Etiquetes

8/9/12

Volem tres punts | CE l'Hospitalet - València Mestalla (diumenge, 19:00 hores)

Després d'un partit treballat a la Copa Catalunya, d'un empat de menys a més davant Huracán, d'una classificació copera amb el ganxo i d'un empat amb regust a poc al camp de l'Alcoyano, demà a l'Estadi pot aparèixer qualsevol versió d'un Hospi que, poc a poc, va creixent. En una cita més complicada del que pugui semblar en principi (per exemple, si féssim cas de les cases d'apostes), l'Hospitalet de Miguel Álvarez rebrà el València Mestalla, un dels equips que més li va complicar les coses la passada temporada (a casa i a Paterna) i que, enguany, tot i els canvis soferts, amb Sergio Ventosa a la banqueta manté l'aposta per un futbol de qualitat i sense especular d'inici amb el marcador. Una bona pedra de toc per mantenir les sensacions de fluïdesa que l'equip va mostrar diumenge passat a Alcoi, on es van generar ocasions i es va collar un dels grans aspirants al títol fins al punt d'acariciar la victòria. Serà, a més, l'inici del Tour de force setmanal que completaran el Noja (Copa, dimecres) i l'Orihuela, nou rival de la quarta jornada després del nocturn canvi de calendari de la Federació que us vam avançar en exclusiva ahir al vespre.

L'Hospi
Com dèiem, després de dos empats consecutius a les dues primeres jornades, i sense cap tipus d'urgència, l'Hospi veu necessari començar a sumar de tres en tres per donar continuïtat a la millora d'imatge que protagonitzava diumenge passat davant l'Alcoyano. Partit on, tot i les baixes, els de Miguel Álvarez van ser clars dominadors i van tenir la victòria en diverses ocasions a la segona part, on evidentment van aprofitar la inferioritat numèrica dels alacantins. Partit on Álvarez va introduir la novetat de Moussa com a extrem, un invent que no li va sortir del tot malament i que caldrà veure si té continuïtat demà contra el Mestalla.

Un partit en què el tècnic andalús no podrà comptar amb Albert Vega 'Peque', que aquesta setmana ha estat operat per solucionar d'una vegada per totes els seus problemes de pubàlgia que li han impedit actuar amb normalitat amb l'equip des de fa uns quants mesos. Per la seva banda, Bacari ha començat a entrenar amb la resta del grup al llarg de la setmana, però no es descarta que la seva reaparició sigui dimecres en el partit enfront del Noja. Per contra, Juan Antonio Osado sí que podria ser de la partida demà mateix, ja que la seva evolució ha estat més ràpida i favorable i tot i que no d'inici, ja podria comptar amb alguns minuts. La resta de jugadors estarien en perfectes condicions per complicar a Miguel Álvarez la tasca a l'hora de confeccionar onze i convocatòria.

El València Mestalla

Una dada: amb 34 punts de 63 possibles, Sergio Ventosa es convertia en un dels tècnics amb millor percentatge de punts aconseguits d'ençà que a la 18a jornada es fes càrrec del València Mestalla a Gandia arran de la destitució de Vicente Mir. Li va costar acabar d'arrencar, però en una arrencada primorosa de la segona volta, va acumular 11 partits invicte que li van servir per agafar un bon coixí per tenir un final de temporada tranquil pel que fa a pensaments de salvació. Amb tot, les derrotes a Reus, Manises i Llagostera van complicar la vida als de Ventosa, que van haver de lligar la continuïtat a la categoria de bronze derrotant el Manacor i el Gandia al Mini Estadi de Paterna. Tot i el patiment final, les sensacions van ser bones en una plantilla capacitada per ser més amunt i amb un tècnic que va saber-ne treure suc.

Enguany, la direcció esportiva del València ha tornat a confiar l'equip a Sergio Ventosa, que ha hagut de fet poc menys que malabarismes per reestructurar un conjunt que acumula 20 baixes respecte a la plantilla de l'any passat. No hi seran Bernat ni Paco Alcácer, ascendits per Pellegrino, ni tampoc bons jugadors com Joel, Pardo, Miñano, Montoro o Cristian López. Les compensacions arriben en forma de 17 altes, algunes d'elles en forma de fi de cessió (Lozano, Ximo Forner, Nacho Porcar), d'altes experimentades en la categoria com la del porter Felipe Ramos (Mallorca B), Manu Molina (Huesca) o Arques (Orihuela) o de joves promeses com l'argentí Fede, el camerunès Leuko o jugadors de la terra com l'albaterà Pedro Santos i el valencià Robert Ibáñez.

Tal com ha fet saber el mateix club, Sergio Ventosa compta amb diverses baixes pel partit de demà a l'Estadi. No seran de la partida Manuel Santos "Cifo" ni Armiche, tots dos lesionats de llarga durada, ni tampoc el central Carlos Delgado ni el basc Álex Quintanilla, titulars en els dos partits disputats fins ara. El dubte resideix en el concurs de l'hondureny Anthony "Choco" Lozano, que dijous va jugar al Collao el Ciutat d'Alcoi amb el primer equip del València. En casa que Lozano no partís d'inici, tots el números apunten a l'holandès Erixon Danso o a Àlex Cortell, sensació de la pretemporada i màxim golejador estiuenc dels Che.

EnllaçEls precedents
Serà la dotzena visita del València Mestalla, bé amb la denominació actual o com a "València B" a la nostra Ciutat d'ençà que la temporada 1992-1993 s'hi estrenés amb una derrota per 2-0 davant de l'Hospi de Ramon Moya. 6 partits al Vell Municipal i 5 més a l'Estadi, on l'Hospi només ha batut el Mestalla en una ocasió (4-0, 1999-2000). En total, 6 victòries riberenques, 3 empats i 2 derrotes amb un balanç de 18 gols de l'Hospi i 10 del València. Els últims dos precedents s'han saldat amb empat: 1-1 l'any passat amb Vinyals com a tècnic (Crònica / Vídeo) i 1-1 també amb Oliva a la banqueta riberenca. De pitjor record és el partit de la temporada 2002-2003, quan l'Hospi va caure per 1-3 a la penúltima jornada i va descendir de forma matemàtica a Tercera Divisió després de 15 temporades consecutives a Segona B.

Centre d'Esports l'Hospitalet - València Mestalla
Diumenge, 19:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 3a jornada

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Pol, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pedraza, Corominas, Aday, Manga i Cirio.

Possible onze del València Mestalla:
Felipe Ramos, Dalmau, Salva Ruiz, Tano, Leuko, Portu, Manu Molina, Fede Cartabia, Gayá, Dani Lucas i Danso.

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo (Navarra).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada