Etiquetes

9/12/11

Volem seguir sent nobles | Ontinyent CF - CE l'Hospitalet (diumenge 17:00)

Això s'acaba. I no estem parlant de l'any 2011, que si bé és cert que ja toca a la seva fi (Atlètic Balears i Barcelona esperen a l'horitzó riberenc) no és l'objecte de la frase inicial. Si no hi ha un canvi de darrera hora -res ho fa sospitar a dia d'avui- el de diumenge al Clariano seria el darrer partit que enregistraran les càmeres de Televisió de l'Hospitalet després de més de 10 temporades voltant per tota Espanya seguint les aventures de l'Hospi. Serà també, probablement, la darrera retransmissió forània que Ràdio l'Hospitalet faci del nostre estimat Hospi després d'anys, molts i molts anys de viatjar en tot tipus de condicions, per tota la geografia espanyola i tractant de traslladar la passió per l'Hospi a aquells que érem a la nostra ciutat, patint des de la distància. Més enllà de l'aspecte esportiu, és el tram final d'un punt i a part. Perquè el que de debò és insostenible és deixar una ciutat com l'Hospitalet (segona en nombre d'habitants i una de les darreres pel que fa a la classe política) apagada, sense cap mitjà (amb cap i peus) que informi de tot allò que succeeix a la nostra ciutat. Per això i, perquè peti qui peti, som L'Hòstia, diumenge toca profanar el Clariano, toca vibrar amb el que de debò ens mou.

L'Ontinyent

Imatge: Fútbol Aragonés
Si les coses no van precisament bé en alguns àmbits de la nostra ciutat tampoc podem dir que les aigües baixin tranquil·les a la capital de la Vall d'Albaida. Amb el tancament d'Ontinyent Digital, Hit Radio i Ritmo FM el passat estiu a causa de la crisi, a l'entitat blanc-i-negra les coses tampoc marxen massa bé en l'aspecte econòmic. Dos rivals consecutius i dos rivals amb problemes extraesportius; menys preocupant sembla el cas ontinyentí en comparació amb el de l'Sporting Mahonés, però als jugadors valencians encara se'ls deu alguna que altra mensualitat. De fet, el retard en l'abonament de les nòmines ja ha provocat algun acte de protesta com ara le negativa a entrenar i alguns comunicats i rodes de premsa per denunciar la situació. Evidentment, aquesta precària situació extraesportiva ha acabat afectant el recorregut esportiu de l'equip, que tot i ser relativament a prop de la zona noble de la Lliga té serioses dificultats per treure alguns partits endavant. A això hi hem d'afegir la plaga de lesions que afecta l'equip dirigit per Roberto Granero, extècnic del Benidorm (porta dos descensos consecutius).

Imatge: Fútbol Aragonés
Una dada és prou il·lustrativa per completar l'anàlisi que dijous passat ens feia en Toni Tortosa des de terres valencianes: Granero ja ha utilitzat fins a 25 jugadors en el que portem de temporada, una dada sorprenent si tenim en compte que no es tracta d'un equip filial. Per sort, els jugadors del planter estan traient les castanyes del foc en certs moments, igual que jugadors com Mansilla i Carlitos, arribats a darrera hora o amb la temporada ja començada. I és que poc o res té a veure la plantilla actual amb la de l'any passat: només sis jugadors segueixen del curs anterior, amb una important arribada d'ex jugadors de l'Alacant (Forte, Urrea, Javi Salero o el porter Alberto en són exemples). Precisament Salero i Dani Bardolet (cedit pel Mallorca) siguin dos dels homes a seguir en un equip. Equip 'espectacular' pel que fa a l'aspecte golejador (quart més golejador i setè més golejat), ha sumat 16 de 24 punts possibles al Clariano, on només hi han guanyat el Gandia (0-2) i l'Atlètic Balears (2-3). 
 

Atents a l'efectivitat golejadora de Javi Gómez (que no serà de la partida en principi), màxim golejador de l'equip amb 6 gols, Kikín amb 5 dianes i Carlitos amb 4 també seran homes a tenir en compte en un conjunt, insistim, perillós en atac però vulnerable a la rereguarda. L'altra incògnita seran les baixes amb què compti Granero, ja que no es preveia que pogués recuperar massa homes que ja no van viatjar a Terol diumenge passat. Per redimir els pecats del 4-0 de diumenge a Pinilla sembla que Granero no podrà comptar amb els lesionats Fali, Gonzalo, Santos, Borja, Fernando Béjar i Javi Gómez. Amb un panorama tan desolador, la única alegria corre a càrrec de Diego Alegre, que retornarà després de complir partit de sanció a Terol el passat diumenge.

Possible onze inicial de l'Ontinyent: Alberto, Verdejo, Álex Cacho, Óscar López, Mansilla, Juan Navarro, Urrea, Carlitos, Kikín, Javi Salero i Bardolet.

L'Hospi
El triomf diumenge passat davant l'Sporting Mahonés per 2-0, més enllà de la dificultat de l'empresa i de la imatge (millorable) que va transmetre l'equip ha de servir com a punt d'inflexió per recuperar el to i la confiança que van otorgar les 7 victòries consecutives. Amb les vacances a l'horitzó i els partits davant l'Atlètic Balears i el Barcelona en un termini mitjà, el partit de demà a Ontinyent és a hores d'ara el més important, el que permetrà afrontar el rush final d'aquest 2011 amb molt per guanyar i ben poc a perdre i amb l'ànim de seguir retallant punts a un Atlètic Balears tan intractable com obligat a ser-ho. No serà, com sempre diem, una empresa fàcil això de guanyar a domicili: més encara quan l'Ontinyent, immers en problemes econòmics, necessita netejar la seva imatge després de perdre per 3-0 a la Copa Federació fa 10 dies i caure per 4-0 diumenge passat a la Lliga, en totes dues ocasions al camp de Pinilla.

No hi serà, però, l'autor del gol de l'Hospi al Clariano l'any passat. Amb una lesió al peu que el mantindrà allunyat dels terrenys de joc fins l'any 2012, Sergio Cirio es confirma com una de les dues baixes amb què comptarà Jordi Vinyals de cara al partit de demà. L'altre jugador que es quedarà a casa per motius físics és Sergio Castaño, que tot i jugar dimecres l'amistós davant el Santboià encara no es troba en condicions per afrontar un partit de l'exigència del duel d'Ontinyent. A banda de Castaño i Cirio, Vinyals haurà de descartar tres jugadors més per conformar la convocatòria; llevat de canvis, sembla que Toni Vela, Pol Llonch i Albert Vega 'Peque' es podrien quedar a l'Hospitalet.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Dani Guillén, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Corominas, Aday, Marc Pedraza i David Prats.

L'àrbitre
Un vell conegut de l'Hospi torna a creuar-se en el camí riberenc. José Joaquín Gallego Gambín, col·legiat murcià de 27 anys i que fa dues temporades va xiular el partit d'anada de la tercera eliminatòria del play-off d'ascens entre l'Almería B i l'Hospi, que es va saldar amb 1-1 final i amb Cristian Lobato expulsat (sí, llegiu bé, expulsat). És l'únic precedent amb Gallego Gambín, ascendit a Segona B aquesta temporada i que demà al Clariano estarà acompanyat pels seus assistents, companys de delegació, Pedro Murcia Gómez i Antonio Robles Martínez. Serà el sisè partit que el murcià dirigeixi aquesta temporada després de 2 victòries locals, 1 empat i 2 victòries visitants en què ha tingut un promig de 5 grogues per encontre i ha expulsat 3 jugadors. De totes les actuacions, la més fluix sens dubte va ser la primera, a Paterna, en un València Mestalla 3-3 Lleida Esportiu en què va perjudicar el filial, que va acabar amb 9 jugadors veient com els lleidatans gaudien de dos penals dubtosos a favor.

Els precedents
L'històric dels emparellaments entre l'Ontinyent i l'Hospitalet, que s'ha desplaçat fins a 7 vegades per jugar al Clariano, només ens deixa una victòria (2-4, temporada 98-99); la resta d'enfrontaments s'han saldat amb tres victòries ontinyentines i tres empats, amb 11 gols de l'equip valencià per 9 dels riberencs, gairebé la meitat dels quals van arribar el 18 d'octubre de 1998 mitjançant Diego (2), Juli i Peri. El darrer precedent, de record dur, ens fa viatjar al passat mes d'abril, quan Óscar García va capgirar a la represa el gol inicial de Sergio Cirio, que havia avançat l'Hospi en una bona primera meitat. A la segona, però, les coses van canviar i el exdavanter del Leganés va convertir un triomf valuosíssim en un malson que va impedir l'Hospi sumar tres punts cabdals per disputar el play-off d'ascens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada