Etiquetes

21/2/10

De retorn a la lliga | L'Hospitalet - Benavent (diumenge, 12:00 hores)

La classificació per la final de Copa Catalunya aconseguida per l'Hospi dimecres passat ha passat ja, diguem-ne, a millor vida. O almenys, per prioritats, ha passat a un segon terme com a mínim si tenim en compte el compromís que tenen els homes de Jordi Vinyals aquest mateix diumenge. Torna la lliga i els números diuen que el segon classificat -el Reus- trepitja els talons a l'Hospi; ambdós equips els separen un punt a la classificació, una gota de pluja en la immensitat que suposen les tretze jornades que resten per disputar. A la banda negativa, és clar, la situació no té res a veure amb la de fa tres setmanes, quan l'Hospi gaudia d'un avantatge de nou punts. Pel cantó positiu, però, els riberencs han de ser conscients que depenen de sí mateixos per aconseguir la primera plaça de la lliga, i que en faran prou si se centren en el seu partit, independentment del que facin els rivals. La primera prova la tindrem avui mateix, quan a les 12 del migdia l'Hospitalet rebi la visita del FC Benavent a l'Estadi i, a la mateixa hora, el Reus jugui als Pins de Blanes. L'objectiu? Acabar la jornada, almenys, amb la mateixa distància que l'havíem començada; és a dir, derrotar els de la Terra Ferma.

Tot fa pensar que els lleidatans arriben a la nostra ciutat com a víctima propiciatòria perquè l'Hospi torni a guanyar després de tres partits a la lliga sense fer-ho. A l'equip vermell, les coses han canviat força en una volta; el seu tècnic aleshores, Mauro Ravnic, va haver d'abandonar el càrrec quan li va ser diagnosticada una leucèmia contra la qual es troba lluitant actualment. El seu lloc l'ha ocupat Toni Palau, que tan sols ha vist una victòria dels seus homes, agreujat la dinàmica negativa que arrosegava l'equip jornades abans. De fet, el Benavent només ha guanyat un partit dels darrers deu (2-0 davant l'Olesa, fa tres setmanes), una ratxa que a hores d'ara situa l'equip a només tres punts de la zona de descens que ara mateix marca el Cassà amb 23 punts. Tot i que només han aconseguit dues victòries a domicili, van ser capaços de sorprendre el Santboià per 1-2 a la primera volta, el mateix marcador amb què va guanyar a Premià de Mar en l'altre triomf com a visitant.

D'això, però, en fa gairebé quatre mesos i no sembla que el partit de demà sigui el més propici per tallar-ho. De fet, les baixes amb què arriba el Benavent a l'Hospitalet dificultaran encara més l'empresa; Èric i Adrià, expulsats diumenge passat i l'internacional andorrà Riera, que va veure la cinquena targeta groga de la temporada, estaran sancionats i no podran participar de l'encontre.

Tots aquests condicionants anirien a favor de l'Hospitalet si no fos per les baixes amb què també compta Jordi Vinyals. Manu Viale i Marcos Guill no s'han recuperat de les seves molèsties que ja els van impedir jugar el partit de Copa Catalunya dimecres passat, i s'afegiran a Jordi Tarrés i a Manel Gómez, que tampoc seran sobre la gespa en el partit de demà. Qui sí tornarà serà David Corominas, expulsat ara fa dos diumenges contra el Reus, un cop ha acomplert el corresponent partit de sanció. L'Hospi buscarà confirmar les bones sensacions mostrades dimecres al partit davant de la Gramenet, en què es va mostrar molt superior a un equip de Segona B i va donar prou motius per seguir confiant en els jugadors en aquest inici de la recta final del campionat regular.

L'encarregat de xiular l'encontre serà Rubén Ávalos Barrera, de la delegació de l'Anoia, i serà assistit a les bandes per Ramon Molgo Hernando (Terrassa) i Roger Vallès Balsells, també de l'Anoia. Serà el primer partit que Ávalos Barrera xiuli a la història de l'Hospi; no serà, però, l'única estrena del matí, ja que també serà la primera ocasió que el Benavent visiti l'Hospitalet. L'únic precedent entre ambdós equips és, de fet, el partit que va enfrontar lleidatans i barcelonesos a Benavent de Segrià a la primera volta i que va acabar amb victòria de l'Hospi per 0-3. Per cert, el partit entre el Palamós i l'Hospitalet de diumenge vinent (Nou Municipal de Palamós, 17:00 hores) també té designat el col·legiat: Francesc Galán Baró, que ja ha dirigit diversos partits de l'Hospi.

Futbol base
El Juvenil A de l'Hospi també tindrà un rival lleidatà en aquesta jornada. Els de Manuel Ruano visitaran la UE Lleida al Municipal de Mangraners a partit de les 12 del migdia, en un partit en què els riberencs buscaran certificar la permanència davant d'un rival, el blau, que també es troba instal·lat a la part mitja de la classificació. Després de la derrota contra la Gramenet dissabte passat a casa, l'Hospi intentarà sumar-se a la gran jornada de dissabte del futbol base de l'entitat, que van aconseguir 9 victòries i només van sumar una derrota (del Cadet B, a l'Estadi, davant el Sant Gabriel).

Imatge: web FCBenavent.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada