix José Antonio Montes tractarà de donar el que seria la sorpresa de la temporada i seguir allargant el somni d'una salvació que a hores d'ara resulta una quimera.

Per si no fos poc els olesans, que són el pitjor visitant del grup cinquè de Tercera Divisió, compten amb baixes sensibles en una plantilla ja de per sí curta. Per aquest partit, Montes no podrà comptar amb Pelegrín, que tot just acomplirà el segon dels tres partits de sanció que va decretar el comitè; ni amb Rafa Bellés ni Àlex Ros, lesionats. Per contra, el míster verd-i-blanc podrà comptar de nou amb Manolo, que en els darrers havia causat baixa per motius laborals i amb Marc, la darrera incorporació de l'equip, provinent de la Damm juvenil. La llista de convocats del CF Olesa de Montserrat de cara a aquest encontre és la següent: Pujol, Cuevas, Aitor, Marc, Moisés, Oriol, Francis, Álex, Cristian, Arjona, Xavi Morón, Manolo, Peke, Enric, Soler i Dani Durán.

Com és habitual a l'Estadi, el partit començarà a les 12 del migdia i serà xiulat en aquesta ocasió per Óscar Bergadá Braña, de la delegació de Tarragona; assistit a les bandes per Ramons Manzanque i Martorell Robert, de la mateixa delegació. L'únic precedent de Bergadá Braña amb l'Hospi aquesta temporada és de l'amistós de preparació que els de Jordi Vinyals van perdre a Amposta per 4-0 el passat 15 d'agost. Tanmateix, ja ha dirigit partits als riberencs en d'altres temporades: L'Hospitalet 4-0 Cassà i Premià 0-0 L'Hospitalet, la temporada passada; L'Hospitalet 1-3 Mataró (2004-05) i l'Hospitalet 0-0 Gavà (2003-04).

Aquesta serà la segona visita del CF Olesa a la nostra ciutat per enfrontar-se al CE L'Hospitalet. L'únic precedent, el 20 d'abril de 1975, va acabar 2-2. Era la 33a jornada del campionat de lliga de la Regional Preferent i l'empat va suposar un fre per un Hospi que finalment va disputar la promoció d'ascens a Tercera Divisió que perdria davant el Salmantino. L'equip que aleshores dirigia Barris va anar sempre a remolc de l'Olesa. Els visitants van avançar-se al minut 16 amb un gol de Monteagut, tot i que dos minuts més tard, Mir posava l'1-1 al marcador del vell Municipal. Ja a la segona part, Peris tornava a avançar els olesans amb un gol al minut 66 després de recollir una pilota que s'havia estavellat al travesser. Afortunadament, i abans del xiulet final, l'Hospi va poder salvar un punt gràcies a Feliu, que establia el 2-2 definitiu.