Etiquetes

3/1/12

Qui és el 'Choco' Gómez?

Sí, ho hem d'admetre: els dies sense futbol dificulten la tasca d'omplir pàgines del blog, més encara quan l'actualitat de l'equip tampoc genera massa novetats. En aquest sentit, l'equip tornarà dimecres als entrenaments per preparar el retorn a la Lliga, diumenge vinent a Xàtiva (16:30 hores) amb les baixes de Sergio Cirio i de José Moragón, tots dos amb lesions al peu. Descartada la presència del davanter, també sembla difícil que el porter balear pugui ser a terres valencianes. Això provocaria que el porter del Juvenil A, Roger Cabezas, viatgés amb el primer equip per suplir Carlos Craviotto. Evidentment, aquesta informació no ha arribat via Televisió de l'Hospitalet, que ja forma part de la història d'aquesta ciutat des que l'1 de gener deixés d'emetre per culpa de la priorització (vaja, del tancament) forçat per l'Ajuntament de l'Hospitalet, el que vetlla per les persones. Tornant a l'inici, l'altra novetat d'aquests dies l'encara un jove jugador nordamericà de nom José, de cognom Gómez i de malnom 'Choco'. Imatge: Omaha World Herald

Nascut el 23 d'octubre de 1990 a Ciutat de Mèxic i criat a la localitat californiana de Santa Mónica, José 'Choco' Gómez està aquests dies a prova amb el Centre d'Esports l'Hospitalet i com ja dèiem dissabte passat, va gaudir de minuts en l'amistós que l'Hospi va guanyar al camp del Nàstic per 0-1. El jugador mexicà va disputar la segona meitat, bàsicament com a mitjapunta i va deixar detalls de qualitat, habilitat i rapidesa, tot i que les possibilitats que acabi fitxant pels riberencs són més aviat remotes (per ser generós), un fet que encara és més complicat per la seva qualitat de jugador extracomuntari. Sigui com sigui, el 'Choco' Gómez busca d'aquesta manera obrir-se pas en el mercat europeu per fer-se un nom en això del futbol i, de forma colateral, dóna una nota de color als entrenaments d'un Hospi que, recordem, ja va acollir el passat estiu la presència dels japonesos Yatsu i Yohei, procedents d'una universitat nipona.

Fins fa pocs dies José Gómez ha defensat la samarreta del Creighton Soccer, conjunt dels campionats universitaris dels Estats Units que aquesta temporada ha quedat ben a prop de ser campió absolut. I és que després de tancar una fase regular immaculada (campió de la conferència de la Vall del Missouri i el millor equip de totes les conferències amb 21 victòries, 1 empat i 2 derrotes), els de Nevada van quedar-se a les portes de la gran final després de perdre en una dramàtica tanda de penals (aquí sabem de què va això) davant Charlotte: després d'empat a zero, els Jays van perdre per 4-1 i d'aquesta manera repetien experiència negativa per segon anys consecutiu, ja que l'any 2010 també van acabar la seva aventura en una altra tanda de penals. Imatge: Creighton Soccer

Al llarg de l'any, el 'Choco' Gómez ha estat un dels jugadors més destacats i amb més participació de l'equip d'Omaha, juntament amb Ethan Finley o Bruno Castro. Vestint el '10 dels Jays, José Gómez ha disputat un total de 21 partits comptant-hi els play-offs, ha anotat 4 gols i ha fet 8 assistències de gol, una xifra que el situa en el 42è lloc del rànquing total dels campionats universitaris. És el segon any del 'Choco' Gómez a Nevada, d'on va arribar provinent de l'Orange SC i del Fullerton californians. No va ser aquest, però, el primer equip del davanter mexicà que el 2008 va ser proclamat millor jugador de l'All-Star del comtat d'Orange. Abans, havia format part del FCB Alumni, una escola de futbol a l'estat de Califòrnia fundada l'any 1999 i que com recull al seu lloc web, implementa la metodologia i estratègies futbolístiques del Futbol Club Barcelona, club que els ha visitat en alguna de les seves estades de pretemporada a Califòrnia.

Un dels seus entrenadors a Creighton, Jamie Clark, defineix Choco com un jugador versàtil, capaç d'associar-se amb els companys i a l'hora ser capaç d'iniciar o de culminar una jugada i d'aprofitar jugades complicades de resoldre. Sovint qualificat com a jugador d'equip, poc 'gana', José Gómez surt d'un futbol, el nordamericà, que dóna (excessiva) importància a les dades individuals, potser influenciats pel poder del bàsquet als Estats Units i per la dèria de valorar actuacions individuals (que no són estèrils) en un esport col·lectiu com és el futbol. Sigui com sigui, el 'Choco' Gómez ha decidit donar el salt. De moment ja podrà dir que ha vestit la samarreta d'un equip europeu: el dorsal 18 de la riberenca, del Centre d'Esports l'Hospitalet.

1 comentari:

  1. Hay que ponerse ya, las pilas a tope, para obtener un buen resultado este domingo en Xativa, posible rival a final de temporada para ocupar los puestos de play-off, empezar con buen pie el año y con este partido acaba la primera vuelta y nos dara con bastante exactitud que posibilidades tenemos de alcanzar el play-off.
    IMPORTANTISIMO ESTE PARTIDO, HAY QUE JUGAR CON CABEZA, GANAS E ILUSION. OJALA EL MISTER SAQUE A DAVID HARO EN EL ONCE TITULAR.

    Este año, si, hemos de estar ahi arriba... nos lo merecemos.

    forca, hospi.

    ResponElimina