28/2/10

Encara sort! | Palamós CF 1-2 CE l'Hospitalet

Corria el minut 60 i el partit estava totalment controlar per un Hospi que estava fent la feina justa per resultar totalment superior a un Palamós que estava mostrant una imatge molt pobra. Potser per això, l'Hospi ha decidit donar emoció al partit i complicar-se la vida deixant que el Palamós tornés a entrar en el partit fins al punt de tenir prou ocasions com per haver evitat la derrota de l'Hospi. El pitjor: un joc simple i arcaic (les típiques pilotes penjades) han estat suficients per posar en molts problemes un Hospi que ha acabat demanant l'hora per acabar emportant-se els tres punts de Palamós. Tres punts molt importants després de les victòries del Reus, el Santboià i el Manlleu que deixen les coses gairebé igual.

La veritat, ha estat un partit força estrany. L'Hospi, com dèiem, ha fet poca cosa, suficient per demostrar la seva superioritat. D'alguna manera, el partit ha estat similar al de la setmana passada, amb la diferència que el rival, avui sí, ha sabut tornar a entrar en el partit i complicar la vida als homes de Jordi Vinyals. L'Hospitalet ha estat el dominador al llarg de la primera meitat; no ha gaudit d'excessives ocasions de gol, però ha estat superior a un Palamós sense arguments atacants més enllà de centrades a l'àrea i jugades a pilota parada. Els riberencs, per la seva banda, han baixat la pilota la terra i han intentat jugar en tot moment, obrint el camp al màxim i tocant la pilota amb força facilitat per amb poca profunditat.

En part, el fet que la primera jugada amb cara i ulls dels visitants hagi acabat en gol, ha ajudat l'Hospi a no posar cap marxa més al partit. Era el minut 8 quan una passada a l'espai de Toni Velamazán la recollia en cursa Jordi Martínez, que encarava Diego Gómez, el driblava amb tota la sang freda del món i empenyia la pilota suaument al fons de la xarxa per posar el seu equip pel davant en el marcador. Pocs remeis hi ha més efectius al món del futbol que un gol ràpid per donar tranquil·litat i seguretat; en aquest cas a un Hospi que ha seguit amb el partit sota control al llarg de tot el primer període. Al minut 18, Corominas ha tingut una bona ocasió, però ha creuat en excés el seu xut. Pel cantó palamosí, ben poca cosa; els de Quique Yagüe han mostrat les seves carències i s'han mostrat molt limitats a l'hora de crear perill. De fet, no ha estat fins al minut 31 que han xutat per primera vegada; Quintanilla ha aprofitat una passada errònia de Toni Velamazán per encara porteria, tot i que el seu xut ha marxat per sobre del travesser. Semblava que el partit s'estava animant poc a poc. La resposta, de l'Hospi, arribava al minut 38 després d'una bona combinació entre Cristian Alfonso i Eloi Fontanella, amb un cop de cap de Cristian Gómez que aturava sense massa problemes Diego Gómez. I només un minut després, el Palamós ha ensumat el gol com mai a la primera part: llançament de falta de Joel Múrcia i bona intervenció de Craviotto llançant-se a la seva dreta per enviar la pilota a córner. Aquí s'acabava l'activitat atacant dels primers 45 minuts, que finalitzaven amb l'avantatge mínim de l'Hospi, 0-1.

Per contra, a la segona part qui ha disparat primer ha estat el degà del futbol català, després d'una centrada de Diego -el millor jugador del Palamós aquesta tarda- que Julien Hornuss ha rematat de cap a les mans de Craviotto. L'Hospi s'ha pres això com un avís i s'ha proposat deixar el partit vist per a sentència. Dit i fet, al minut 56 i en una definició gairebé calcada a la del 0-1, un altre cop Jordi Martínez marcava i posava el 0-2 al marcador. Amb mitja hora per davant i un duel desigual com s'havia vist fins aleshores, el partit semblava més a prop del 0-3 que no pas del gol d'un Palamós que seguia carent d'idees. Un dels problemes, però, és que l'Hospi no ha tornat a xutar entre els tres pals (ni fora) en el que quedava de matx. I és clar, quan no mates el partit corres el risc de complicar-te'l. I avui ha estat un d'aquests dies. El Palamós, encantat amb el regal de l'Hospi, ha començat a penjar pilotes a l'àrea, capitanejats per un Diego que ha portat de corcoll Iván Hammouch i David Corominas en aquesta segona part. Des de la seva banda, l'esquerra, el Palamós ha portat gairebé tot el perill. Bona prova d'això ha estat la claríssima ocasió de Julien Hornuss al minut 70, quan el francès rematava de volea una centrada de Diego i l'estavellava al travesser de la porteria de Craviotto; per sort, la defensa de l'Hospi allunyava el perill.

Deu minuts després, però, la sort no ha estat del cantó de l'Hospi. Pèrdua innecessària de Jordi Martínez al mig del camp, Julien recupera l'esfèric, inicia una jugada tot sol davant la defensa de l'Hospi, la perd, la torna a recuperar i deixa anar un xut potent i creuat per batre Carlos Craviotto, que encaixava el desè gol de la temporada. Al minut 80, i de forma incomprensible, el Palamós tornava a tenir opcions de sumar algun punt davant del líder. L'Hospi, per la seva banda, seguia totalment estabornit i prou feina tenia amb allunyar les pilotes que un cop i un altre anaven penjant Siscu, Salvanyà, Diego i companyia. Però no va ser així que el Palamós va posar la por al cos de l'Hospi. Al minut 86, des de la frontal de l'àrea, Salvanyà enviava una falta molt perillosa al travesser de la meta visitant. El rebuig, un altre cop, l'allunyava la defensa riberenca davant la desesperació de la parròquia local que sense saber massa bé com havia vist el 2-2 més possible que mai. Fins al final del partit, assetjament constant palamosí i defensa numantina de l'Hospitalet, que ha acabat demanant el final d'un partit que ha vist com s'afegien quatre minuts. Al final, 1-2 i victòria patida, massa patida si tenim en compte com estava discorrent el partit. Si més no, tots els aspectes negatius del joc de l'Hospi en el dia d'avui són suficients com per considerar un avís el que ha succeït a Palamós aquesta tarda. Avui, el millor a banda dels tres punts ha estat l'eficàcia de cara a porteria. Diumenge vinent, nova oportunitat per seguir millorant amb la visita de l'Amposta a l'Estadi.

PALAMÓS CF: Diego Gómez, Siscu, Gimeno, Tarrés, David Charcos, Salvanyà, David Cornellà (Sarabia, 89'), Joel Múrcia, Diego (Roca, 85'), Quintanilla (Maese, 57'), Julien Hornuss.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Lucas Viale, Dani Morales, Toni Velamazán, Corominas, Cristian Gómez, Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Ceballos, 87'), Cristian Alfonso (Lobato, 75').

Gols: 0-1 Jordi Martínez (8'); 0-2 Jordi Martínez (56'); 1-2 Julien Hornuss (80').

Àrbitre: Francesc Galán Baró (delegació del Bages). Bé. Ha mostrat targeta groga als locals Gimeno (42'), Salvanyà (62') i David Cornellà (83') i al visitant Eloi Fontanella (60').

Incidències: Pobra entrada a l'Estadi Municipal de Palamós, al voltant d'uns 250 espectadors que han hagut de passar per caixa degut a la jornada econòmica. La convocatòria de l'Hospi l'han completada Dani Planchería, Quique Cárcel i Jordi Tarrés. És el tercer partit aquesta temporada en què Jordi Vinyals no ha esgotat els tres canvis de què disposa.