Etiquetes

4/5/11

Els ecos de la 36a jornada i el futbol base

La tarda de diumenge no va resultar massa productiva per l'Hospi pel que fa a la resta de rivals. Primer, la UE Lleida va golejar el Gandia a domicili per 2-5, tot i que el marcador dels d'Emili Vicente és relativament important si tenim en compte que han de passar per l'Estadi el proper dia 15 i que l'Hospi té a la seva mà avançar-los a la classificació. Més 'dura' va ser la victòria de l'Alcoyano a la Nova Creu Alta per 0-1. El Sabadell, ja campió, només va forçar la màquina al tram final del partit davant d'un conjunt, el de David Porras, que va fer el just i necessari (i encara va haver de donar gràcies a Maestro) per sumar tres punts vitals en la lluita per la classificació del play-off. Molt es va parlar sobre l'actitud del Sabadell en aquest partit i sobre les amistats que puguin existir entre ambdues entitats. Que celebrar un dinar de directives entre equips de Segona B no seria el més habitual, és un fet; que un equip que no s'hi juga res (honors a banda, s'entén) baixi la seva tensió, també és comprensible. Més encara en el cas dels arlequinats, que tenen tres setmanes per fer un buidatge tensional per encarar un mínim de 4 partits en què tenen en joc un ascens a la Lliga Adelante històricament obligat, tot i que no fos l'objectiu inicial de la temporada. Coses dels finals de les temporades: les elucubracions estan a l'ordre del dia però cal ser objectiu i, sobretot, conseqüent. Si es critica la netedat del triomf, haurem d'estar atents diumenge a Pinilla, on el davanter centre del Teruel, Salva, s'enfronta a l'equip de la seva ciutat natal, Oriola. O també al Joan Baptista Milà, on dos exHospi com Rafa Leva o Jose Pacheco rebran els riberencs. Allò tan fàcil de fer-nos venir bé la història quan ens convé.

El cert és que l'Hospi va fer la seva feina i va treure un partit complicat davant d'un Dénia que va tenir fins i tot alguna ocasió més que els homes d'Álvarez però que no va ser eficaç de cara a porteria. Va ser un d'aquells (molts) partits d'inici de temporada en què l'Hospi proposava, creava, arribava, però no transformava. Diumenge, la història va escriure's al revés i, òbviament, vam sortir de l'Estadi més contents que un gínjol. De nou, crida a la conseqüència; és fàcil analitzar les coses com ens convé, però utilitzar un mateix criteri per justificar dues situacions oposades es fa, si més no, difícil d'entendre i de digerir. Un 3-0, el del Dénia, que ens va deixar el segon gol a la temporada de Pitu Comadevall i de Manel Viale, que reapareixia a l'11 inicial deixant a la banqueta el seu germà petit, Lucas. Tots dos van eixamplar la seva ratxa amb equips de la Comunitat Valenciana: el migcampista de Salt ha marcat els seus últims 3 gols davant equips de la regió (Vila-joiosa, Castelló i Dénia), mentre que el central ja en porta 4 de consecutius a Segona B després dels que va marcar a l'Orihuela i l'Alzira defensant precisament l'elàstica del Dénia i el que va fer a Benidorm el passat mes de gener.

Pitu i Manel Viale van fer el primer i segon gol de l'Hospi. La glòria va ser, sens dubte, pel 3-0, per l'obra d'art de Cristian Alfonso en la cocció de la jugada i que va servir per deixar en safata el gol a David Corominas, que així aconseguia el desè gol de la temporada i ja supera la marca de la temporada 2008-2009. Ens agradi o no, el 3-0 serà el gol de Coro, però a la retina perdurarà la perla (una més) de Cristian Alfonso, d'un jugador de superior categoria i que la propera temporada, sí o sí, més tard o més d'hora, ha de ser jugador de Primera Divisió. I afegim, si mai li hem recriminat un cert egoisme a Alfonso (fins a cert punt comprensible per arribar a ser un jugador excepcional), també fer-se ressò d'una dada: vam haver d'esperar fins a la jornada 28 per veure una assistència de gol de 'Zizou'. Des de l'aleshores, Alfonso n'ha fet sis en les últimes 9 jornades (dues de les quals no ha estat convocat). Reformulant dites, 'a Alfonso el que és d'Alfonso'.

Amb aquest resultat i a manca d'un partit com a local, l'Hospi ja s'ha assegurat ser el tercer millor local del grup, únicament superat per l'Orihuela i per un Badalona que encara està imbatut al Camp del Centenari. D'altra banda, els riberencs podrien assegurar aquest mateix diumenge la seva classificació per la Copa del Rei sempre que derrotin el Santboià. Si es dóna aquest resultat, els de Miguel Álvarez necessitarien que el dia abans el Cádiz derrotés el Roquetas i que diumenge a la tarda, el Jaén no guanyés el Sevilla Atlético al Nuevo La Victoria ni el Sant Andreu ho fes a Ontinyent. Amb aquests tres condicionants, l'Hospitalet s'asseguraria ser, com a mínim, un dels dos equips amb millor puntuació d'entre els quatre grups de Segona B i 'no li caldria' ser entre els 5 primers del grup per disputar el torneig del KO la temporada vinent.

Diumenge, però, prova de foc a Sant Boi de Llobregat en un partit enganyós, davant d'un conjunt que ja ha perdut la categoria però que si alguna cosa ha demostrat és orgull i honor. A això, hi podem afegir el partit de la primera volta a l'Estadi, el gol fantasma d'Óscar Álvarez i les 3 expulsions al Santboià, la rivalitat geogràfica i, fins i tot, institucional entre tots dos equips i les ganes de revenja en un sector d'aficionats del Santboià per tractar d'esguerrar la "festa" a l'Hospitalet. Un Hospi que diumenge no podrà comptar amb Manel Gómez, que diumenge va veure la seva desena groga de la temporada, ni tampoc amb Jordi Martínez, que podria no tornar a jugar aquesta temporada sempre que l'equip no faci play-off per culpa d'una lesió. Per contra, s'espera que Cristian Gómez i Cristian Lobato puguin tornar a la convocatòria si el míster ho creu convenient. Per la seva banda, Paco Clos recuperarà dos sancionats que es van perdre el partit de Mallorca com són Aleix Vall i Fran Erencia; l'altre dubte residirà a la porteria, ja que Míchel Plazas li ha près el lloc a Rafa Leva en els últims dos partits. El partit començarà a les 12 del migdia i serà xiulat pel castellanomanxec Villena Contreras, inèdit en la història de l'Hospi. Les entrades, segons ens van confirmar dilluns des de l'entitat santboiana, tindran un preu de 15 euros, l'habitual al llarg de la temporada.

Futbol base
Començant pels més petits, la primera gran notícia de la jornada va ser la permanència del Benjamí A després de la derrota del Castelldefels que dóna la salvació matemàtica als riberencs gràcies, també, a la victòria per 4-1 davant del Viladecans. També va aconseguir la salvació l'Aleví B, que va empatar a dos gols amb el Mataró i continuarà un any més a Primera Divisió. Finalment en el partit de la jornada, l'Infantil D va derrotar el Parc, rival directe per l'ascens al grup 10 de Tercera Infantil per 2-1 i té el campionat cada cop més encarat tot i que encara queda feina per fer.

Juvenil A / Divisió d'Honor Juvenil; grup 3
14è; 31 punts - 8 7 15 - 41 GF 57 GC - 30 PJ
Temporada finalitzada
Descens a Lliga Nacional

Juvenil B / Lliga Nacional Juvenil; grup 7
17è; 31 punts - 8 7 16 - 45 GF 59 GC - 31 PJ
Girona B FC 2-1 CE L'HOSPITALET B

Juvenil C / Primera Divisió; grup 4
9è; 37 punts - 11 4 10 - 42 GF 31 GC - 25 PJ
FPE Júpiter B - CE L'HOSPITALET C
Ajornat
Dimecres, 12 de maig; 20:00 hores
La Verneda

Cadet A / Preferent; grup 3
5è; 40 punts - 12 4 10 - 45 GF 34 GC - 26 PJ
CE L'HOSPITALET 0-1 UE Vilassar de Mar B

Cadet B / Primera Divisió; grup 1
11è; 32 punts - 9 5 12 - 53 GF 56 GC - 26 PJ
CE L'HOSPITALET B 0-0 At.C. Hospitalense

Cadet C / Primera Divisió; grup 3
8è; 37 punts - 10 7 9 - 55 GF 43 GC - 26 PJ
CE Esc. Collblanc-Torrassa 0-5 CE L'HOSPITALET C

Infantil A / Segona Divisió; grup 1
2n; 62 punts - 20 2 3 - 131 GF 26 GC - 25 PJ
CE L'HOSPITALET - Sant Ignasi Esportiu
Ajornat
Dimecres, 11 de maig; 19:15 hores
Estadi de Futbol de l'Hospitalet

Infantil B /
Segona Divisió; grup 3
9è; 35 punts - 10 5 11 - 44 GF 36 GC - 26 PJ
CE Europa C 0-0 CE L'HOSPITALET B

Infantil C / Segona Divisió; grup 8
11è; 25 punts - 6 7 13 - 47 GF 78 GC - 26 PJ
UE Sant Ildefons B 2-2 CE L'HOSPITALET C

Infantil D / Tercera Divisió; grup 10
1r; 65 punts - 21 2 2 - 130 GF 24 GC - 25 PJ
CE L'HOSPITALET D 2-1 UE Parc

Aleví A / Primera Divisió; grup 2
10è; 63 punts - 11 2 15 - 60 GF 67 GC - 28 PJ
UDA Gramenet B 2-4 CE L'HOSPITALET

Aleví B / Primera Divisió; grup 1
12è; 60 punts - 10 2 16 - 53 GF 76 GC - 28 PJ
CE L'HOSPITALET B 2-2 FPE Mataró


Aleví C / Segona Divisió; grup 6
11è; 51 punts - 8 1 17 - 65 GF 93 GC - 26 PJ
CE L'HOSPITALET C 8-1 FPE Mataró D (6-1)

Aleví D / Segona Divisió; grup 2
15è; 36 punts - 3 1 22 - 46 GF 110 GC - 26 PJ
UE Castelldefels 8-2 CE L'HOSPITALET D (7-2)

Aleví E / Segona Divisió; grup 1
7è; 63 punts - 11 4 11 - 78 GF 77 GC - 26 PJ
UB Catalònia 4-7 CE L'HOSPITALET E

Benjamí A / Primera Divisió; grup 1
11è; 58 punts - 9 3 16 - 59 GF 89 GC - 28 PJ
CE L'HOSPITALET 4-1 Viladecans UE

Benjamí B / Segona Divisió; grup 5
4t; 81 punts - 17 4 5 - 98 GF 65 GC - 26 PJ
PB Barcino 1-5 CE L'HOSPITALET B

Benjamí C / Tercera Divisió; grup 1
1r; 94 punts - 23 1 0 - 118 GF 16 GC - 24 PJ (-2)
CE L'HOSPITALET C 8-1 FPE Júpiter D (6-1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada