Etiquetes

30/4/11

Primer, nosaltres; després, ja veurem | CE L'Hospitalet - CD Dénia (diumenge 12:00)

Al futbol, com a la vida, hi ha una sèrie de factors, d'imponderables, que un pot controlar. D'altres, per sort o per desgràcia, resulten aliens a la nostra voluntat i, ens agradi o no, poc més que esperar és el que podem fer. En aquesta situació es troba el Centre d'Esports l'Hospitalet actualment, salvat matemàticament de qualsevol angúnia provocada per la zona de descens, amb 53 punts i amb opcions serioses de disputar el play-off d'ascens a la Lliga Adelante. Què passa? Fàcil: que no depèn dels seus propis resultats. De totes maneres, i continuant amb el que dèiem abans, de poc serveix fixar-se en el que fan els rivals si tu ets incapaç de treure els teus partits endavant. D'això n'hem tingut una mostra fa ben poques setmanes, quan al llarg de tres setmanes consecutives l'Hospi va desaprofitar els regals dels rivals i va ensopegar en els seus encontres. Diuen que l'ésser humà és l'únic animal capaç d'ensopegar dos cops amb la mateixa pedra; des de fa 15 dies, l'Hospi s'ha redimit i recuperar de la primera caiguda: toca seguir dempeus i no tornar a defallir. A les nostres mans està aconseguir, com a mínim, la cinquena posició. El que vingui de més (o de menys), ja ho veurem.

El Dénia
El convidat de diumenge, ni molt menys de pedra, és el CD Dénia que dirigeix el tècnic viguès Nino Lema, tot un clàssic de la categoria tant al camp com, en ocasions, a les rodes de premsa. Més enllà de les valoracions i opinions que admetin els seus plantejaments, allò cert és que l'exjugador d'Espanyol o Rayo, entre d'altres equips, ha aconseguit salvar els de la Marina Alta tres jornades abans de la finalització de la lliga. Lema, el mateix tècnic que va estar a punt de fer història l'any passat classificant el Dénia en 5a posició i deixant-lo a les portes de la Fase d'Ascens; Lema, el tècnic que ha tornat a obrar un petit miracle, amb un equip, un bloc de 'currants', sòlid i amb els conceptes ben clars que, lluny del que és habitual, s'ha fet fort lluny del Camp Nou de Dénia fins al punt d'ocupar ara mateix la cinquena posició en el rànquing d'equips visitants del #2bg3.

Per si això fos poc, els deniers arribaran a l'Hospitalet en un estat absolut de confiança, provocat en gran part per la ratxa de 8 jornades seguides sense conèixer la derrota (3 victòries i 5 empats). 14 punts de 24 possibles en un dels moments claus de la temporada que permeten el Dénia, tot i la dificultat, gaudir encara d'opcions matemàtiques de play-off d'ascens i de Copa del Rei tot i trobar-se en la dotzena posició a la classificació. De mèrit les 3 últimes victòries dels alacantins, golejant un rival directe com l'Sporting Mahonés (3-0), sumant un triomf de prestigi al camp de l'Alacant tot i gaudir d'un arbitratge 'no perjudicial' (1-2) i de segellar la salvació diumenge passat davant el Mallorca B gràcies al gol de penal de Gervasio als pocs minuts de la represa. Amb 49 punts, el futur esportiu es veu amb més tranquil·litat a la Marina Alta, a diferència del futur institucional, més incert a causa dels problemes econòmics que l'entitat alacantina arrossega des de fa força mesos.

A tenir en compte: Jordi Vinuesa. El davanter català (191 cm d'alçada) va arribar al mercat d'hivern procedent del Guijuelo i es troba en ratxa amb 7 gols en els últims 9 partits. L'ex del Girona, Teruel i Sabadell és una de les novetats del Dénia, després de descansar diumenge passat davant el Mallorca B per sanció. Per contra, Nino Lema no podrà comptar amb el concurs del migcampista Juan Carlos Signes, que davant el quadre balear va veure la desena groga de la temporada i haurà de descansar davant l'Hospi. Segura és la baixa d'Aníbal Cano, lesionat de gravetat des de fa uns quants mesos. Per la seva banda, caldrà para atenció a l'evolució de Pinto, baixa per lesió en els últims dos partits i a l'estat de Rafa Belda, que diumenge va reaparèixer després de 3 setmanes lesionat. L'altra dubte resideix en l'inquilí de la porteria, ja que diumenge passat Nino Lema li va donar l'alternativa a Dani i va asseure el porter titular, Iván Vidal, a la banqueta.

Possible alineació del Dénia: Dani, Rubén Primo, Pepín, Mendoza, Óscar López, Gervasio, Pitu Rial, Dani González, Pepe, Manolo Bueno i Vinuesa.

L'Hospi
Ja és mala sort, però la recuperació de l'Hospi pel que fa als resultats s'ha vist 'frenada' per 10 dies sense futbol que allunyen en el temps però no en el sentiment el dolcíssim triomf que els d'Álvarez van aconseguir el passat dia 21 d'abril a Alcoi (2-3). Un triomf èpic, d'aquells made in Hospi, lluitant contra les baixes, la meteorologia, el tercer classificat o les interpretacions del reglament d'Arroyo Cortés. Un triomf que, més tard, va ser de 4 o 5 punts atesos els resultats dels rivals, que van dibuixar una jornada daurada que deixava l'Hospi a 3 punts del cinquè classificat, una distància que no es repetia... des de la segona jornada, després que l'Hospi perdés a Bintaufa per 3-1. Han passat 34 jornades i l'Hospi torna a ser en el mateix punt; el background, les sensacions i el moment de la temporada, però, fan que aquest punt sigui gairebé oposat a l'actual.

Al llarg de tota la setmana Miguel Álvarez ha insistit en la idea de pensar en el partit de l'Hospi, que ja és prou important i complicat de per sí com perquè els encontres dels rivals puguin influir negativament en el plantejament dels riberencs davant d'un Dénia que aterra a l'Estadi en un gran estat d'ànim i forma. Arriba un conjunt sòlid en defensa, que ha rebut només un gol més que l'Hospi (34 per 33) i que planteja partits travats, especialment a la primera meitat on fa valer la seva fortalesa física per complicar la vida als rivals; l'Hospi tindrà, per exemple, la missió de ser el primer equip que perfori la porteria denienca abans del primer quart d'hora de partit. I és que sense cap pressa, però tampoc cap pausa, un gol matiner donaria tranquil·litat a un Hospi que afrontarà aquest important duel gairebé en quadre degut a les baixes per diferents motius.

Segura, des de dimarts, és la d'Eloi Fontanella, que va ser sancionat pel Comitè de Competició arran de l'expulsió al Collao. Les altres males notícies arriben en forma de lesió o d'altres problemes físics: Jordi Martínez i David Ceballos encara no han fet net de les seves lesions i no es vestiran de curt davant el Dénia. Tampoc ho farà Cristian Lobato, que després de la brutal entrada rebuda per l'alcoianista Raúl Fabiani no podrà ser de la partida i caldrà veure si arribarà a temps (ho farà just, almenys) pel partit a Sant Boi del proper dia 8. La cinquena baixa és la de Cristian Gómez, que ha patit gastroenteritis aquesta setmana i no s'ha pogut entrenar amb normalitat, motiu pel qual el seu concurs queda totalment descartat tal i com ha afirmat Miguel Álvarez. Així doncs, pel tècnic de Jaén seran faves comptades, ja que només haurà de descartar un home per fer la convocatòria; Albert Vega 'Peque' compta, de nou, amb bona part dels números per veure el partit des de la graderia.

Possible alineació de l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Santacruz, Lucas Viale, Manel Gómez, Marc Pedraza, Cirio, Corominas, Pitu i Cristian Alfonso.

L'àrbitre
El col·legiat del partit serà el riojà Óscar Marín Álvarez, que tot just viu la seva tercera temporada a Segona Divisió B. Demà dirigirà aquest Hospi-Dénia juntament amb els assistents Óscar Domingo Martínez Tomillo i Roberto Herce Soto, de la mateixa delegació. Sense precedents amb cap dels dos equips, serà el catorzè partit que Marín Álvarez xiuli aquesta temporada. Fins ara, en els 13 partits previs (5 del grup tercer) ha mostrat 85 targetes grogues (6,54 per partit) i 7 expulsions (3 de directes), amb un balanç de 9 victòries locals, 2 empats i 2 de visitants. Serà el segon àrbitre de la Rioja que s'encarregui de la direcció d'un partit de l'Hospi aquest anys, després que Diego Ocón Arráiz dirigís l'Hospi-Maonès de la 21a jornada (2-1).

Els precedents
CE L'Hospitalet i Dénia només s'han vist les cares en dues ocasions a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. L'una, la primera, el 6 de gener de 2008, Hospi i Dénia van tancar la primera volta del campionat amb un doble donut, un 0-0 que arribava el dia del debut d'Andrés García Tébar amb els riberencs tot i no poder asseure's a la banqueta. Ja sabem com va acabar la temporada... L'altre precedent, a la Copa del Rei, és molt més recent: 25 d'agost de 2010, amb Ángel Pedraza a la banqueta i amb un Hospi que després d'una primera meitat fluixa va capgirar el gol inicial del Dénia i, gràcies a un doblet d'Eloi Fontanella va guanyar el partit per 2-1 i va guanyar-se el dret de visitar el Cádiz al Ramón del Carranza. Recorda aquell partit aquí. I torna a veure'n els gols aquí.

8 comentaris:

  1. Quien realmente sea y tenga el CORAZON DEL HOSPI, QUE MAÑANA LO DESMUESTRE ANIMANDO A TOPE A NUESTRO SENSACIONAL EQUIPO.
    YO, mañana estare como siempre, y aunque seamos pocos los fanaticos a este estupendo equipo, NO DEJARE DE ANIMAR AL EQUIPO DE MIS COLORES.
    ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ AUPA HOSPI, MAS QUE NUNCA ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Dejemonos de euforia, de criticas a la Directiva (que ya sabemos que no hacen nada por el equipo), y que seamos LA AFICION LA QUE EMPUJE A ESTE EQUIPO PARA VENCER AL DENIA, que se me antoja en este momento un dificil rival.
    *** FORCA, HOSPI ***

    ResponElimina
  3. Proposo que facin una gran ovacio quan surti l'equip al camp per la magnifica victoria al Camp del Collao.

    ¡¡¡¡¡ SOM COJONUTS ¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  4. Miguel Alvarez, estem amb tu, l'aficio t'agradeix el bon treball que estas fent

    ResponElimina
  5. ANIMO LOBATO, a ver si llegas a tiempo para el partido ante el SANTBOIA
    ERES UN FANTASTICO JUGADOR.

    ResponElimina
  6. Quisiera animar y pedirle a nuestros jugadores ante el partido del Denia:
    Craviotto, confiamos en ti para mantener nuestra porteria a cero.
    Lucas, eres una garantia para nuestra defensa sobre todo en el juego aereo, sigue asi.
    Ivan, que estes como siempre, eres un jugador muy regular.
    Santacruz y Manel, para mi soy dos grandes currantes en el campo, seguir asi.
    Christian Alfonso, te queda poco con nosotros, pero siguenos regalando ese juego de fantasia tan excelente que tienes en tus piernas.
    Marc, se que tu padre esta arriba viendote y esta muy orgulloso de ti, sigue demostrandoselo.
    Pitu, seguimos confiando en tu juego creativo, tan necesario en nuestro equipo.
    Sergio, me quedo sin palabras, eres EL TORPEDO CIRIO, mañana mas que nunca, sin Jordi, dependemos de ti.
    David Coromoninas, estuvistes fantatisco en el Collao, sigue asi.... eres un fenomeno.
    Baron, aunque gozes de menos titularidad lo estas haciendo bien, con entrega y buen oficio.

    **** Y SOBRE TODO MUCHOS COJONES, QUE SOMOS EL HOSPI....

    ResponElimina
  7. TENEMOS UN EQUIPO DE SEGUNDA A, UN ENTRENADOR FANTASTICO, UNA AFICION FIEL A SUS COLORES (aunque seamos pocos) y LA DIRECTIVA DE CUALQUIER EQUIPO DE SEGUNDA TERRITORIAL MUESTRA MAS INTERES,que la nuestra.

    ESPERO, que algun dia se haga justica, y cambie la situacion por otras personas mas validas e interesadas.

    ResponElimina
  8. dejando de lado, la ineptitud de "nuestros" directivos.... (eso de nuestros.. xD a mi no me representan desde luego!!)

    Mañana todos al municipal, animar al L'Hospi Cony!!! que somos grandes muy grandes(pese a que los que manden, parezcan tan pequeñitos) estos muchachos se merecen todo nuestro apoyo, los pocos que somos, nos tenemos que dejar oír mañana!!! FORÇA L'HOSPI!!

    ResponElimina