27/2/11

És que són molt bons! | CE L'Hospitalet 3-0 RCD Mallorca B

“Juntament amb el Sabadell, l’Hospi és l’equip que millor futbol pràctica al grup”. Són les declaracions de Vicente Engonga, tècnic del Mallorca B, d’un filial mallorquinista que s’ha convertit en l’enèsima víctima d’una maquina de fer futbol anomenada Centre d’Esports l’Hospitalet. 3-0 i una preocupació menys: el descens directe queda ja a 11 punts, tot i que les sensacions ja fa setmanes que són massa bones com per, objectivament, creure que aquest equip ha de passar angúnies. Tot i això, pas a pas. Cal dir, també, que no és d’estranyar que el Mallorca B hagi sumat el seu cinquè desplaçament consecutiu a l’Hospitalet sense guanyar, sense puntuar i sense ni tan sols perforar la porteria riberenca. Avui, Craviotto ha estar un espectador més en un partit dominat completament per un Hospi que ha acabat tenint com a rival més dur el cronòmetre. Al final, la constància, el treball, la insistència han trobat premi amb 3 gols que haurien pogut ser algun més si els davanters de l’Hospi haguessin estat més encertats. I de postres, nova ensopegada de l’Atlètic Balears (1-1) contra l’Alacant, que deixa els palmesans (setzens) sis punts per sota de l’Hospi… i els alacantins vuit per sobre, pels optimistes…

El partit, com diem, no ha tingut més història que la d’un CE L’Hospitalet que ha monopolitzat el control de l’esfèrica, de la pilota i que en tot món ha maniatat un Mallorca B d’allò més innocent, que ha patit de valent per frenar els atacs riberencs i que encara ha tingut més dificultats per crear cap acció de perill. Així les coses, el màxim dubte del partit era saber en quin minut obriria el marcador el quadre local, un dubte que ha trigat (massa) en esvair-se. L’Hospitalet ha sortit a per totes i des de gairebé el primer minut ha començat a gaudir d’ocasions; corria el minut 2 quan Lucas Viale, que reapareixia després dels seus problemes estomacals, llançava a l’esquerra de Tomeu Nadal un llançament de falta. Més clares han estat les dues accions d’atac de l’Hospi que han arribat a continuació: al minut 6, Cristian Alfonso resolia una jugada embolicada assistint Sergio Cirio, que creuava en excés el seu xut a la dreta del porter balear. Minuts més tard, també des de la banda dreta era Corominas l’encarregat de dur el perill a l’àrea mallorquinista, amb una centrada-xut que es passejava per tota l’àrea petita sense que ningú encertés a rematar-la (18’).

Pólvora mullada i manca de claredat i definició als últims metres; així va discórrer una primera meitat en què l’Hospi tampoc va saber aprofitar les errades dels visitants, com ara un servei de porta defectuós de Tomeu Nadal que va caure als peus de Cristian Alfonso, que no va saber aprofitar la jugada i va disparar desviat (29’). Tampoc Jordi Martínez va estar encertat davant del porter manacorí: al 36’ rematava de cap massa tou a les mans de Nadal després d’una centrada de David Corominas i dos minuts més tard no podia culminar una bona contra conduïda per Lobato, continuada per Alfonso i solucionada de forma desencertada pel ‘9’ de l’Hospi (38’). Només als darrers instants del primer període el Mallorca B va semblar estirar les línies –sense estridències, és clar- i l’Hospi va atravessar pels minuts més ‘complicats’ del partit sense que Craviotto hagués de fer cap tipus d’esforç. Una dada clarificadora: 7 serveis de cantonada botava l’Hospi al primer temps per cap del filial mallorquinista.

La segona meitat tampoc va portar cap canvi de decoració, tot i que Engonga va realitzar el primer canvi del partit donant entrada a Aridai en substitució d’Abdon. L’entrada del davanter canari no va canviar el panorama d’un Hospi que després d’uns primers minuts sense clar dominador va decidir posar tota la carn a la graella i recuperar el domini absolut del partit. Al 53’, Jordi Martínez va gaudir d’una opció immillorable després d’una assistència de Cristian Alfonso en banda dreta que el davanter riberenc, sol al segon pol, enviava incomprensiblement a fora, fent que part de l’Estadi cantés el gol per culpa de l’efecte òptic. Minuts més tard va arribar una de les poques accions en atac del filial balear, en un xut d’Uche des de la frontal de l’àrea que es perdia a l’esquerra de Carlos Craviotto. Era el minut 61, moment en què Miguel Álvarez va fer un doble canvi: Eloi Fontanella i Pitu substituïen Cirio i Cristian Gómez.

Sense que hi hagués temps per a la seva participació, coses de l’atzar, l’Hospi va inaugurar el marcador pocs instants després en una acció a pilota aturada. David Corominas picava un córner al cantó dret de l’atac riberenc, Manel Gómez rematava al primer pal i la pilota anava a parar directament al cap de Cristian Alfonso que, lliure de marca al segon pal, impactava l’esfèrica al fons de la xarxa. Minut 63, 1-0; ara sí, la llauna ja era oberta. Amb el marcador en contra, el partit es complicava per un Mallorca que havia d’obrir-se per, ni que fos, olorar alguna acció per aconseguir l’empat. Per la seva banda, l’Hospi tenia el partit on volia: a casa, amb avantatge al marcador i amb el rival necessitat. I les ocasions es van anar succeint fins que l’encert hospitalenc va acabar d’eixamplar el marcador. Al 68’, magnífica assistència de Pitu a Eloi Fontanella, però al bredenc li va fallar la definició en tractar de superar Nadal amb una vaselina. No va perdonar Jordi Martínez en la següent ocasió, en una nova jugada d’atac trenada per l’atac riberenc i amb Iván Hammouch d’excepcional assistent: el lateral dret de l’Hospi feia passar la seva assistència per sota les cames d’un defensa visitant i Martínez resolia sense dubtar batent Tomeu Nadal per segona vegada al partit (77’).

No va tenir temps el conjunt balear per recuperar-se del 2-0 que es va trobar ben aviat amb el tercer i definitiu gol de l’Hospi, fruit d’una altra ràpida jugada dels locals, engegada per Pitu Comadevall, que obria el joc cap a Eloi Fontanella i aquest, amb totes les opcions del món, assistia Cristian Alfonso que amb més incertesa de la necessària enviava la pilota més enllà de la línia de gol després d’impactar al travesser mallorquinista. Tot i les protestes visitants, les imatges de televisió deixen clar que la pilota havia entrat i que, per tant, López Puerta havia encertat donant per vàlid el 3-0 (tot i que va haver de ser l’assistent qui assenyalés el gol). Amb tot vist per sentència, l’Hospitalet es va dedicar a controlar el partit sense descartar ampliar la distància.

En aquest sentit, ni Lobato (85’) ni Manel Gómez (88’) van poder ‘sucar’ en respectius xuts des de mitjana distància; fins i tot Jordi Martínez va veure com li anul·laven (correctament) el seu segon gol del matí per fora de joc després d’una altra gran passada de Hammouch (88’). Pel costat visitant, només un xut de falta molt desviat d’Aleix Vidal va pujar al comptador d’un equip que, com ja va ocórrer a la primera volta, va oferir una imatge d’allò més pobra contra l’Hospi, que amb aquest triomf ja suma 37 punts a la classificació i mira amb positivisme el tram final de la lliga, que prosseguirà diumenge vinent amb la visita de l’Orihuela a l’Estadi.

CE L'HOSPITALET:
Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel, Corominas, Cristian Gómez (Pitu, 61'), Jordi Martínez, Cristian Alfonso (Rubén García, 79') i Cirio (Eloi Fontanella, 61').

RCD MALLORCA B: Tomeu Nadal, Jaime, N'Golo, Ramón Soria, Pablo Marí, Uche, Hervé, Dídac (Bardolet, 70'), Aleix Vidal, Abdon (Aridai, 46' (Migue Torres, 74')) i Sergi Enrich.

Gols: 1-0 Cristian Alfonso (63'); 2-0 Jordi Martínez (77'); 3-0 Cristian Alfonso (79').

Àrbitre: Hugo José López Puerta (Madrid). Ha mostrat targeta groga als locals Cirio (57') i Santacruz (66') i als visitants Dídac (32'), N'Golo (33'), Aleix (45') i Sergi Enrich (75'). També ha amonestat el segon entrenador del Mallorca B (80').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Gran matinal de futbol, assoleiada i amb bona temperatura per la pràctica del futbol. Dani Planchería i Marc Pedraza han completat la convocatòria d'un Hospi que ja acumula 7 jornades sense perdre i que diumenge vinent rebrà, a les 5 de la tarda, l'Orihuela CF. A la graderia hi havia Narcís Julià, actual secretari tècnic del Barcelona.