Etiquetes

17/2/10

Copa regenerativa? | L'Hospitalet - Gramenet (dimecres 19:30 hores)

Quan l'Hospitalet va decidir que l'enfrontament contra la Gramenet es disputés avui, dimecres 17 de febrer de 2010, poc s'imaginaven tots dos equips que la data seria d'allò més inoportuna. Almenys, aquesta és la sensació transmesa en veure el mal moment de resultats que atravessen tots dos equips: l'Hospitalet ha sumat un punt dels darrers nou i ha vist com el Reus, segon classificat, s'ha col·locat a tan sols un punt a la classificació. Els colomencs, per la seva banda, han encadenat cinc partits sense guanyar a Segona B (tres empats i dues derrotes), i comencen a complicar-se una permanència que semblava fàcil d'assolir ara fa mes i mig gràcies a la bona trajectòria com a locals dels homes que dirigeix Toni Rovira.

I per si no fos poc, tot un plegat de temes extraesportiu compliquen més el panorama a l'altre extrem de la línia vermella: en roda de premsa celebrada ahir, el president Vicente Ferrer va reconèixer un deute de més de 800.000 euros que deixa la Gramenet en una situació molt delicada. Amb l'afició dividida, els acomiadaments de treballadors del club per part dels nous inversors suecs arribats fa uns mesos a Santa Coloma o els pressumptes sabotatges per evitar que la Grama jugués diumenge passat a Lleida, del que menys s'ha parlat a Santa Coloma ha estat del partit d'aquesta nit.

I tot plegat, per disputar un partit sense una denominació clara. Una pressumpta ronda de semifinals en què només prenen part dos clubs, el guanyador de la qual s'enfrontarà al Barcelona (Atlètic?) i a l'Espanyol (B?) en format triangular, en partits de 45 minuts i en unes condicions que lluny de retornar el poc prestigi que li queda a la Copa Catalunya, la deixa ferida de mort. S'ha debatut molt sobre aquesta competició al llarg de tota la temporada (i és que fa mesos que el tema penja de tots llocs), però si la ronda prèvia a la final es juga, entre setmana, a quarts de vuit del vespre, en ple hivern... és que alguna cosa falla. I quan no es fa res per evitar-ho, és que hi ha responsables que també fallen.

Sigui com sigui, el partit es presenta com una oportunitat per a una mena de redempció per l'Hospi després de les darreres dues derrotes a la lliga. La situació de l'infermeria no permetrà Vinyals disposar de l'onze tipus d'aquesta temporada; Barón, Tarrés, Manel, Manu Viale, Dani Morales o Marcos Guill són alguns dels jugadors que, o bé seran baixa o bé, tocats, són dubte de cara a aquest vespre. I és que la prioritat, no ho oblidem, és la lliga. la visita del FC Benavent a l'Estadi diumenge vinent es presenta com una oportunitat òptima per tornar a sumar de tres en tres a la lliga i tornar a arrencar després d'aquest petit sotrac. Tot i les circumstàncies, Vinyals es pren el partit molt seriosament i de ben segur posarà sobre el terreny de joc un equip suficientment competitiu com per intentar batre tot un Segona B com la UDA Gramenet. És per això que una derrota avui, tenint en compte tots els factors fins ara comentats, no seria ni molt menys dramàtica.

De fet, el drama es traslladaria al Barcelonès Nord si els blaus no són capaços de passar a la final de la Copa davant d'un equip de Tercera Divisió. El míster colomenc Toni Rovira, amb un peu (i part de l'altra) a fora del club, també valora el partit d'avui conjuntament amb una altra 'final', en aquest a la lliga, diumenge vinent davant del Terrassa, en què la Grama es juga no complicar-se la vida de forma definitiva. L'acumulació de partits en aquest mes de febrer, en què la Grama també ha hagut de jugar la Copa Federació (en què van caure eliminats davant el Lorca Deportiva), determinarà també l'onze que els blaus presentin aquest vespre a la gespa de l'Estadi. Qui no hi serà segur és Jorge, lesionat, mentre que Raúl i Joaquín seran dubte fins a darrera hora. A la recàmera, els joves d'un filial que ara mateix ocupa plaça d'ascens a Tercera Divisió.

El partit el xiularà Juan Manuel Vico Moreno, que aquesta pretemporada va xiular l'Hospi en la seva derrota al Mini Estadi davant el FC Barcelona Atlètic (3-1). En lliga, hi ha tres precedents amb aquest col·legiat: la temporada 2003-04, els riberencs van guanyar al Nou Congost davant el Manresa (1-2); la següent temporada, Vico Moreno va xiular els dos partits davant el Barcelona C, amb derrota per 2-1 al Mini a la primera volta i amb 3-3 a la tornada a l'Estadi. Una mica de tot doncs. Recordem, a més, que el partit és de portes obertes per a tots els ciutadans de L'Hospitalet, que només hauran de mostrar el seu carnet d'identitat a l'entrada per poder entrar a l'Estadi de franc.

Precedents a la lliga entre CE L'Hospitalet i UDA Gramenet
Victòries de l'Hospitalet: 7
Empats: 6
Victòries de la Gramenet: 7
Gols marcats per l'Hospitalet: 26
Gols marcats per la Gramenet: 23
Darrer precedent (en lliga): L'Hospitalet 0-1 Gramenet (Monty, 90') [Jornada 34. 2007-2008. Segona B - Grup III] [veure imatge]
Darrer precedent: Partit amistós. Gener 2009. L'Hospitalet 1-3 Gramenet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada