Etiquetes

29/1/12

Empat lamentable | Real Zaragoza B 1-1 CE l'Hospitalet

Cantava Raïmon fa ja unes quantes dècades que "la vida ens dóna penes, ja el nàixer és un gran plor: la vida pot ser eixe plor; però nosaltres al vent, la cara al vent, el cor al vent, les mans al vent, els ulls al vent, al vent del món". Poc a veure té el partit disputat aquest migdia a Saragossa amb el significat real de la lletra del tema de Raimon llevat d'un vent que ha estat un dels factors importants del partit. L'altre, el conformisme, manca de lluita en certs instants, confiança o excés de relax d'un Hospi que hauria pogut marxar al descans amb el partit gairebé sentenciat al camp del cuer i que al final ha acabat cedint dos punts davant d'un Zaragoza B que, si no hi ha un miracle, dilapidarà 395.000 euros de la manera més ràpida possible. Increïble que l'Hospi no torni de terres aragoneses amb els tres punts al sarró, però encara més increïble resulta la desconnexió, el fet que durant 40 minuts l'equip sigui incapaç d'arribar a la porteria contrària per molt que el vent estigués en contra. Així no. Per assolir els somnis, el somni del play-off, cal molt més del que hem ofert avui a Cuarte de Huerva.

D'entrada, bones vibracions en un equip on s'estrenava Pol Llonch, titular per primera vegada en un partit de Lliga. Amb el '7' a l'esquena, Pol era la gran novetat d'un equip que formava amb Rubén i Pedraza al mig del camp, amb Aday i Pol als extrems i amb Pitu i David Prats a dalt; la defensa, l'esperada. Des del primer moment l'Hospi s'ha fet amb el control de l'esfèrica davant d'un Zaragoza B nerviós i imprecís i que amb els seus regals ha facilitat algunes jugades d'atac dels riberencs, que a més comptaven amb el vent a favor. Als 9 minuts, un malentès entre Kilian i Ramiro l'ha estat a punt d'aprofitar Marc Pedraza, que després de driblar el porter local s'ha escorat massa i ha vist com el seu xut el treia Sanromán gairebé sota pals (9'). Instants més tard, David Prats també gaudiria d'una bona opció després d'una acció individual en banda esquerre culmninada amb un xut amb rosca que marxava fora mancat de més efecte per sorprendre Kilian (15').

El filial amb prou feines trepitjava el terreny de l'Hospi i el gol s'ensumava. En una jugada originada en un córner i després de dos mals rebutjos de la defensa blanquilla, Dani Guillén penjava la pilota a l'àrea gran i Lucas Viale, arribant des de darrere, controlava la pilota amb el pit i clavava un batzac que acabava al fons de la xarxa després de picar al pal dret de la porteria saragossana (22'). El gol no ha modificat la dinàmica d'un matx que seguia amb un Hospi clar dominador de la pilota i que transmetia la sensació de poder fer mal amb poc esforç; potser això ha provocat la confiança d'un Hospi que amb prou feines ha fet treballar més Kilian Falcón. I al final, està clar, se n'hauran penedit.

El canvi de camps al segon temps i jugar amb el vent en contra ha esborrat l'Hospi del terreny de joc. Amb un element com aquest jugant un rol important, jugar llarg i per alt és poc menys que no jugar a res. Com en d'altres ocasions, l'equip no ha sabut adaptar-se a la situació, tampoc un tècnic que no ha donat amb la tecla per donar un altre aire a l'equip. Fernández (48') i Joel Valencia (60') han fet intervenir Carlos Craviotto amb dos xuts llunyans que s'han enverinat amb la col·laboració del vent; tampoc és que els aragoneses hagin collat en excés l'Hospi, però la inèrcia del joc feia més proper el possible empat que no pas el 0-2. Per acabar-ho d'adobar, el canvi de Manel per Pitu ha estat la clau per transmetre a l'equip un ànim conservador que, finalment, l'ha acabat perjudicant. I és clar, de la mateixa manera que fa mesos totes ens ponien, ara els rivals quan la tenen no perdonen.

Centrada de Brian des de banda dreta i rematada a plaer de Marc Nierga des de l'interior de la petita per empatar el partit (81'). Aleshores, només aleshores, l'Hospi ha reaccionat i en qüestió de dos minuts ha forçat tres còrners (perquè no abans?). Vinyals ha donat entrada a Coro (per Aday, quan tenia un extrem reconvertit com Pol al camp) i Castaño, de cap, ha rematat fregant el travesser (85'). La gran opció, però, ha corregut a càrrec d'un Marc Pedraza que després de desfer-se del seu marcador ha clavat una vaselina sobre Kilian Falcón que ha marxat lentament, plorant i fregant el pal dret de la meta aragonesa (90') davant la desesperació de la banqueta riberenca, on Pedro Bilbao s'ho mirava sense haver tingut l'opció de participar. Tot plegat, massa tard. Reacció tardana que demostrava que, tot i els impediments, l'equip havia jugat amb foc i només arran de cremar-se va actuar. Per desgràcia, només va tenir temps de posar-se pomada per tal de pal·liar el dolor de la cremada. Res més.

FITXA TÈCNICA

REAL ZARAGOZA B: Kilian, San Román, Forniés (Héctor, 59'), Ramiro, González, Kevin (Brian, 58'), Gassama, Joel, Marcelo, Fernández (Ortí, 62') i Nierga.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Manel Viale (Castaño, 46'), Lucas Viale, Rubén García, Pol, Aday (Corominas, 85'), Pedraza, Pitu (Manel Gómez, 66') i David Prats.

Gols: 0-1 Lucas Viale (22'); 1-1 Nierga (81').

Àrbitre: Francisco Rivera García (Castella i Lleó). Ha amonestat els locals Ramiro (41') i els visitants Rubén García (50'), David Prats (87'), Aday (88').

Incidències: partit jugat a la Ciudad Deportiva del Real Zaragoza davant d'uns 80 espectadors. Matí força fred a Cuarte de Huerva, sensació provocada sobretot per les fortes ratxes de vent que han bufat a la població saragossana. A les graderies, Luís Costa (extècnic de Girona i Zaragoza) i Juan Sánchez, ara a la direcció esportiva del València Mestalla. Moragón i Pedro Bilbao han completat la convocatòria.

1 comentari:

  1. Muchas cosas hay para mejorar, y se pueden conseguir si entre todos queremos, y aun estariamos a tiempo:

    Sin decir nombres, cada uno sabe como lo esta haciendo, pero hay jugadores que no estan rendiendo a la altura de lo que ellos valen, otros no se emplean con intensidad o agresividad suficiente parece que tengan miedo a la hora de disputar balones y otros parecen relajarse cuando el resultado del partido nos es favorable, en general falta ambicion y confianza a la hora de matar los partidos, buscamos mucho el resultado, el ganar por la minima, con la ley del minimo esfuerzo. EN ESTO TIENE MUCHA CULPA EL MISTER QUE HA DE TRASMITIR MAS INTENSIDAD, CONFIANZA Y AMBICION A LOS JUGADORES.

    Hay que tener continuidad en los partidos, ultimamente se empieza con ganas los partidos y con la IDEA DE JUEGO DEL MISTER QUE ES MUY VALIDA, con buenos argumentos futbolisticos y poco a poco vamos perdiendo gas, olvidandonos de los BUENOS CONCEPTOS QUE NOS HA ENSEÑADO EL MISTER Y ACABAMOS CASI JUGANDO A PASES LARGOS, JUEGO AEREO, CON PRISAS, ETC...

    Perdida de confianza, creo que propiciada por la lesiones de Cirio y Haro, asi que si nos adelantamos en el marcador, NOS CONFIAMOS y nos pasamos el resto del partido intentando aguantar el marcados, en lugar SEGUIR SIENDO OFENSIVO SIN DESCUIDARNOS ATRAS Y MARCAR UN SEGUNDO que al menos nos deje jugar con mas tranquilidad.

    ¡¡¡ JUGADORES DE HOSPI, la carrera de un futbolista es corta, NO DEJEIS PASAR ESTA OPORTUNIDAD Y DAR LO MAXIMO EN CADA PARTIDO, muchos de los que os apoyamos en las gradas dariamos lo que fuera por estar en vuestro lugar y defender la camiseta de nuestra ciudad.
    TENEIS QUE SENTIROS ORGULLOSOS DE LLEVAR ESTA CAMISETA, COMO NOSOTROS NOS SENTIMOS ORGULLOSOS DE VOSOTROS CUANDO DESPLEGAIS BUEN JUEGO Y ENTREGA EN EL CAMPO, INDEPENDIENTEMENTE DEL RESULTADO.

    Bien por la entrada de POL LLONCH EN EL EQUIPO TITULAR y esperamos que se confie mas en los juveniles que destacan para darles entrada al campo sin ningun miedo.

    El caracter y las señas de un equipo en el campo mucho tienen que ver con la personalidad del entrenador, ESPEREMOS QUE VINYALS SEPA QUITARLES RESPONSABILIDAD, IMPREGNARLES DE VALENTIA, CONFIANZA Y DE INTENSIDAD y seguro que los resultados mejoraran.

    ¡¡¡ QUERER ES PODER, Y NOS TENEMOS QUE CREER QUE PODEMOS ¡¡¡ FORCA HOSPI POR SIEMPRE ¡¡¡

    ResponElimina