Etiquetes

19/3/14

#2bg3 | Noms - 30a jornada

El Constància va decidir destituir ahir al vespre Joan Esteva com a entrenador de l'equip. Els mals resultats han estat el detonant de la decisió, que tal com informa Diario de Mallorca comporta que el fins ara segon entrenador, Ignasi Llompart, es faci càrrec de l'equip pel que resta de temporada. Es dóna la curiosa circumstància que la darrera victòria constanciera va ser amb Llompart a la direcció de l'equip, ja que Esteva estava sancionat a la graderia. El tècnic català deixa el Constància després d'haver-lo dirigit en 77 partits oficials entre Lliga, Copa del Rei i Copa Federació. Balanç de 17 victòries, 25 empats i 35 derrotes, amb 51 gols a favor i 88 d'encaixats.

Diumenge a Badalona l'equip va patir una nova ensopegada, en aquest cas en forma de derrota (2-0). El fins ahir equip de Joan Esteva no guanya des de l'1 de desembre a l'Hospitalet (0-1) i sumen ja 14 jornades sense conèixer la victòria, camí dels 18 que va estar-se el Prat aquest mateix curs. Diumenge poden igualar la marca de 15 jornades seguides sense guanyar que els inquers van patir la temporada 1989-90 a Tercera Divisió. Aquell curs, l'equip va acabar en 17a posició i va acabar baixant a Preferent en ser incapaç de guanyar cap dels darrers quinze encontres de Lliga. Aleshores, els inquers van sumar 6 empats i 9 derrotes, amb 6 gols marcats i 19 en contra. Enguany, els d'Esteva acumulen 6 empats i 8 derrotes, amb 4 gols anotats i 21 d'encaixats.

L'aspecte ofensiu dels del Raiguer és un dels motius que explica aquesta ratxa. Des de l'1 de desembre només han marcat quatre gols; en onze dels catorze partits no han perforat la porteria contrària i la meitat dels quatre gols van arribar a Olot (obra de Gurri i Mateu Ferrer) en un partit que els constanciers van perdre per 4-2. Amb 15 gols, són l'equip menys golejador de #2bg3 i el tercer menys realitzador de tota la Segona B (només l'empitjoren Peña Sport i Sariñena). Històricament és la pitjor marca golejadora a #2bg3 després de 30 jornades des de la temporada 1997-98, quan l'FC Andorra va arribar a les últimes 8 jornades amb només 9 gols al seu favor. Sis més (els mateixos que l'actual Constància) duia el Peña Sport la temporada 2003-2004.

Aarón Bueno
El davanter de Badia de Vallès va gaudir diumenge amb regust amarg d'una xifra fantàstica. El jugador del Sant Andreu va disputar diumenge contra el Lleida Esportiu el seu partit número 300 a Segona Divisió B... el dia que va acabar expulsat per doble amonestació quan l'equip quadribarrat ja guanyava per 3-0. En un any complicat després de fitxar pel Salamanca Athletic (que mai va arribar a competir) i d'entrenar el passat gener amb la selecció AFE, Bueno ha estat titular en dos dels quatre partits que ha disputat sota les ordres de Martí Cifuentes (amb Patxi Salinas va començar de suplent contra Reus i Llagostera).

Imatge: Judit Andreu / UE Sant Andreu
El seu pas pel Sabadell (2011-12) ha estat l'única experiència del vallesà al futbol professional d'ençà que comencés la seva carrera futbolística. Tres anys a la Gramenet (2002-05), tres més al Levante B (2005-08), un curs a l'Atlètic Balears (2008-09), a l'AD Ceuta (2009-10), al Cádiz (2010-11) i un altre al Nàstic (2012-13) completen el llistat d'equips de bronze pels que ha passat Aarón Bueno. El de Badia manté la seva marca golejadora en els 14 gols que va anotar amb el Ceuta en un any en què els nordafricans van quedar-se a les portes del playoff d'ascens.

La ratxa de l'Hospi a l'Estadi
Diumenge contra Huracán, l'Hospitalet va enllaçar la seva vuitena victòria consecutiva a l'Estadi. Xifra important, ja que feia ni més ni menys que 13 temporades que els riberencs no aconseguien una marca similar en competició oficial. Enguany, d'ençà que el Constància hi guanyés el passat 1 de desembre (0-1), l'Hospi ha estat capaç de derrotar l'Atlètic Balears (5-2), l'Olímpic (2-0), el Mestalla (1-0), l'Olot (3-2), el Nàstic (2-0), el Llagostera (2-1), l'Ilicitano (3-1) i Huracán (1-0). Cal remuntar-se a la temporada 2000-01 per trobar una marca similar a l'actual de victòries seguides a l'Estadi.

Sota la batuta de Lluís Pujol, aquell Hospi espectacular va enllaçar 11 triomfs consecutius a l'Estadi en una ratxa que va començar el 2 de desembre de 2000 contra el Figueres (1-0); després, Conquense (7-1), Cartagonova (2-0), Nàstic (2-1), Borriana (2-1), Mallorca B (5-0), Novelda (3-2), Mataró (3-1), Espanyol B (1-0), Sabadell (3-1) i Premià (7-1) van anar caient derrotats al feu hospitalenc, invicte fins la darrera jornada. Amb una plaça de playoff en joc, el Terrassa de Miguel Álvarez (que no s'hi jugava res) va golejar l'Hospi (que va acabar amb nou homes) per 1-5 i va impedir que els riberencs disputessin la fase d'ascens a Segona Divisió A.

Xisco Campos
El capità del Nàstic de Tarragona va disputar diumenge a Olot el seu partit número 250 a Segona Divisió B. El central de Binissalem va debutar a la categoria de bronze la temporada 2001-2002 amb el filial del Mallorca B, amb el qual va disputar gairebé la meitat d'aquests 250 encontres (en va disputar 111). Després, el del Raiguer també va jugar 43 partits amb el Levante B (2005-07), 37 més amb l'Écija (2007-08) i 59 amb el Nàstic... comptabilitzant únicament els jugats a Segona B. Són 128 els partits que ha jugat amb els grana si comptem Segona A, Segona B i Copa del Rei.

José Gómez
Diumenge a Xàtiva, el tècnic del Levante B va acabar expulsat arran de les protestes pel penal que va transformar el migcampista de l'Olímpic Álex Vaquero i que va suposar la derrota per 2-1 del filial granota a Murta. Primera expulsió del curs per a José Gómez, que s'afegeix a la llarga llista d'entrenadors que aquesta temporada han vist, mínim, una targeta vermella a #2bg3: Vicente Mir, Iñaki Alonso, Nico Estévez, Lluís Planagumà, Emili Vicente, Nico López, Joan Esteva, Edu Vílchez, Vicente Moreno, Arnau Sala i Patxi Salinas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada