2/4/15

Penitència | UE Cornellà 2-0 CE l'Hospitalet

- L'Hospi perd una ocasió d'or per colar-se en zona noble i perd per 2-0 en un partit polèmic.
- Un penal ben dubtós a favor del Cornellà sentencia un Hospi amb poc poder de reacció.
- Kiko Ramírez ha acabat expulsat en una segona part per oblidar.
- SALA MULTIMÈDIA: galeria de fotos, rodes de premsa i vídeoresum.

UE CORNELLÀ: Toni Doblas, Joel (Pere, 90'), Dani Martí, Mario, Arnau, David, Gómez, Maestre, Gallar (Boniquet, 78'), Enric (Pelegrí, 85') i Óscar Muñoz.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, José Rodríguez, Valentín, Aleix, Agus, Vivi (Nano, 76'), Barrera (Boris, 46'), Luque, Haro, Carreras (Canario, 61') i Joel.

Gols: 1-0 Gómez (32'); 2-0 Enric (35', penal).

Àrbitre: Pablo Brea Peón (Galícia). Ha amonestat els locals Gallar (43') i Gómez (51') i els visitants Craviotto (34') i Luque (72'). Ha expulsat Kiko Ramírez (72').

Incidències: partit corresponent a la jornada 32 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Nou Municipal de Cornellà davant d'uns 1.200 espectadors. Vespre agradable i bona afluència d'aficionats de l'Hospi. Als riberencs, Nacho i Oliver han completat la convocatòria; al Cornellà ho han fet Segovia i Israel.

La 32a jornada, amb els seus duels directes, acabarà de dibuixar el pronòstic però de primeres, l'Hospi ha fet una passa enrere en les seves aspiracions d'assaltar la zona de playoff d'ascens després de perdre per 2-0 a Cornellà en un partit condicionat per la fluixa actuació del col·legiat gallec Pablo Brea Peón, que afortunadament no rondarà per massa més camps del grup 3 de Segona Divisió B. Sense fer un partit brillant, a l'Hospi li ha sortit creu en totes i cadascuna de les accions clau del partit: l'encert golejador l'ha tingut el rival, l'errada del col·legiat l'ha perjudicat i les ganes de tocar els collons del gallec, amb l'expulsió de Kiko Ramírez a l'equador del segon temps, han acabat de descentrar un equip desnortat a partir del 2-0. Els riberencs avui no han estat fins en una segona meitat d'escassa capacitat de reacció; el Cornellà s'ha trobat còmode i els de Jordi Roger han estat més a prop de sentenciar el partit amb el tercer gol que no pas de patir per veure com l'Hospi retallava distàncies. Amb la derrota, l'Hospi esgota el marge d'error per mirar de colar-se en zona noble.

Kiko Ramírez comptava amb tres baixes importants com Morgado, Alcaraz i Peque. Els últims dos, titulars diumenge passat contra el Reus, obligaven el tècnic tarragoní a modificar l'onze de sortida: Álex Barrera ha ocupat el lloc d'Alcaraz al mig del camp, mentre que el palmesà José Rodríguez ha substituït Peque al lateral dret. El cert és que l'Hospi ha acusat les baixes sensibles d'Alcaraz i de Peque en un partit que s'ajustava a les característiques dels dos futbolistes. Sense Alcaraz, l'Hospi ha perdut empenta en el joc ofensiu i capacitat de sorprendre des de la llarga distància. I tot s'ha de dir, els riberencs han estat millor durant els primers 25-30 minuts del partit. Seves han estat les ocasions més clares d'un partit en què l'Hospi hi ha posat el joc i el Cornellà, l'encert. Tan d'hora com al minut 7 els riberencs han disposat de la primera ocasió, després d'una acció personal maradoniana de David Haro, que ha acabat estimbant la pilota contra un defensa quan gairebé es cantava el 0-1.

La resposta del Cornellà ha arribat al pas pel primer quart d'hora de partit, en un xut des de l'interior de la gran d'Óscar Muñoz que ha acabat refusant Craviotto (15'). L'Hospi, però, ha seguit insistint especialment per la banda esquerra. Ho ha intentat Carreras amb un parell d'internades poc existoses però ha estat Luque qui ha tingut una de les millors ocasions amb una centrada que s'ha enverinat i ha obligat Doblas a posar la mà; el refús tampoc no l'ha aprofitat Haro, que ha vist com un defensa local desfeia el perill (24'). Les tornes han anat canviant i de forma consecutiva Gallar i Óscar Muñoz han avisat amb xuts llunyans que han marxat fora per poc (29'). A la tercera, però, ha anat la vençuda per als verds: Sergio Gómez ha recollit una jugada embolicada i enviava al fons de la xarxa la seva rematada (32'). No ha tingut temps l'Hospi de reposar-se del cop, ja que tan sols dos minuts després una dubtosíssima mà dins l'àrea visitant l'ha sancionada Brea Peón com a penal. Una pena màxima que ningú ha sabut veure i que Enric Gallego ha transformat per sentenciar el partit (35').

Perquè a partir d'aquí, l'Hospi ja no ha existit. Han estat els locals els qui han quedat més a prop de sentenciar, tot i que abans d'iniciar el segon temps Kiko Ramírez ha introduït pólvora amb l'entrada de Boris per Álex Barrera (46'). Tot i els intents, l'Hospi no ha tingut gens de claredat a l'hora de generar perill i encara ha hagut de patir les escomeses locals. Al pas pels 57', el Cornellà ha tingut una rematada doble dins l'àrea que la defensa de l'Hospi ha tret gairebé sota pals. Tres minuts després era Carlos Craviotto qui es convertia en salvador de l'Hospi, tot refusant una bona rematada d'un Álex Gallar que li havia guanyat l'esquena a Valentín (60'). Eren minuts de naufragi d'un Hospi espès, que comptaria amb Canario (substitut de Rubén Carreras) en la darrera mitja hora de partit.

Uns darrers minuts en què el Cornellà no passaria massa angúnies fins a darrera hora, on els riberencs (ja amb Nano sobre la gespa) començarien a abusar de la pilota a l'olla com a darrer recurs. El recurs d'un equip fora del partit, especialment arran de l'expulsió de Kiko Ramírez en una d'aquelles accions que demostren que hi ha àrbitres que estan més pendents del que no han d'estar que no pas del que sí: Brea Peón expulsava Ramírez per una crit... que no havia fet ell. Aquest és el nivell. Amb aquest panorama semblava clar que l'Hospi marxaria de buit de Cornellà (cosa gens estranya al llarg de la història), tot i que David Haro ho intentaria amb una mitja volta a un quart d'hora del final que suposaria l'única rematada entre pals del segon temps, rematada blocada per un Toni Doblas que ha tingut un segon acte massa tranquil.