12/4/15

El perico vola lliure | CE l'Hospitalet 0-1 RCD Espanyol B

- L'Hospi enterra virtualment les seves opcions de disputar la fase d'ascens a la Lliga Adelante després de perdre contra l'Espanyol B (0-1) el cinquè partit del curs a l'Estadi.
- Feia vuit anys i mig que cap equip filial guanyava al camp de l'Hospi... i set mesos que els blanc-i-blaus no guanyaven a domicili.
- Un gran gol de Joan Jordán ha resolt un partit obert a la primera meitat i embrutit a la segona.
- SALA MULTIMÈDIA: rodes de premsa, galeria d'imatges i vídeoresum del partit.

CE L'HOSPITALET:
Craviotto, Peque (Morgado, 75') , Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Barrera (Bueno, 46'), Luque, David Haro, Carreras i Joel (Javi Martínez, 60').

RCD ESPANYOL B: Andrés, Rober, Raíllo, Ángel, Iago, Caballé, Borja, Joan Jordán (Marc Navarro, 77'), Aday (Adri Carmona, 82'), Aaron (Galas, 91') i Jairo.

Gol: 0-1 Joan Jordán (34').

Àrbitre: Víctor Mateo Montañés (Aragó). Ha amonestat els locals Aleix (37'), Alcaraz (62'), Javi Martínez (77'), Bueno (78'), Haro (90'), Agus (95') i els visitants Jairo (22'), Aaron (40'), Andrés (64'), Adri Carmona (95'). Ha expulsat el visitant Rober (62' i 87').

Incidències: partit corresponent a la jornada 33 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Matí assolellat. A l'Hospi, Oliver i Nacho Ruiz han completat la convocatòria; a l'Espanyol B ho han fet Koke i Julián Luque.

Queden cinc partits per davant i res és definitiu, però la derrota d’aquest migdia contra l’Espanyol B complica (i molt) el somni de l’Hospi de jugar la fase d’ascens a la Lliga Adelante. Perquè sí, no és res més que un somni i no pas cap obligació. El d’avui tampoc ha estat un partit brillant dels riberencs, que novament han conduït el partit per la igualtat fins que l’efectivitat del rival ha superat la pròpia; com a Cornellà, un gol al darrer quart d’hora del primer temps ha esfondrat els plans d’un Hospi que, com ja és habitual (i reconeixia Kiko Ramírez) a roda de premsa, ha tingut mil i un problemes per recuperar sensacions, crear perill i empatar el partit. S’ha quedat a proa, en un final de partit i intens, davant d’un Espanyol B conservador i que a punt ha estat a punt de pagar el no haver sentenciat abans tres punts que lliguen mitja permanència per als de Planagumà, que set mesos després tornava a veure guanyar el seu equip lluny de Sant Adrià.

En contra del que podíem esperar, Kiko Ramírez no ha mogut massa l'onze inicial respecte del que havia saltat 10 dies abans sobre la gespa artificial de Cornellà. De fet, el tarragoní només retornava la titularitat a dos dels tres homes que s'havien perdut el darrer duel per sanció: Peque tornava al lateral dret en substitució de José Rodríguez (avui a la graderia) i Alcaraz ocupava plaça al mig del camp en detriment del lesionat Vivi. La resta, amb Álex Barrera, Rubén Carreras i Joel Méndez inclosos, inamovibles. Un Kiko Ramírez que, sancionat, ha seguit el partit des de la segona graderia, amb Albert Luque exercint avui de primer tècnic. El partit ha començat intens, amb activitat en ambdues àrees i amb el gol planant: Rober era el primer a provar fortuna amb un xut llunyà que aturava Craviotto (8') i Rubén Carreras el primer a queixar-se per un penal clamorós dins l'àrea perica que Mateo Montañés no s'ha dignat a assenyalar (14'). Acte seguit, l'Espanyol B ha apretat de valent i n'ha tingut tres de clares, consecutives. Aday ha posat a prova Craviotto amb una rematada a boca de canó dins l'àrea que ha acabat a córner (15'); el servei de cantonada s'ha passejat per l'àrea petita riberenca sense trobar rematador i en la segúent jugada, novament Aday ha posat a prova els reflexos del meta riberenc amb una bona rematada que ha acabat novament en córner (16').

Sense que el domini del partit fos visitant, l'Hospi necessitava fer una passa endavant i clavar algun ensurt a un Espanyol B que començava a sentir-se massa còmode. Així les coses, ha estat David Haro qui amb una rematada acrobàtica ha estat a punt de sorprendre Andrés Prieto (18'). El porter perico ha estat providencial cinc minuts després, però, traient una mà espectacular per salvar una rematada de cap de Joel quan tothom ja cantava el primer gol de l'Hospi (23'). Ha estat l'ocasió més clara per als riberencs en un primer temps que s'ha enfosquit un cop superada la mitja hora de partit, quan Joan Jordán ha recollit una pilota a la frontal de l'àrea i no s'ho ha pensat dos cops per carregar la cama dreta i ajustar el xut al pal dret de la meta local, amb un Craviotto que no ha pogut salvar el que, finalment, seria únic gol del partit (34'). El gol ha deixat l'Hospi estabornit i l'Espanyol B hauria pogut sentenciar el partit en una volea de Marc Caballé que ha marxat fora per poc (42'). També és cert, però, que Luque havia llançant instants abans una falta amb tota la mala llet del món, però els reflexos d'Andrés evitaven un mal major per als de Planagumà (41').

Calia moure l'arbre i la primera opció per a Kiko seria l'entrada de Bueno en el lloc de Barrera just abans de començar el segon acte. Aires renovats per un Hospi intens, que ha cercat la porteria blanc-i-blava... sense sort. Dos xuts llunyans, sense massa convenciment, han estat el bagatge dels riberencs en els primers minuts: Bueno disparava a la dreta d'Andrés (49') i Rubén Alcaraz, sempre molt actiu, ha enviat la pilota als núvols (52'). I el cert és que en el full d'ocasions de gol no hi hem hagut d'apuntar massar més coses fins al tram final del partit, quan l'obligació ha apretat i l'Hospi ha cercat la porteria perica amb més ganes. Fins aleshores, pèrdues de temps, lipotímies dels jugadors del filial, targetes grogues, partit sense ritme... Vaja, interpretació perfecta per part de l'Espanyol B del que calia fer en un partit de l'estil.

Calia aguantar, però amb l'entrada de Javi Martínez per Joel i de Morgado per Peque, l'Hospi cremava totes les naus a la recerca de l'empat. Comptava amb el hàndicap de no atacar a la porteria màgia, la de l'èpica, però els riberencs quedarien ben a la vora d'aconseguir el gol de l'empat. Al minut 84 Andrés aturava un altre xut llunyà de Bueno i només tres minuts després Alcaraz forçava l'expulsió del lateral dret Rober en una acció infantil (87'). Amb tres minuts més propina per davant, calia donar-ho tot per mirar de salvar algun punt. La tindria l'Hospi dins el temps de descompte, primer amb un xut de falta de Rubén Alcaraz que Andrés es treia de sobre com podia i, posteriorment, amb el rebuig, que l'Hospi enviava al fons de la xarxa instants abans que Mateo Montañés invalidés la diana per fora de joc (93'). Aquí s'acabava pràcticament un partit de voler i no poder.