Etiquetes

20/8/11

Va de debò | CE L'Hospitalet - RCD Mallorca B (diumenge, 18:00 hores)

Si diumenge passat, a tocar de les nou del vespre, s'acabava la pretemporada 2011 per al Centre d'Esports l'Hospitalet, a dia d'avui som a tocar del debut oficial a la Lliga, de l'obertura, de l'inauguració del campionat de Segona B en el seu grup tercer. Ja avui dissabte, Huracán i Olímpic de Xàtiva obriran el foc a partir de les set de la tarda, però no serà fins demà que l'Hospi s'estreni, com a local, en un exercici que, esperem, acabi de forma brillant amb l'equip situat, com a mínim, entre els quatre primers classificats. La lluita serà inexcrutablement dura, passarem per moments bons i per crisis que faran dubtar els més pessimistes. Caldrà, sobretot, anar dia a dia, pas a pas per créixer, per treure tot el rendiment d'una plantilla que, amb baixes importants, compta amb peces de prou qualitat com perquè la confiança sigui el nexe d'unió entre l'aficionat riberenc i el seu planter. 38 jornades, 38 batalles; 38 graons que caldrà superar, un a un, per arribar al cim a final de temporada. Comença l'escalada amb el primer obstacle, un Mallorca B que torna al futbol de bronze només tres mesos després del seu descens a Tercera. Coses de l'AFE, dels impagaments i del clàssic xou estiuenc al futbol espanyol.

El Mallorca B
L'any passat ni Jaume Bauçà ni Vicente Engonga van aconseguir redreçar el rumb d'un equip que, realment, mai va transmetre la sensació de poder sortir del pou quan va arribar l'hora de la veritat: 5 victòries en 35 jornades (les que van trigar els balears a baixar matemàticament de categoria) són un bagatge prou pobre com per entrendre el destí d'un Mallorca B que, curiosament, va derrotar la UE Lleida i el Santboià quan ja havien consumat el descens. Maletins o simple destí atzarós, mai ho sabrem. La qüestió és que el filial mallorquinista tenia assumit que la el retorn a Segona B es convertiria en l'únic objectiu del curs 2011-2012... fins que les vacants produïdes pels equips morosos del futbol de bronze van obrir una escletxa a l'entitat palmesana. De primeres, els 395.000 euros que calia abonar per 'recuperar' la plaça van semblar excessius per als dirigents mallorquinistes. El temps i les negociacions amb la Federació Espanyola, que va acabar acceptant el pagament dels 395.000 euros en terminis anuals, tot i la delicada situació econòmica del Mallorca (inmers en Llei Concursal), van acabar girant-se a favor dels balears, que juntament amb el Zaragoza B i l'Huracán es convertien en els tres conjunts que assolien l'ascens al grup 3 sense haver-lo aconseguit sobre el terreny de joc.

Amb tot, sorprèn la poca capacitat de reacció que la direcció esportiva ha tingut en aquest sentit. El planter que s'havia format per lluitar per l'ascens a Segona B ha de lluitar, de sobte, per assolir la permanència de Segona B. Què s'ha fet? Res, llevat del retorn de Xisco Hernández després del seu pas pel Puertollano. El Juvenil de Divisió d'Honor s'ha convertit en el màxim distribuidor de les novetats del conjunt que aquesta temporada dirigirà Miquel Soler. Una plantilla pendent de les necessitats del primer equip i que tindrà un ull posat en el seu Juvenil en cas necessari. De fora han arribat el porter Toni Fons (Binissalem), Pedro Bigas (Atlètic Balears), Álvaro (Torrellano), Mateo Garcías (Poblera) o Reina (Betis B). Amb ells, fins a 13 jugadors dels que van participar l'any passat amb el filial seguiran sota les ordres de Miquel Soler, començant per l'internacional Yeray Gómez, passant pels africans Hervé o Charlie Took i acabant pels puntes Aridai, Bardolet o Abdón Prats, que amb 5 gols va ser el segon màxim realitzador del filial per darrere d'Aleix Vidal, que ha marxat a l'Almería B.

Pel partit de demà, el míster mallorquinista no podrà comptar amb Yeray ni amb Alberto, lesionats, ni tampoc amb el concurs del camerunès Hervé, que recentment ha disputat el Mundial sots-20 amb la seva selecció a Colòmbia. Tampoc viatgen, en aquest cas per decisió tècnica, Pablo Marí, Manu, Dani Bardolet, Dídac, Ganea, Tito i Miguel Ángel. Un filial ha tancat una pretemporada força bona pel que fa als resultats després de 4 victòries, 4 empats i 1 única derrota en 9 partits, quatre dels quals han estat en format de 45 minuts. Curiosament, en cap d'aquests els de Soler van ser capaços de guanyar: empats davant el Campos i el Poblera (0-0), amb l'España (1-1) i derrota amb l'Atlètic Balears (0-1). A 90 minuts, tot i algunes golejades, la sensació generalitzada és que tot i les bones sensacions, el Mallorca B ha de millorar en l'encert de cara a porteria, per no parlar de la incorporació d'algun home gol. Quatre victòries (9-1 al Mallorca B, 0-5 al Llubí, 1-2 al camp del Murense, 8-0 a Son Bibiloni davant el Llosetí) i un empat (3-3) al camp de l'Alcúdia completen el balanç de la pretemporada dels 'vermellons'. Tot plegat, es fa complicat endevinar el possible onze que el 'Nano' Soler, que ahir en roda de premsa situava l'Hospi com a "candidat a l'ascens", juntament amb l'Atlètic Balears.

Possible alineació RCD Mallorca B: Toni Fons, Víctor, Biel Company, Charlie Took, Damià, Bigas, Uche, Álvaro, Aridai, Joan Grasa i Abdon.

L'Hospi
Arriba, ara sí, l'hora de la veritat. No parlem de marge d'error ni de moment clau, òbviament. Però negar que una victòria suposaria injectar confiança al projecte 2011-2012 del Centre d'Esports l'Hospitalet seria viure d'esquenes a la realitat. Fins a 10 jugadors han acabat abandonant el conjunt a banda del tècnic Miguel Álvarez. Ni els tres Cristians, ni Eloi Fontanella, ni Jordi Martínez ni Andrés Barón. Tampoc Planchería, Velamazán, Ceballos ni Sergi Pagès. Tots ells s'han convertit en exHospi i han deixat pas a les noves incorporacions: Pol Llonch, Francisco Aday, David Haro, Dani Guillén, David Prats, Ángel Sánchez i José Moragón. Set incorporacions de nivell per donar un plus de qualitat a un equip que, aquest any sí, ha de donar un salt pel que fa a l'objectiu en una temporada marcada per la igualtat pressupostària (potser l'Atlètic Balears surt d'aquesta dinàmica) i en què la incertesa marcarà aquestes primeres jornades davant de la pressumpta igualtat existent entre els equips. Tot i això, les set incorporacions tindran el suport al camp de bona part dels 12 jugadors que es mantenen del millor equip de Segona B a la segona volta del passat curs. Craviotto, Hammouch, els germans Viale, Moussa, Peque, Manel, Rubén García Pitu, Cirio, Marc Pedraza i Coro segueixen un any més a l'entitat riberenca. Alguns d'ells amb nou tècnic... i d'altres no.

I és que el retorn de Jordi Vinyals un any després és l'altra gran notícia de l'estiu. Un vell conegut per donar consistència a un projecte que ha tingut una pretemporada difícil amb l'infermeria força plena a causa del ritme dels entrenaments i que ha impedit el tècnic de Cardedeu comptar amb el gruix de jugadors en alguns dels sis partits disputats aquest estiu. Quatre victòries (1-0 sobre el Qatar Sports Club, 5-1 al Sants, 1-2 a Vic i 0-2 a Terrassa), un empat, a dos, a Rubí; i una derrota per la mínima a Cornellà (1-0) és el balanç d'un equip que repeteix aposta amb el futbol de toc i que, tot i no arribar a la cita de demà al 100% (només faltaria!) si té clares les línies mestres del que ha de ser aquesta temporada pel que fa a la proposta futbolística. Per si això no fos poc, l'encert d'homes com Aday, Cirio o Prats en aquests encontres de preparació donen encara més confiança a l'equip per estrenar-se amb triomf davant el Mallorca B. Un partit en el qual hi podran ser, si Vinyals ho creu adient, tant Marc Pedraza como David Corominas, ja recuperats dels seus problemes físics. Les dues altes deixen Dani Guillén i David Haro, tots dos en la recta final de la seva recuperació, com a úniques baixes dels riberencs pel partit de demà. Això, a l'espera del central.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Manel Gómez, Ángel Sánchez, Aday, Cirio, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
Un veterà de la categoria, l'aragonès Luís López Muñoz serà el primer àrbitre de la temporada per als riberencs, que ja van rebre el seu arbitratge fa 10 temporades, en aquell triomf sobre la Real Sociedad B per 5-0 a l'Estadi amb John Benjamin Toshack a la banqueta. Serà el vuitè partit que López Muñoz li xiuli a l'Hospi, amb un balanç fins ara de dues victòries, tres empats i dues derrotes, 1-2 amb el Novelda (2002-03) i 0-1 amb l'Orihuela (2007-08). La passada temporada va dirigir un total de 14 partits a Segona Divisió B amb un balanç equilibrat de resultats: 5 victòries locals, 5 empats i 4 triomfs visitants. En total va mostrat 92 targetes grogues (6,57 per partit) i 12 de vermelles, és a dir, gairebé una per partit. La seva actuació més 'destacada' va tenir lloc al Gandia 1-1 Sant Andreu, partit en què va assenyalar tres penals molt discutibles i va expulsar dos jugadors valencians i a Miguélez pel bàndol andreuenc.

Els precedents
Tant de bo segueixi la bona ratxa de l'Hospi a l'Estadi davant el Mallorca B, ja que les cinc darreres visites del filial mallorquinista a l'Hospitalet han acabat amb cinc victòries riberenques que, a més, han coincidit amb una total sequera golejadora del Mallorca B, que fa 16 anys que no marca un gol a la nostra ciutat. En total, 5 victòries de l'Hospi, 2 empats i 1 única victòria balear, això sí, contundent: 1-4 la temporada 1995-1996. Per veure el darrer precedent només ens hem de remuntar al passat mes de març en un partit excels dels riberencs, que van imposar-se al filial mallorquinista per 3-0 gràcies a dos gols de Cristian Alfonso i a un altre de Jordi Martínez.

2010-2011 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 3-0 RCD Mallorca B
Cristian Alfonso 63' i 79'; Jordi Martínez 77'
2002-2003 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-0 RCD Mallorca B
Ollés 25'
2000-2001 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 5-0 RCD Mallorca B
Javi García 59', Torrecilla 70', David Ávila 73', Marcos 86', Roberto Navarro 91'
1999-2000 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 2-0 RCD Mallorca B
Miki Corominas 46', Javi García 66'
1997-1998 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 2-0 RCD Mallorca B
Iván Bayón 63' i 79'
1995-1996 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-4 RCD Mallorca B
Rubi 35' - Josemi 30' (pen), 39' i 89'; Manolo 62'
1990-1991 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-1 RCD Mallorca B
Lluís 73' - Del Campo 80'
1989-1990 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 2-2 RCD Mallorca B
Juli 57', Muñoz 73' (pen) - Chichi Soler 59', Samper 72' (pen)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada