12/1/13

Punt de geni | Huracán CF 1-1 CE l'Hospitalet

Punt més que positiu el que ha sumat l'Hospi aquesta tarda al Vicente Martínez Català de Manises davant d'un rival directe com Huracán, que s'havia avançat a la primera meitat en una de les poques ocasions fins aquell moment i que, a més, s'ha hagut de sobreposar a l'expulsió d'Isma Moyano quan faltaven 30 minuts de partit. Marcador en mà, no s'ha donat el cop a la taula que tots volíem en un camp complicat com aquest, però el cert és que l'Hospi, amb 10, ha estat molt superior a un Huracán que no ha sabut matar el partit a la contra. A banda del gol d'Osado, de fet, l'Hospi ha transmès la sensació d'haver pogut capgirar el marcador si no hagués estat per la brillant actuació del meta local Paco, que ha tingut dues intervencions de mèrit que podrien fer-nos parlar ara mateix d'un triomf absolutament èpic. D'un triomf de prestigi. Amb tot, cal valorar un punt important, el manteniment del goal average particular de cara al final de temporada i haver tornar a sumar després de dues jornades sense fer-ho. Endavant!

El dia en què Miguel Álvarez ha decidit donar pràcticament continuïtat a l'onze que va plantar cara i aspirar a tot fa sis dies a Xàtiva. L'única novetat, l'entrada a l'alineació d'Aday Benítez en detriment de Pol Llonch, avui suplent. D'inici s'han complert totes les expectatives: ben poques ocasions i molt de respecte entre dos equips conscients que gairebé era més important no perdre que arriscar-se a guanyar. Amb tot, les jugades a pilota aturada han tingut un protagonisme evident, com ja es preveia, igual que el joc directe amb passades llargues. En una d'aquestes, Víctor Gomis ha enganxat una pilota morta a la frontal que ha marxat fora (9'), però que ha estat la primera advertència d'un Huracán que pocs instants després s'ha salvat pels pèls del 0-1; servei de cantonada botat per Manga, cop de cap de Moyano al segon pal i un defensa local treu, sembla, sobre la mateixa línia de gol malgrat les protestes dels jugadors hospitalencs (15').

Ha estat l'ocasió més clara d'un Hospi que no ha renunciat a tenir la pilota però que ha patit alguna pèrdua a la zona medul·lar que li ha estat a punt de costar ben cara: un exemple ha estat al minut 22, quan Raúl Fabiani ha intentat una rematada de xilena que la defensa riberenca ha enviat a córner. Quan el partit demabulava cap al descans, però, una falta picada en línia de tres quarts per David Fas la pentinava Amarilla i Capdevila, massa sol, rematava a plaer al fons de la xarxa per fer l' 1-0 (40') en una acció on l'Hospi va reclamar alguna acció antireglamentària dels jugadors valencians. Un Hospi que hauria pogut marxar amb el partit empatat al descans, si Bacari hagués finalitzat el seu espectacular eslàlom amb un xut més centrat; la rematada del maresmenc, però, es perdia a l'esquerra de Paco (45').

La segona meitat havia de dur-nos la reacció d'un Hospi que, malgrat la intenció, no ha trobat forats a la defensa d'Huracán per dur perill. Miguel Álvarez ha fet entrar Osado en el lloc de Hammouch, que ha fet endarrerir la posició de Julio Rico al camp. Acte seguit, Isma Moyano veia la segona groga del partit i enfilava, expulsat, el camí dels vestidors (62'). Partit coll amunt però, sorprenentment, la vermella pel centrar de l'Hospi serviria de motivació pels riberencs, clars dominadors del tram final del partit. I això que San Julián hauria pogut matar el partit en una rematada de cap franca que es perdia per sobre del travesser (64'). En un sprint final brillant, Aday seria un dels homes més destacats i l'encarregat de fer treballar Paco en una rematada de volea a l'interior de la gran que el meta local enviava a córner (76').

Era l'avís previ a un gol que, com no, arribaria a pilota aturada: servei de cantonada des de l'esquerra, rebuig de la defensa i Osado recull el rebuig per empalar la pilota i enviar-la al fons de la xarxa per fer l'1-1 (82'). Minuts abans, encarregats del club local havien donat indicacions als aplegapilotes per anar més lents a l'hora de lliura l'esfèrica. I lluny de conformar-se amb l'empat, l'Hospi encara hauria pogut marxar de Manises amb tres punts al sarró si Paco no hagués tornat a ser providencial, ara després d'un bon llançament de falta d'Aday que el porter enviava a córner (87'). Un córner que seria origen de la darrera ocasió de la segona part per un bon Hospi, però la rematada de cap de Manu Viale es perdria per sobre del travesser de Paco (88').

HURACÁN CF: Paco, Alexis, Víctor Gomis, Amarilla, Tomás Ruso, San Julián, Pablo Vidal (Morgado, 85'), David Fas, Javi Rubio, Capdevila (Javi Salero, 80') i Fabiani (Carreño, 62').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch (Osado, 60'), Valentín, Viale, Moyano, Aday, Pedraza, Julio Rico, Cirio (Pol, 88'), Manga (Manel, 64') i Bacari.

Gols: 1-0 Capdevila (40'); 1-1 Osado (82').

Àrbitre: César Soto Grado (la Rioja). Ha amonestat els locals Amarilla (36'), Fabiani (43'), Pablo Vidal (57'), Javi Rubio (75') i els visitants Peque (65'), Valentín (89'). Ha expulsat el riberenc Moyano per doble groga (38' i 62').

Incidències: partit de la 22a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Vicent Martínez Catalá de Manises davant d'uns 450 espectadors. Presència d'aficionats de l'Hospi a terres valencianes. Entrades entre 2 i 4 euros. Tarda agradable a Manises. A l'Hospi, Peque i Oliver han completat la convocatòria. A Huracán ho han fet Akapo i Salcedo.