Etiquetes

21/8/11

Molt per fer | CE L'Hospitalet 1-1 RCD Mallorca B

29 d’agost de 1999. L’Hospitalet 1-0 Novelda. És la data de l’últim debut a la Lliga amb triomf com a local. Des d’aleshores, ni contra la Grama, ni amb el Sant Andreu, ni contra el Barcelona B ni davant del Badalona, l’Hospi va poder obrir la lliga amb triomf. Aquesta tarda i davant el Mallorca B, els de Jordi Vinyals han allargat la malastrugança en un partit poc lluït, un clàssic per als amants dels ‘mèrits futbolístics’ per decidir qui hauria merescut guanyar. Ritme baix i molta calor que han acabat per marcar un partit en què el Mallorca B ha sorprès gratament i, potser per això, ha donat una major sensació de domini que un Hospi que ha acabat notant una pretemporada dura i amb pocs efectius disponibles. Queda molt per fer, molt per millorar. Rodatge, diríem. A favor nostre, la claredat en el concepte futbolístic a desenvolupar i les genialitats d’alguns jugadors: avui, golàs de Pitu, a tocar del descans i que semblava trencar definitivament el partit. No hi comptàvem, però, que al bàndol balear un altre crack, Aridai, acabaria portant de corcoll la defensa riberenca. Un punt per començar, com l’any passat. I hem acabat amb 10, com l’any passat: avui, el torn ha estat per Lucas Viale, que serà baixa dissabte a Badalona. Un central menys…

S’ha acabat notant que el Mallorca B no era el Rubí, ni el Sants ni el Qatar Sports Club. Pel color de la samarreta però, sobretot, per la intensitat i per la despesa física que els joves jugadors de Miquel Soler han dut a terme en moltes fases del partit. Tot i això, els riberencs han sortit intensos, presionants i amb la intenció de portar el ritme del partit des de l’inici ni que fos buscant el joc directe. Així, han arribat dos xuts innocents però amb intenció primer d’Ángel Sánchez (1’) i després de David Prats (4’) que Martí Amer ha blocat sense massa problemes. Ha estat poc més que un miratge, ja que sense cap tipus de mania el Mallorca B ha estirat línies i capitanejat per un Aridai que ha dut de corcoll la defensa de l’Hospi ha començat a crear perill; el davanter canari ha xutat a la dreta de Craviotto en el primer intent (2’) i ha fet lluir el porter lleidatà després de deixar en evidència Moussa i deixar anar un batzac des de la frontal que Craviotto hauria d’enviar a córner (7’). El canvi de paradigma ha fet mal a l’Hospi, que tot i no patir ocasions clares del filial mallorquinista ha trigat a recuperar el control del partit.

I quan ho ha fet, les idees s’han acabat diluïnt a la línia de tres quarts. Ho provava David Prats amb un xut des de la frontal que marxava per sobre del travesser (22’) després d’un bon eslàlom de Moussa; ho intentava Rubén García en recollir un rebuig a uns 30 metres de la porteria de Martí per empalmar una volea que marxava llepant el travesser mallorquinista (30’). Semblava que el partit arribaria amb el doble donut al descans fins que Pitu, el més brillant aquesta tarda, s’ha tret una genialitat de les seves botes per tornar a sucar amb la samarreta riberenca. Jugada gairebé estàtica a la frontal de l’àrea, alternatives de passada i el saltenc, que veu lleugerament avançat Martí, pica l’esfèrica per sobre i la fa entrar per tot l’escaire (44’). De traca i mocador: per la bellesa i per la importància d’un gol que donava el triomf momentani a un Hospi fluixet.

A la segona meitat, sense canvis a cap dels dos equips, la dinàmica semblava respondre al gol riberenc, ja que l’Hospitalet ha sortit al camp amb més rauxa i disposat a sentenciar. Als 49 minuts, David Prats desaprofitava una centrada de Moussa i enviava la pilota fora després de l’inesperada errada del central visitant Mateo Garcías. La resposta mallorquinista clara i contundent: ràpida contra llançada per Álvaro, passada a l’espai per Aridai, que guanya l’esquena a la defensa, encara Craviotto i ajusta la pilota a l’esquerra per establir l’empat (54’). Nou cop dur d’un Hospi que hauria pogut tornar a avançar-se a l’electrònic si, qui sap, López Muñoz hagués assenyalat un penal força clar de Martí sobre David Prats després d’una errada clamorosa de la rereguarda mallorquinista (63’). L’aragonès es feia l’orni i l’Hospi, malgrat les protestes, veia com els minuts anaven passant sense que les ocasions acabessin d’arribar.

Ni l’entrada de Marc Pedraza ni la de David Corominas han acabat de revolucionar l’Hospi més del que ha influït l’evident davallada física en tots dos conjunts. La despesa dels 22 jugadors ha acabat per obrir espais i per concedir més opcions especialment els nois de Miquel Soler, que haurien pogut completar la remuntada en tres accions claríssimes: una que Xisco envia als núvols després d’una bona passada d’Álvaro (73’), una que Nico Baleani estavella a la xarxa lateral (76’) i una altra, la més clara, que Aridai envia fregant el pal dret de Craviotto en una altra ràpida contra (87’). Per la seva banda, l’Hospi duia el control de la pilota però li costava arribar: ho havia fet Aday en una jugada individual rematada amb un xut ajustat a l’esquerre de la meta de Martí. Però, sobretot, la tindria Ángel Sánchez al pas pel minut 90 en una volea des de l’interior de l’àrea que marxaria, per ben poc, desviada. La jugada ha encès les alarmes al quadre de Soler, que ha donat per bo l’empat i que s’ha vist afavorit per l’expulsió per vermella directa de Lucas Viale (93’) després que, segons l’acta, el central riberenc clavés una puntada de peu a un atacant rival. Trist final per un fluix partit que, si alguna cosa evidencia, és que aquest equip té molta feina per fer però, també, molt de marge de millora.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García (Marc Pedraza, 63'), Aday (Corominas, 71'), Ángel Sánchez, David Prats, Pitu i Cirio.

RCD MALLORCA B: Martí, Biel Company, Víctor, Mateo Garcías, Bigas, Uche, Aridai, Nico Baleani, Abdon (Charlie, 70'), Álvaro (Joan Grasa, 94') i Xisco (Àlex Gallar, 83').

Gols: 1-0 Pitu (44'); 1-1 Aridai (54').

Àrbitre: Luís López Muñoz. Regular. Ha deixat d'assenyalar un clar penal del porter visitant Martí sobre David Prats. Ha mostrat groga als locals Lucas Viale (65'), Manel Viale (69') i Pitu (75') i als visitants Uche (46') i Bigas (67'). Ha expulsat Lucas Viale, segons reflecteix a l'acta, per clavar una puntada de peu a un rival sense que la pilota fos en joc (93').

Incidències: partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 180 espectadors. Tarda calorosa que ha fet que gran part del públic se situés a la zona de tribuna, a la part amb ombra. Entre aquests aficionats hi havia l'exjugador riberenc Cristian Lobato, ara a les files del Barcelona B. La convocatòria de l'Hospi l'han completada Peque, Pol Llonch i Moragón. El proper partit, dissabte a dos quarts de set de la tarda al camp del Badalona.

1 comentari:

  1. Exactamente mucho hay que mejorar, sobre todo ayer nos pillaban y nos hizieron daño a la contra el Mallorca, pienso que en el campo habia muchos jugadores de caracter ofensivo y se deberia de haber sacrificado al menos uno de ellos por la entrada de principio de Marc Pedraza junto con Ruben o bien Pol Llonch con Ruben.
    Por lo demas bien, y a pesar del empate, hay que seguir teniendo ilusion en este equipo y en el entrenador, que seguro que lo mejor esta por llegar.
    A ver si nos animamos y nos vemos en el campo del Badalona. FORCA HOSPI..............

    ResponElimina