3/3/10

Recordes quan... L'Hospitalet 2-3 Amposta (1958-1959, Promoció d'ascens a Segona Divisió)

L'Amposta ha visitat el CE L'Hospitalet quatre vegades al llarg de la seva història. El balanç és, de totes totes, favorable als riberencs, que s'han endut sempre la victòria. Tot i això, el duel més important entre tots dos clubs no va tenir lloc a l'Hospitalet. I tampoc a Amposta. Hospitalencs i ampostins s'enfrontaven fa gairebé 51 anys al camp de Les Corts (foto), en terreny neutral, en un partit de l'eliminatòria prèvia de la fase d'ascens a Segona Divisió.

L'Hospi arribava a aquella cita com a quart classificat del grup VI de Tercera Divisió. L'Amposta, per la seva banda, havia acabat tercer del grup VII. Les cròniques de l'època donaven els riberencs com a lleugers favorits i, ja des del club, l'ascens a Segona Divisió es va plantejar com un objectiu ben realista. Tanta era la fal·lera per assolir la fita que, fins i tot, es va decidir que els jugadors es concentressin en un hotel de Castelldefels dos dies abans del matx. Tot per aïllar-se al màxim possible de l'ambient sensacional que es viuria aquell darrer dissabte d'abril a Les Corts. Tot i la proximitat geogràfica de l'Hospi i l'Ibèria amb l'escenari del partit, l'Amposta i l'Olot -rival dels barcelonesos-, van organitzar viatges amb l'objectiu de dur a les Corts un gran nombre d'aficionats. L'objectiu, entre tots, era fer petit el coliseu barceloní, amb capacitat per unes 35.000 persones.

El partit va ser d''aquells que fan afició: per l'ambient que regnava l'estadi i pel desenvolupament del matx, que va arrencar amb un Hospi superior que no va trigar massa a inaugurar el marcador. Corria el minut 20 quan Escarrà encetava el marcador i posava per davant l'Hospi. Poc va durar l'alegria, però, ja que només tres minuts més tard, els ebrencs igualaven l'encontre mitjançant Falcó. Però un altre cop el marcador no va aguantar igualat massa estona: al minut 29, Parés batia Beltrán i anotava el 2-1.

A la segona part, l'Hospi va perdonar prou ocasions com per sentenciar el partit, ja que el porter ampostí Beltrán va tenir una tarda d'allò més lluïda; tot al contrari que el seu col·lega riberenc, Alborch, que tal i com va passar a la jugada de l'empat a un, va tornar a fallar al minut 72, quan Peña va fer el 2-2 i va encaminar el partit cap a la pròrroga. Un cop allà, qui no va perdonar va ser el conjunt tarragoní, que gràcies a un cop de cap de Batalla al minut 13 de la primera meitat de la pròrroga, va posar per davant el seu equip, que va saber aguantar les escomeses dels homes de Monsider.

Amb aquest 2-3 va acabar-se el partit i les il·lusions d'un Hospi que encara hauria d'esperar algunes temporades per viure l'ansiat ascens a Segona Divisió. L'Amposta, per la seva banda, tampoc no va aconseguir l'ascens aquella temporada. L'enfrontament amb l'Arenas de Saragossa se'l van endur els aragonesos, per un global de 3-5.

Fitxa tècnica

CE L'Hospitalet: Alborch; Gómez, Mòdol, Pirulo; Fèlix, Cantos; Jofré, Jové, Romera, Escarrà i Parés

CF Amposta: Beltrán; Pla, Batalla, Raúl; Falcó, Beltri; Alsó, Celestino, Peña, Forcadell i Reverte.

Gols: 1-0 Escarrà (20'); 1-1 Alsó (23'); 2-1 Parés (29'); 2-2 Peña (72'); 2-3 Batalla (103' -pròrroga)

Àrbitre: Vilanova.

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Les Corts el dissabte 25 d'abril de 1959, corresponent a la fase prèvia de la promoció d'ascens a Segona Divisió. L'encontra va començar a tres quarts de sis de la tarda, després que Ibèria i Olot s'enfrontessin al mateix escenari en l'altre partit de promoció. Els preus per presenciar el duel entre ampostins i hospitalencs era de 25 pessetes a tribuna, 12 pessetes a general i 8 pessetes pels socis dels clubs participants, el FC Barcelona i el RCD Espanyol).