Etiquetes

2/3/10

El resum de la jornada

Al grup 5è...

Nova jornada al grup català de Tercera Divisió en què, si una cosa va quedar clara, és que les ensopegades es pagaran ben cares a partir d'ara. O més ben dit, els equips que siguin capaços de mantenir una major regularitat seran els que treuran més rèdit amb el pas de les jornades. Si fa una setmana l'Hospi va ser l'únic equip de la zona noble que va guanyar el seu partit, la 27a jornada ha deixat vuit victòries d'entre els deu primers classificats. Només l'Amposta i, sobretot, el Prat, van perdre els seus partits.

La sorprenent derrota dels homes de Manolo Márquez a Benavent (3-1), deixa els pota blava ara mateix fora de les places de promoció d'ascens cinc setmanes després (foto). Bàsicament, perquè van 'decidir' perdre el dia que la resta de rivals no van fallar: el Reus va derrotar còmodament el Premià (2-0) i segueix a la caça de l'Hospitalet. A força distància, els segueixen Santboià i Manlleu. Els de Quim Ayats van trencar la ratxa de l'Amposta de 10 partits sense perdre a casa (0-1) en un partit en què tots dos equips van acabar amb nou jugadors. Per la seva banda, el Manlleu va sumar un triomf per la mínima -i gràcies- davant del cuer, l'Olesa; gràcies, perquè els olesans van enviar una pilota al travesser al minut 94 que hauria pogut costar molt car al quadre osonenc, que segueix tenint molts problemes al seu camp.

I a l'espera d'errades es troben l'Europa i el Cornellà, esperant errades rivals i fent la seva feina. Diumenge, els graciencs es desfeien del Blanes còmodament (3-0) i el Cornellà va acabar demanant l'hora davant l'assetjament d'una Rapitenca molt crítica amb l'actuació arbitral. El 3-2 final deixa l'equip de Quique Pérez Cabedo amb tota la il·lusió del moment per continuar amb la magnífica temporada realitzada.

A la zona baixa, el Cassà va completar, d'una banda, una remuntada increïble davant del Vilanova. Els de Bertu Fernández van aixecar un 0-2 en menys d'un quart d'hora davant d'un Vilanova que no acabar de fer net. A més, els del Gironès sumen el tercer triomf consecutiu i la cinquena jornada seguida sense perdre, tot i que l'avantatge amb la zona de descens és de només tres punts. Rapitenca, Blanes i Olesa ocupen aquesta 'zona vermella' després de les seves derrotes.

Per la seva banda, Castelldefels i Pobla de Mafumet tampoc no poden respirar tranquils. Els grocs van perdre per 3-2 a Llagostera per culpa d'un gol de penal al minut 94 que va indignar l'expedició visitant. En canvi, els de Santi Coch van ser incapaços de sumar res de positiu en el seu viatge a Balaguer (1-0). Tot i jugar amb un home més gairebé tota la segona meitat, els tarragonins no van poder igualar el gol de Genís i no van poder trencar la impressionant ratxa d'un Balaguer que ja fa dotze jornades que no perd i que, sense fer gens de soroll, és vuitè a sis punts del quart classificat.

L'Hospitalet, Reus, Santboià i Manlleu ocupen les places que ara mateix donen dret a jugar la fase d'ascens. Rapitenca, Blanes i Olesa de Montserrat, en canvi, són els tres darrers classificats que, ara mateix, baixarien a Primera Catalana. La situació dels catalans de Segona B fan, però, que ara per ara Premià, Pobla de Mafumet, Benavent i Cassà tampoc no puguin respirar tranquils.

... i a la resta de grups

La nota més destacable del cap de setmana va ser la sorprenent derrota de l'Oyonesa (1-0) al camp del Berceo, catorzè classificat (foto). Amb aquest resultat, no queda cap equip imbatut en categoria nacional, després que els alabesos estiguessin 26 jornades amb zero derrotes a la classificació. A més, van triar el pitjor dia per perdre aquesta peculiar virginitat, ja que l'Haro va perdre davant el Vianés (2-1) i va deixar el liderat en safata al quadre d'Oión. El gran beneficiat del grup és l'Alfaro, que va golejar el Cenicero (3-0) i se situa a només dos punts dels dos primers classificats.

L'altra "curiositat" ens la deixa el grup tercer, el càntabre, que va veure com se suspenia tota la jornada per ordre del govern autonòmic, degut a l'arribada del temporal el passat cap de setmana.

La resta de grups van discórrer de forma habitual i van viure situacions més o menys desesperants, com ara a Galícia, on el Cerceda no va aprofitar l'esperpèntica derrota (4-0) del Deportivo B al camp del penúltim, el Somozas i no van passar del 0-0, a casa, davant del Coruxo. Només avantatja el filial en dos punts quan podria haver donat un cop d'efecte a aquest grup 1.

