Etiquetes

6/4/12

Si #somLHòstia, demostrem-ho | València Mestalla - CE l'Hospitalet (dissabte, 17:00)

Recordàvem ahir en privat (vaja, a Facebook), que el Dijous Sant de 2011 alguns bojos d'això del futbol modest i de l'Hospi érem a Alcoi visquent l'èpic triomf de l'Hospi al mític camp del Collao per 2-3. Amb 10 homes durant més d'una hora de partit, igualant els gols alcoians en dues ocasions, capgirant amb un gol de Cirio i aguantant mitja hora sota la pluja i amb Lobato lesionat, els de Miguel Álvarez allargaven el somni del play-off amb una victòria de prestigi, d'aquelles que et fan sentir orgullós del teu equip. Gairebé un any després, una Setmana Santa més tard. Demà, Dissabte Sant (o de Glòria), l'Hospi vetllarà per l'esperança de veure ressuscitar el seu Jesús particular, les aspiracions de play-off. Sisens ara mateix, els de Vinyals visitaran un rival en ratxa sense cap opció més que la victòria. Podrem fer mil i una sumes i restes, diferents operacions sobre els resultats dels rivals, però totes, absolutament totes, passen per fer els deures. I els deures no només són guanyar, ni tan sols convèncer. Es tracta, d'una punyetera vegada, de creure'ns que #somLHòstia, que les esperances dispositades en aquest equip són reals, d'ambicionar-ho tot, de no tenir por a perdre i de tenir una fam, si cal desorbitada, a guanyar, a tocar l'èxit. Tot perquè el Dissabte Sant sigui, més que mai, un Dissabte de Glòria.

El València Mestalla
Qui havia de dir a finals de 2011 que el Mestalla, tot i ser actualment 15è, viuria amb aquesta calma relativa el tram final de campionat? Bé, el filial encara no té la permanència assegurada (l'Andorra és a 7 punts), però deu partits seguits sense perdre (cinc victòries i cinc empats) han fet sortir el València de la zona de perill latent per, coincidint amb l'arribada del nou míster, Sergio Ventosa, fer honor a tots els elogis que l'equip havia rebut quan, tot i la dramàtica sensació, se seguia apostant pel bon futbol d'acord amb una plantilla farcides de jugadors de gran qualitat. Atents, com sempre, a un Paco Alcácer que amb 11 gols segueix sent el màxim golejadors d'un Mestalla que té en Cristian López la sensació del moment: 5 gols en les darreres 8 jornades. Demà contra l'Hospi, però, Ventosa comptarà amb cinc baixes prou importants. Tres d'elles, per lesió, les acumula des de fa unes setmanes (Armiche, Eldin Hadžić i Salva Ruiz); les altres dues, per sanció, impediran el concurs de Marc Castells i del central, ex del Castelló, Pol Bueso. Per contra, Cristian Portugués 'Portu' podria tornar a la convocatòria després de descansar diumenge a Terol per sanció.

Possible onze inicial del València Mestalla: Saúl, Mossa, Pardo, Tano, Joel, Miñano, Montoro, Bernat, Roberto Ibáñez, Cristian i Paco Alcácer.

L'Hospi
Doncs això, que demà no hi ha excuses. Quan acabi el partit, evidentment, caldrà fer una lectura d'acord amb els factors que hagin tingut incidència directa en el partit, però el que ha de quedar clar és que, després del partit, l'equip ho haurà donat tot perquè sigui quin sigui el resultat, l'orgull de l'esforç i la feina ben feta relavitzi el marcador. Però no ens enganyarem, volem i necessitem guanyar. Ho hem de fer davant d'un rival en alça, sí, però ho hem de fer en un moment on l'equip segueix recuperant efectius que, si bé no estan al 100%, han de servir per oferir alternatives i diferents plans a Jordi Vinyals a l'hora de buscar com atacar els punts febles del jove equip valencià. Com a alta segura tenim la de Manel Viale, que després de la seva expulsió a Sant Andreu i corresponent sanció tornarà a la convocatòria. Els dubtes, els de Peque i Hammouch, que ja arrossegaven molèsties diumenge i que fins darrera hora no es coneixerà la seva participació (o no) contra el Mestalla.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Manel Gómez, Cirio, David Haro, Osado i David Prats.

L'àrbitre
El jove àrbitre grancanari (i debutant) Rubén Jiménez González serà l'encarregat de dirigir l'encontre entre el València Mestalla i l'Hospi. Segona vegada que arbitra l'Hospi aquest curs després de l'Hospitalet 1-0 Zaragoza B de la 3a jornada amb una bona actuació en línies generals. Assistit a les bandes per Besay Ortiz Alonso i Enrique Rodríguez Pláceres, Jiménez González xiularà l'onzè partit en el que portem de temporada. A dia d'avui, 10 partits dirigits amb un balanç de sis victòries locals, un únic empat i tres triomfs visitants; 6 expulsions i 6,4 grogues de promig per partit són les dades d'un col·legiat que va tenir una actuació polèmica en el darrer partit que se li va encarregar, el Manacor 1-2 Lleida Esportiu amb expulsions, possibles faltes i gols fantasmes com a protagonistes del menú.

Els precedents
Avui toca fer-nos venir bé aquella cita d'entrenadors que resa que 'les estadístiques hi són per ser trencades'. Vaja, més val que sigui així: una victòria en 10 visites al camp del València B/València Mestalla no seria per ser excessivament positiu, més encara quan aquest únic triomf arribava fa tot just 18 anys. Corria el 6 d'abril de 1994 (18 anys i 1 dia abans del partit de demà), quan l'Hospi de Ramon Moya escalava fins la tercera posició gràcies a un solitari gol de cap de José María a un quart d'hora del final. La resta de precedents, tant a Paterna com a Mestalla, força negatius: tres empats i sis derrotes, amb un total de 7 gols a favor i 16 en contra. El darrer precedent, la temporada 2006-07, Mestalla i Hospi empataven a un: Felipe Sanchón avançava l'Hospi al minut 4 de partit, però Javi Guerra igualava a set minuts del final en un encontre en què el valencianista Pablo Hernández fallaria un penal, el riberenc Biel Medina acabaria expulsat i Mikel Markuleta veuria la única targeta groga que va rebre amb la samarreta del Centre d'Esports l'Hospitalet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada