Etiquetes

5/1/13

Resum de la 21a jornada #2bg3


Imatges de l'Olímpic 1-0 l'Hospitalet, Alcoyano 0-0 Gimnàstic, Ontinyent 1-0 Binissalem, Prat 0-0 Villarreal B, Orihuela 1-0 Espanyol B, Llagostera 3-2 Atlètic Balears, Constància 0-1 Mallorca B i Sant Andreu 1-0 Levante B, Reus 2-0 Yeclano Deportivo i l'Huracán 2-1 Badalona.

Imatge: Capachivas
En dies com el d'avui un se n'adona de com de diferent és jugar com a local a fer-ho com a visitant. Més enllà del futbol, per l'aficionat, la dificultat de desplaçar-se en un dia familiar com el de Reis complica el tema, però també és un maldecap per als equips que han d'encabir el partit en un cap de setmana incòmode de dinars, regals, cavalcades i futbol d'elit per tractar que tenir una assistència de públic la menys dolenta possible. Huracán i Sant Andreu van moure bé els files avançant els partits i 'donant festa' a la seva gent. D'altres, menys habilidosos (Reus, Olímpic o Orihuela), han fet coincidir els seus partits amb dinars i el partit del Real Madrid. Segurament cap solució era la millor, d'acord. Però quan hi ha solució és quan es decideix el calendari, allà a mitjans de juliol, i cap equip obre la boca per reestructurar el calendari pensant en l'aficionat (i en ells mateixos). Després, 10 dies abans, tot són problemes i culpes alienes. I això val pels de Segona B i pels de Tercera, pels que es queixen de jornades intersetmanals però avancen partits al dimecres per marxar abans de vacances com ha passat alguns anys.

L'exposició anterior podria ser una cortina de fum per amagar la derrota de l'Hospi a Xàtiva (1-0). Potser, no ens enganyem, tot i que pel que ens han explicat des de la Costera, l'Hospi ha opositat per un resultat millor que hagués arribat de no haver estat, primer, per la gran actuació del meta malagueny Francis i, segon, per un penal dubtós que ha transformat Rifaterra. Dada per reflexionar-hi: l'Hospi ha sumat 6 punts de 24 possibles contra els 8 primers classificats; 25 de 27 davant dels nou darrers. Equilibri. Els riberencs han perdut la plaça de play-off en detriment de l'Alcoyano, que sense escarafalls ha tret un punt al Collao davant del Nàstic. Els de Garitano, pendents de reforçar-se (més) no han sabut perforar la meta de Rubén Pérez, però avantatgen en un punt l'Hospitalet a l'equador de la temporada. Mentrestant el Nàstic...

...el Reus ha guanyat. I segueix com a millor equip tarragoní, setè, amb 29 punts. Potser això ja de per sí serveix per dibuixar l'any grana. En clau roig-i-negra, Jordi Prades s'ha erigit en salvador reusenc aquesta tarda davant d'un voluntariós Yeclano Deportivo, millorat amb Gabriel Ramon però que segueix amb un baix rendiment lluny de la Constitución. El doblet del jove jugador reusenc al tram final del partit deixa els murcians de nou cuers, amb només 13 punts. En part, per culpa del triomf agònic de l'Orihuela davant l'Espanyol B. Un solitari gol de Sesma a sis minuts del final dóna el primer triomf a Los Arcos al conjunt de Nino Lema, que se situa a sis punts del Constància i a set del Nàstic amb un partit pendent per jugar. Per la seva banda, l'Espanyol B de Longhi, que avui ha estat expulsat, pinta molt malament: 11 partits sense guanyar deixen els pericos a dos punts del play-off de descens.

Imatge: UE Llagostera / Jun Ying
Pintava a bogeria, però el Llagostera-Atlètic Balears ha acabat disn dels límits que sembla marcar pel que fa a gols aquest grup 3 de Segona B. 3-2 pels d'Alsina, marcador que ja figurava a l'electrònic al minut 26 de la primera part. Segon triomf consecutiu del Llagostera com a local, que dissabte vinent (16:00 hores) rebrà el Levante B per seguir escalant posicions. Tot i les estrenes a l'Atlètic, l'equip palmesà segueix massa irregular i ha encaixat tres gols lluny de l'Estadi Balear per primer cop aquesta temporada. També boig, però en l'aspecte arbitral i de targetes ha estat el derbi entre el Constància i el Mallorca B, que s'ha endut el filial després que Abdón aprofités una errada del meta inquer Gaspar al poc d'iniciar-se el segon temps; actuació nefasta de Rebollo López, que ha deixat un Constància força desquiciat amb 8 homes per les expulsions de Mateu Ferrer, Pau Siquier i Joan Vich. Amb tot, els d'Esteva es mantenen un punt per sobre del descens directe.

Qui hi segueix anclat és el Binissalem, que continua sense aixecar el cap i avui ha perdut al camp de l'Ontinyent per 1-0 gràcies al gol de penal d'Alejandro Chavero al 55 de partit. Primer triomf i primer gol dels valencians al Clariano en tres mesos a casa; els de Clarkson sumen ja 26 punts amb només 14 gols a favor. Mèrit per un conjunt on avui debutava Hugo Salamanca. Per la seva banda, el Prat i el Villarreal B han signat un empat a zero al Municipal Sagnier en un encontre de poques ocasions i molta igualtat, on les dinàmiques de solidesa defensiva pratenca i de problemes golejadors groguets a domicili s'han vist perfectament reflectides. Els d'Agustín Vacas clouen la primera volta amb 30 punts màgics que pocs esperàvem el passat mes d'agost.

Divendres, la jornada del grup 3 havia començat amb l'agònic triomf d'Huracán a Manises sobre el Badalona (2-1). Capdevila i Pablo Vidal van trencar l'empat en dues ocasions; important el gol del migcampista local, només un minut després que Pablo Gallardo hagués fet el gol escapulat. El Badalona trenca una ratxa de sis jornades sense perdre i l'Huracán restarà punts a Levante B i a Olímpic i/o Hospi, com a mínim. En gran part, perquè un filial granota amb baixes importants perdia ahir dissabte al camp del Sant Andreu per 1-0, gràcies a un desgraciat gol de Jaime Paredes en pròpia porta. Els andreuencs, que haurien pogut sentenciar a la segona meitat amb quatre ocasions de gol claríssimes, sumen ja 29 punts i ja fa 6 partits que no encaixen cap gol al Narcís Sala en partit de Lliga.

Huracán CF 2-1 CF Badalona
Capdevila 51', Pablo Vidal 85' | Pablo Gallardo 83'
UE Sant Andreu 1-0 Levante UD B
Jaime 19'pp

CE Constància 0-1 RCD Mallorca B
Abdón 51'
UE Llagostera 3-2 CE Atlètic Balears
Àlex Moreno 3', Enric Pi 16'pen, Pitu 26' | Cristian 19', Xavi Molina 25'
Ontinyent CF 1-0 CD Binissalem
Chavero 55'pen
AE Prat 0-0 Villarreal CF B
CF Reus Deportiu 2-0 Yeclano Deportivo
Rubén 72'pp; Jordi Prades 84'
CD OLÍMPIC
1-0 CE L'HOSPITALET
Rifaterra 67'pen
Orihuela 1-0 RCD Espanyol B
Sesma 84'
CD Alcoyano 0-0 Club Gimnàstic

Descansa: València Mestalla 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada