21/3/10

Obligació soferta | CE l'Hospitalet 1-0 CF Olesa de Montserrat

L'Hospi ha hagut de patir com mai aquesta temporada per sumar els tres punts en el partit d'aquest matí davant del cuer (1-0). Després d'una primera meitat en què l'Olesa ha sorprès els riberencs i ha gaudit d'ocasions per avançar-se en el marcador. Al segon temps, l'Hospi s'ha posat les piles i ha tancat els verd-i-blancs al seu terreny de joc, tot i que el gol de la victòria, obra de Cristian Alfonso, no ha arribat fins al minut 82, quan el públic que s'aplegava a l'Estadi començava a patir de debò per una ensopegada totalment inesperada. Tot i això, també a la segona part, l'Olesa hauria pogut marcat en ocasions claríssimes d'Enric i de Xavi Morón, que Dani Planchería ha resolt de forma excepcional. I sí, diem Dani Planchería perquè el porter suplent habitual de l'Hospi ha comptat amb els primers minuts del campionat en una decisió tècnica del míster, que volia que Dani es rodés en un partit que, a priori, semblava propici per a fer-ho.

Com dèiem, l'Hospi ha hagut de suar durant tot el partit, ja que d'una banda s'ha trobat un rival que ha plantat cara en tot moment i no ha renunciat a treure quelcom de positiu d'un escenari que semblava el més complicat per fer-ho; de l'altra, els locals no han tingut un partit gens lluït: s'han mostrat força imprecisos i precipitats, un fet que ha provocat que amb prou feines gaudissin d'ocasions clares a la primera meitat. Tot i el tenir la possessió i el control del partit, el domini de l'Hospi ha estat estèril. De fet, ha estat l'Olesa qui ha avisat primer, quan Álex Martínez ha connectat una volea des de la frontal de l'àrea obligant Dani Planchería a fer una gran estirada per enviar la pilota a córner i evitar el 0-1. Una jugada, per aquells amb memoria, que pot recordar una mica al gol que Romero va marcar des d'uns 35 metres a l'Hospi al duel de la primera volta. No ha estat però, suficient per un Hospi que ha continuat endormiscat, sensació agreujada per la bona col·locació dels homes de José Antonio Montes en el terreny de joc. Així doncs, no és d'estranyar que el primer intent dels riberencs no arribés fins al minut 24 en un xut llunyà de Lucas Viale que marxava per sobre del travesser de la porteria defensada per Pujol. Una sort semblant correria Jordi Martínez, que també des de fora de l'àrea enviava la pilota fregant el travesser de la meta visitant (29').

Lluny d'espantar-se, però, l'Olesa ha seguit fidel al seu plantejament i cap a les acaballes de la primera part ha gaudit de dues grans ocasions per inaugurar l'electrònic. Primer, mitjançant de nou Álex Martínez, que des de fora de l'àrea deixava anar un fort xut que marxava fregant el pal dret de la porteria local (37'). Dos minuts després, arribava la millor ocasió pels visitants, en què Dani Durán, arribant des del darrere, enviava fora de forma incomprensible una passada del seu company Enric. Dues ocasions errades que donaven vivacitat a aquell tòpic del futbol que resa que "qui perdona, al final ho acaba pagant".

Tot i això el cobrador s'ha fet esperar aquest matí a l'Hospitalet, malgrat que l'Hospi ha ofert una cara força diferent a l'inici de la segona meitat. Els homes de Vinyals han sortit disposats a encetar el marcador, comptan amb la presència de Cristian Alfonso i de David Corominas, que havien substituït Marcos Guill i Jordi Tarrés, respectivament. Abans, però, Jordi Martínez (53') i el mateix Jordi Tarrés (54'), havien provat sort amb sengles xuts que marxaven desviats de l'objectiu marcat. Per la seva banda, l'Olesa es dedicava a defensar i a sortir al contracop mitjançant jugades ràpides. En una d'aquestes contres, dirigida per Peke, Enric rebia la pilota del seu company, es plantava sol i creuava en excés la pilota, que marxava llepant el pal esquerre de la porteria de l'Hospi. Un nou avís d'un Olesa que començava a posar la por al cos dels aficionats locals.

De nou, però, i tot i que la sensació de domini era prou acusada, a l'Hospi li ha seguit costant crear jugades de perill. De fet, en els minuts següents, n'ha tingut només dues, que han trencat la rutina d'un partit que anava caient pel que feia al ritme i en què l'Olesa anava perdent més i més temps a mida que passaven els minuts. Al minut 64, Jordi Martínez feia lluïr-se Pujol amb una rematada dins l'àrea que el porter de l'Olesa enviava a córner. Fruit d'aquest servei de cantonada, Dani Morales rematava de cap de forma potent, tot i que el seu xut marxava per sobre del travesser visitant. Passaven els minuts i el fantasma d'una ensopegada sorpresa cobrava més força.

Més encara quan al minut 80, l'ex jugador de l'Hospi, Xavi Morón tenia una doble ocasió claríssima, però primer Dani Planchería amb una (nova) magnífica intervenció i posteriorment el desencert del propi Morón, tornaven a deixar l'Olesa amb la mel als llavis. I clar, tantes ocasions desaprofitades només podien acabar amb un gol de l'Hospi. Era el minut 82 i en una jugada d'atac ràpida, Jordi Martínez assistia Cristian Alfonso dins l'àrea, que es col·locava la pilota i la picava suaument davant la sortida de Pujol per veure com, instants després, entrava dins la porteria. Alegria a Ca n'Hospi, que respirava alleujat amb el gol del noi del planter. Aquí l'Olesa va abaixar els braços, davant d'un Hospi que va optar per no complicar-se més la vida i va tancar espais sense massa patiments. Fins i tot Cristian Gómez hauria pogut ampliar la diferència al minut 85, després d'engaltar un xut llunyà que un defensa visitant enviava a córner. Era la darrera batzegada d'un partit que, sense bategar massa fort, havia posat l'ai al cor a la parròquia local.

CE L'HOSPITALET: Dani Planchería, Ceballos, Barón, Lucas Viale, Toni Velamazán, Jordi Tarrés (Corominas, 63'), Marcos Guill (Cristian Alfonso, 53'), Lobato, Jordi Martínez, Cristian Gómez.

CF OLESA DE MONTSERRAT: Pujol, Aitor, Moisés, Francis, Oriol, Cristian (Marc, 87'), Dani Durán, Álex Martínez, Peke, Soler (Xavi Morón, 73'), Enric (Arjona, 81').

Gols: 1-0 Cristian Alfonso (82').

Àrbitre: Óscar Bergadá Braña (delegació de Tarragona). Sense problemes. Ha ensenyat targeta groga a Lobato (33') per part de l'Hospi i a Álex Martínez (27'), Aitor (71') i Francis (80') per part de l'Olesa.

Incidències: Partit jugat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 300 aficionats en un matí força fred, amb un vent que transmetia encara més aquesta sensació. Presència d'aficionats de l'Olesa a les grades de l'Estadi. Craviotto, Manu Viale i Manel Gómez han completat la convocatòria de l'Hospi, tot i no haver disposat de cap minut en el dia d'avui. Ceballos segueix sent l'únic jugador amb 4 targetes grogues amb el conseqüent risc de suspensió.

Resum de la jornada a Tercera Divisió
Després d'aquesta 30a jornada, la lluita amb el Reus segueix igual, després que el quadre de Santi Castillejo s'imposés en un duel polèmic al Vilanova (0-1). L'únic gol del partit va ser obra de Pallarès, que al minut 49 transformava un penal molt protestat pels blaus. A la zona alta, l'altre gran beneficiat ha estat al Prat, que es col·loca tercer en vèncer el Balaguer per 2-1. D'una banda, els de Manolo Márquez eliminen els lleidatans de la lluita pel play-off de forma gairebé definitiva i de l'altra, prenen distància amb la resta de rivals, que no han passat de l'empat en aquesta jornada.

El Santboià, per exemple, empatava a zero, a casa, davant la Pobla de Mafumet, tot i que els de Quim Ayats encara han de concloure el seu duel davant l'Olesa. El Manlleu, cinquè classificat, no passava tampoc de l'empat (1-1) a Llagostera en partit avançat al dissabte. Per la seva banda, el Cornellà i l'Europa només aconseguien treure un punt de les seves visites a Cassà de la Selva i a Castelldefels, respectivament. Els de Pérez Cabedo igualaven sense gols davant d'un Cassà que ja acumula vuit partits sense perdre, mentre que els de Dólera eren incapaços de remuntar als Canyars tot i la superioritat numèrica (1-1).

A la zona baixa, amb l'Olesa comptant les jornades per certificar el seu descens a Primera Catalana, el Blanes també ha comprat força números en aquesta jornada, després de perdre en l'últim instant davant l'Amposta (1-2). Els de Fran Artiga sumen ja 42 punts i llevat d'un daltabaix impensable, seguiran la propera temporada a Tercera Divisió. No ho tindrà tan fàcil el seu veí del sud, la Rapitenca, que tot i jugar amb un home més gran part del partit, ha perdut a casa davant d'un rival directe com el Benavent (1-2) i segueix complicant-se la vida. La resta de rivals, però, no han pogut estirar la classificació, ja que a banda dels empats de la Pobla de Mafumet, Cassà o Castelldefels, el Premià i el Palamós també han igualat (0-0) i segueixen tenint la zona calenta ben a prop. Massa.

Per cert, el cap de setmana de futbol als altres grups de Tercera Divisió ens ha deixat el primer equip classificat de forma matemàtica pel play-off d'ascens. És el Tudelano navarrès, que després de vèncer el Zarramonza (1-0) i aprofitant la derrota del cinquè, l'Iruña, a casa davant el Chantrea (1-2), té una diferència de 23 punts respecte als de Pamplona quan només queden 21 punts en joc. La setmana vinent, equips com el Burgos, el CD Alcalá o el CD Badajoz podrien afegir-se a la llista.