Etiquetes

30/11/10

L'hora del... premi? | Copa Catalunya (dimecres 20:30)

En aquesta entrada podreu seguir de manera actualitzada tot el que succeeixi en relació a la prèvia del triangular final de la Copa Catalunya que se celebrarà demà a la Nova Creu Alta de Sabadell. De moment, ja disposeu de la llista de convocats de l'Hospi i també dels dos equips de la Lliga BBVA, l'Espanyol i el Barcelona, així com de la designació arbitral. Els blanc-i-blaus viatjaran a Sabadell amb 14 jugadors del primer equip, el doble que els blaugrana, que només comptaran amb 7 jugadors de la primera plantilla per disputar els seus miniencontres davant l'Hospi i l'Espanyol.

Dimecres 01-12 / 11:45
Els precedents

Com és lògic, Barcelona i Espanyol s'han enfrontat multitud de vegades en diferents competicions com ara la Lliga, la Copa del Rei o la mateixa Copa Catalunya. Moltes menys són les vegades que aquests dos equips, que arriben a la cita d'aquest vespre en zona de Lliga de Campions, s'han enfrontat al Centre d'Esports l'Hospitalet. A la lliga, els riberencs mai s'han enfrontat al Barcelona i a l'Espanyol, ja que els blaugranes sempre han militat a la Primera Divisió (categoria que mai ha trepitjat l'Hospi) i els espanyolistes, quan han jugat a Segona Divisió, mai van coincidir amb el CE L'Hospitalet. Així doncs, cal obrir el llibre de precedents pel capítol de partits amistosos per veure la majoria d'enfrontaments entre l'Hospi i els dos rivals d'aquesta nit.

Pel que fa a l'Espanyol, ens hem de remuntar al 5 de setembre de 1959 per trobar el primer enfrontament entre tots dos equips, en un partit amistós disputat al vell Municipal i en el qual els periquitos van imposar-se per 2-4. De fet, és l'únic precedent que ens consta com a partit amistós pur; els quatre partits posteriors corresponien a una competició oficial anomenada Copa Presidente, de la qual l'Hospi en va disputar les dues primeres edicions. En la primera edició (1965), l'Hospitalet va perdre a la primera volta del torneig per 7-2 a Sarrià, mentre que a la tornada va donar la sorpresa i va ser capaç d'empatar a dos (amb l'Espanyol marcant el gol de l'empat a les acaballes del partit). Un any després, els espanyolistes no van donar opció i van vèncer els riberencs tant a Sarrià (4-0) com al Municipal (0-1). Els tres enfrontaments restants pertanyen al torneig Ciutat de l'Hospitalet, un trofeu de prestigi que l'entitat va organitzar fins l'any 1986 i que sovint comptava amb presència d'equips de Primera Divisió. En aquest sentit, l'Hospitalet i l'Espanyol van enfrontar-se en tres edicions d'aquest torneig estiuenc -2 en semifinals i 1 en el partit pel tercer lloc- i l'Espanyol sempre en va sortir triomfador (0-3, 1-5 i 1-4).

No va tenir aquest detall el Barcelona (o el pressupost no donava per a tant), que mai va disputar el trofeu Ciutat de l'Hospitalet. En canvi, la figura dels blaugrana anirà lligada per sempre a la història del Vell Municipal, ja que va ser aquest equip qui va enfrontar-se a l'Hospi el 15 de maig de 1958 en el partit d'inauguració de l'aleshores nou feu riberenc. El resultat final, 2-5, va deixar palesa la diferència existent entre tots dos equips. Tres anys més tard i en plena preparació per la promoció d'ascens a Segona, l'Hospitalet va aconseguir el millor resultat davant el Barcelona, precisament amb un empat a dos (com davant l'Espanyol). Més durs van ser els precedents l'any 1966 a la Copa Presidente quan els de la Ciutat Comtal van derrotar l'Hospi per 2-4 al Municipal i per un duríssim 10-0 en el partit de la segona volta que, segons les dades consultades, sembla va disputar-se al Camp Nou. Casualitat o no, aquest partit no es va repetir fins entrada la dècada dels 80, amb dos partits disputats al Municipal. En el primer (febrer de 1982), els blaugrana van guanyar per 1-3; un any més tard (desembre de 1983) en el partit del 25è aniversari de l'entitat, l'Hospitalet va perdre per un clar 2-5.