Al grup dos, domini dels equips forts de la lliga. La victòria dels set primers classificats deixa les coses iguals que fa set dies, amb Marino (62 punts), Caudal (58), Universidad de Oviedo (56) i Lealtad (51) ocupen plaça de play-off.

A Euskadi, l'Amorebieta va aprofitar la suspensió del partit de la Real Sociedad B, segon classificat, per ampliar distàncies de forma temporal. Els biscains van derrotar l'Eibar B per 3-1 i obren un forat de cinc punts respecte als donostiarres, que avui dimarts a les 8 del vespre rebran el Lagun Onak. Elgoibar i Portugalete tanquen una zona d'honor amb molts pretendents.

10 gols en 10 partits van tenir la culpa que la classificació del grup valencià no es veiés gairebé modificada. Els empats dels tres primers classificats van beneficiar l'Olímpic i el Catarroja, que se situen quart i cinquè a només dos punts del liderat. Ben diferent és la situació a Madrid, on el Rayo B (foto) va tornar a fer estèril la golejada del Trival Valderas, segon classificat (5-1 davant el Colmenar Viejo). El filial també va golejar, a Matapiñoneras amb el S.S. Reyes de víctima (1-5). Parla i Getafe B tanquen a hores d'ara la zona noble.

Al grup vuitè, en canvi, el Valladolid B veu una mica de llum a la seva mala ratxa. Tot i no disputar el seu partit a Astorga per culpa de la pluja, va veure com l'endemà Arandina (3r) i Burgos (1r), empataven a zero i donaven oportunitat als pucelans per apropar-se de nou a la primera posició.

Als grups andalusos, per la seva banda, els seus líders no van tenir un cap de setmana reeixit. Al grup 9, nova ensopegada del Motril (1-1 a casa davant del Vélez) que veu El Palo a només quatre punts, després que els malaguenys derrotessin l'Almería B per 4-2. Per la seva banda, el CD Alcalá no va passar de l'empat a casa amb el Sevilla C (0-0) tot i que va veure's afavorit per la derrota de l'Ayamonte (2n) davant la 'Balona' (1-2).

Els grups insulars, pel seu costat, van viure una jornada totalment diferent. Mentre les Balears van viure una jornada d'impasse en què Santa Eulàlia, Atlètic Balears i Constància van sumar els tres punts; les Canàries van veure com el Corralejo no aprofitava el descans de Las Palmas Atlético i no passava de l'empat a zero inicial en el seu desplaçament al camp del Mensajero. En va treure més profit el Pájara, que va guanyar 0-1 al terreny de joc del Laguna. Tot i això, aquest resultat resta en stand-by després que el conjunt tinerfeny estimés que els majoreros havien comès alineació indeguda. Veurem què decideix el comitè...

A Múrcia, l'empat del Lorca a Santomera fa que els seus rivals retallin dos punts a la classificació. El més contundent va ser el Jumilla, que va destrossar el Lumbreras per 7-0. Mentrestant, a Extremadura, el CD Badajoz va donar un pas de gegant en derrotar amb solvència el tercer classificat, l'Extremadura UD (foto) (3-1) i va mantenir els nou punts de diferència amb un Jerez que va patir per vèncer el Valdelacalzada (1-0). Per la seva banda, Arroyo i Mèrida van imposar-se a Moralo i Olivenza i continuen amb la seva lluita particular per la quarta plaça.

Una altra ratxa va trencar-se a Navarra, on el Tudelano va caure derrotat per 2-1 al camp del Chantrea, un equip de la zona imatge. Se'n van aprofitar la Peña Sport (5-0 al Murchante) i el Cirbonero (3-0 a l'Huarte), mentre que el Mutilvera no va passar de l'empat a casa davant el Valle de Egüés.

A Aragó, mentrestant, el Saragossa B va derrotar el Barbastro (2-0) i va demostrar saber-se sobreposar a la pèrdua al despatx dels tres punts davant el Mallén i a la pressió del Teruel, que tampoc no va fallar i va derrotar el Sabiñánigo (1-0). Els d'Osca, tot i ser setens, es troben a 20 punts del Monzón, quart classificat, que conforma, juntament amb Ejea, La Muela i Andorra, el grup d'equips que lluitaran per les dues darreres places de promoció.

Finalment, les victòries al grup 18 d'Illescas, La Roda i Azuqueca deixen les coses tal i com estaven fa una setmana. A més, cap dels seus quatre perseguidors immediats (Talavera, Carranque, Albacete B i Marchamalo) van guanyar els seus partits respectius, fent que la jornada fos d'allò més bona pels tres primers classificats. Especialment destacable va ser el clar triomf de La Roda en el derbi provincial davant l'Albacete B (0-3), tot i que l'Illescas va respondre amb una victòria solvent davant del Villarrobledo per 3 gols a 1 (foto).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada