24/9/16

Orgull | RCD Espanyol B 3-2 CE l'Hospitalet

-> L'Hospi cau derrotat per primer cop aquesta temporada en un final de partit esbojarrat en què ha passat de perdre a guanyar i de guanyar a perdre.
-> Dos gols de Salinas han il·lusionat un Hospi que ha sabut sobreposar-se al gol de falta de Pibe i que ha acariciat el triomf a Sant Adrià.
-> Més enllà del marcador, l'equip mostra bones maneres en el primer dels tres partits d'una setmana de competició densa.
-> RODA DE PREMSA d'Ismael García, tècnic de l'Hospi.
-> RODA DE PREMSA de David Gallego, entrenador de l'Espanyol B.
-> GALERIA D'IMATGES de l'Espanyol B 3-2 l'Hospitalet.

RCD ESPANYOL B: Andrés, Carles Sòria, Nacho (Marc Navarro, 80'), Glauder, Lluís, Manchón, Melendo, Rufo, Pibe (Cristo, 76'), Pipa (Álex López, 70') i Marc Gual.

CE L'HOSPITALET: Víctor, Dani Fernández, Hostench, Selvas, Savall, Carlos López, Benji (Walter, 57'), Teo Tirado (Salinas, 68'), Higón, Lucas Porcar (Juste, 75') i Rubio.

Gols: 1-0 Pibe (55'); 1-1 Salinas (81'); 1-2 Salinas (85'); 2-2 Cristo (88'); 3-2 Marc Gual (90').

Àrbitre: Julio Mena Gimeno (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els visitants Rubio i Carlos López.

Incidències: partit corresponent a la jornada 6 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant d'uns 400 espectadors. Nodrida presència d'afició riberenca. A la tribuna, presència dels últims tècnics de l'Hospi: Miguel Álvarez, Kiko Ramírez i Martí Cifuentes.

Final elèctric el que han protagonitzat aquesta tarda a Sant Adrià l'Espanyol B i l'Hospi, que n'han fet prou amb 10 minuts finals de bogeria per fer saltar la lògica que ha imperat al llarg dels primers 80 minuts de partit. Un guió que no ha variat una coma del que David Gallego esperava de l'Hospi ni Ismael García havia previst per mirar de minimitzar les armes d'un Espanyol B que ha dominat bona part del partit, que ha tingut més arribada, probablement més ocasions, però que ha vist com en una primera meitat de color blanc-i-blau hauria pogut marxar al descans amb avantatge favorable als riberencs. Per què? Doncs perquè l'Espanyol B ha tingut arribada però ha estat desencertat en les rematades de què ha gaudit, principalment per mitjà d'un Marc Gual que ha disparat massa creuat en la seva primera opció (9') i que minuts més tard ha topat amb una bona intervenció del meta riberenc Víctor (25'). L'Hospi, endreçat al darrere, buscava l'errada perica per generar perill, i la tàctica li ha estat a punt de reportar un dolç fruit al minut 35, quan Higón s'ha plantat sol davant Andrés i ha fet impactar la seva rematada al travesser de la porteria local (35'). L'opció de l'extrem valencià ha desnivellat el partit del cantó riberenc, ja que l'Hospi ha gaudit d'una altra bona ocació de gol a cinc minuts del final, quan Rubio ha fet lluir-se Andrés Prieto en una rematada a boca de canó des de l'interior de l'àrea (40').

Tot i el rush final de l'Hospi al primer temps, el segon acte ha mantingut la tònica esperada amb un Espanyol B dominador que, en canvi, ha hagut de rebre el primer premi per mitjà de la pilota aturada. Ha estat al minut 55 quan el colombià Pibe ha marcat el golàs de la tarda amb un llançament de falta fantàstic que Víctor no ha pogut evitar. L'avantatge perico, però, lluny d'asserenar els ànims del jove filial ha atabalat els espanyolistes i ha accelerat un partit que s'ha traslladat de la previsibilitat a l'emotivitat d'un Hospi que ha fet una passa endavant i que ha volgut i, sobretot, hi ha cregut. Amb tot, el domini riberenc no s'ha traslladat en ocasions de gols clares, sovint perquè ha fallat l'última passada, com ara en algunes accions en què Rubio no ha triat una bona decisió final. La revolució ha arribat amb l'entrada de Salinas, que ha reforçat l'atac de l'Hospi i que s'ha erigit en protagonista d'una remuntada esguerrada per la postremuntada de l'Espanyol B. Al minut 81, una acció de tossuderia, amb una rematada de cap del davanter eivissenc, la resposta d'Andrés i la segona rematada de cap de Salinas, ha establert l'1-1 provisional i quatre minuts després, el mateix Salinas ha creuat el seu xut a l'interior de l'àrea per allunyar-lo de l'abast d'Andrés i executar una sorpasso veloç. L'alegria, però, ha durat ben poc en un Hospi que no ha sabut asserenar-se i ha vist com l'Espanyol B s'ha aprofitat de la bogeria del partit per, primer, igualar el duel gràcies a Cristo, que ha enviat al fons de la xarxa una passada de Marc Navarro (88'). El filial, però, no ha renunciat a guanyar i dos minuts després ha trobat el premi a la insistència per mitjà de Marc Gual, que anotava el 3-2 definitiu just quan entràvem en temps d'afegit.