Balanç L'H - RCD Espanyol - 0 victòries 1 empat 7 derrotes - 8 GF 30 GC
Balanç L'H - RCD Barcelona - 0 victòries 1 empat 5 derrotes - 9 GF 29 GC

Dimarts 30-11 / 22:10
Dani Planchería, Toni Velamazán i Sergio Cirio, baixes de l'Hospi per demà

El CE L'Hospitalet ha realitzat a primera hora d'aquesta tarda el darrer entrenament abans d'afrontar la final de la Copa Catalunya que disputarà demà a Sabadell davant l'Espanyol (20:30, el 33) i el Barcelona (22:45, TV3). En aquesta cita no hi seran ni Dani Planchería ni Toni Velamazán, lesionats, ni tampoc Sergio Cirio, amb molèsties i que tot i ser baixa també -per sanció- diumenge vinent davant l'Alcoyano a la lliga, tampoc no jugarà aquest triangular.

Amb aquest panorama, i sense descartar que algun jugador del Juvenil A pugui entrar també a la llista, els 19 jugadors convocats per la Copa Catalunya són: Craviotto, Sergi Pagès, Barón, Ceballos, Hammouch, Lucas Viale, Manel Viale, Moussa, Óscar Álvarez, Peque, Cristian Alfonso, Cristian Gómez, Manel Gómez, Pitu, Rubén García, Corominas, Eloi Fontanella, Jordi Martínez, Lobato i Marc Pedraza.

Dimarts 30-11 / 21:45
Javi López, lesionat, cau de la llista de convocats de l'Espanyol
L'andalús Javi López, amb molèsties musculars al recte anterior de la cama esquerra, ha caigut de la convocatòria del RCD Espanyol pel triangular de demà i podria estar-se unes tres setmanes de baixa. En el seu lloc hi serà Albert Blázquez, jugador del Juvenil A de Divisió d'Honor.

Dimarts 30-11 / 15:40
Gustavo Rebollo López, designat àrbitre pel triangular de la Copa Catalunya
El vallesà Gustavo Rebollo López, col·legiat català de Segona Divisió B, serà l'encarregat de xiular els tres minipartits del triangular final de la Copa Catalunya que tindrà lloc demà al vespre a la Nova Creu Alta de Sabadell. Rebollo López, que dirigeix partits a la Segona Divisió B des de la temporada 2003-2004, estarà assistit a les bandes per José María Ungueti Ruiz (Baix Llobregat) i per Juan Carlos Barranco Trejo (Sabadell); com a 4t àrbitre hi serà David Medié Jiménez, també col·legiat de Segona B i adscrit a la delegació de Sabadell. Imatge: futbolbalear.com

Serà la primera vegada que Rebollo López li xiuli un partit al CE L'Hospitalet, a diferència de Medié Jiménez, que va xiular dos partits dels riberencs a Tercera Divisió. Va ser la temporada 2008-2009, amb Julià Garcia a la banqueta, quan l'Hospi va derrotar el Mataró (3-0) i el Balaguer (0-2), en dos encontres dirigits pel col·legiat vallesà.

Dimarts 30-11 / 14:00
L'Espanyol també fa oficial la llista de convocats per la Copa Catalunya


El RCD Espanyol també ha fet oficial la llista de jugadors convocats per la Copa Catalunya de demà en què, recordem, s'enfrontaran en primer lloc al CE L'Hospitalet. La convocatòria estarà formada per 14 jugadors del primer equip i 8 del futbol base (entre el filial i el Juvenil de Divisió d'Honor). L'Espanyol, per cert, ha preparat aquest compromís aquest mateix matí en un entrenament a porta tancada, el darrer abans del triangular de demà.

Així les coses, els 22 jugadors convocats per la Copa Catalunya són els següents: Cristian Álvarez, Dinu, Chica, David García, Javi Márquez, Dídac, Víctor Ruiz, Callejón, Luis García, Verdú, Forlín, Sergio García, Duscher, Iván Alonso, Amat, Álvaro, Molina, Raúl Rodríguez, Rui Fonte, Dani Nieto, Sergi Darder i Albert Blázquez.

Dimarts 30-11 / 13:55
El Barcelona fa oficial la llista de convocats per la Copa Catalunya


El Futbol Club Barcelona, després de l'entrenament d'aquest matí ha fet oficial la llista dels 22 jugadors convocats pel triangular de la Copa Catalunya de demà a Sabadell, una llista en la qual només hi apareixen 7 jugadors del primer equip, després que el tècnic Josep Guardiola hagi donat descans als titulars que van enfrontar-se ahir al Real Madrid i que Gabriel Milito sigui baixa per lesió. Per cert, el Barcelona, com era d'esperar, viatjarà a Sabadell en un autocar que sortirà de la Ciutat Comtal a dos quarts de vuit del vespre.

Els convocats pels dos minipartits de demà són els següents: Pinto, Jeffren, Keita, Bojan, Maxwell, Mascherano, Adriano, Thiago, Rochina, Vázquez, Soriano, Tello, Montoya, Bartra, Dos Santos, Romeu, Fontàs, Sergi Gómez, Riverola, Masip, Carmona i Abraham.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada