10/8/11

Remuntada a l'estil canari | UE Vic 1-2 CE L'Hospitalet

Arribar i moldre. I és que els 20 minuts i escaig de què va disposar diumenge a Cornellà van ser un simple escalfament per a Ángel Sánchez, que avui ja ha començat a donar mostres d'allò que és capaç de fer. I és que dos golets del mitjapunta grancanari a l'inici de la segona meitat (quin golàs de falta l'1-1!) han estat suficients perquè l'Hospi remuntés el gol amb què el Vic s'havia avançat en el primer temps. Un triomf, per 1-2, que serveix per allargar la ratxa de victòries a la capital de l'Osona (4 consecutives) i que en un aspecte més 'seriós' dona confiança a l'equip després de dos partits sense aconseguir la victòria. Més conclusions positives: el debut de Manel Viale (45 minuts) aquest estiu amb els riberencs. Més enllà d'aquests aspectes, les baixes han tornat a condicionar els onzes inicials disposats per Vinyals en cada període, unes alineacions que avui han comptat amb les exòtiques novetats de Toshiro Yatsuzuwa i de Yohei Oikawa; és a dir, Yatsu i Yohei, dos jugadors de la Universitat de Meiji, al Japó, que s'entrenaran amb els riberencs en els propers dies. Més efectius per donar descans a una plantilla afectada per les lesions i que diumenge, a Terrassa, afrontarà el darrer partit de pretemporada.

A diferència d’altres partits, l’Hospi semblava que arrencava amb un altre aire, més endollat, però la sensació no ha durat més de 5 minuts, cinc minuts que han donat pas a una resta de primera part en què el perill l’ha portat el quadre local. Alineació que difícilment veurem a la Lliga, amb Moragón jugant els 90 minuts per primer cop amb els riberencs, amb Peque al lateral dret, el japonès Yatsu a l’esquerre, Moussa de central i Pedro Bilbao a la banda dreta de l’atac riberenc. Bé David Prats quan ha disposat d’esfèrica i més apagats Cirio i Pitu, res important a aquestes alçades de preparació. Precisament David Prats ha estat l’autor de l’únic rematada entre els tres pals per part de l’Hospi: passada a l’espai d’Ángel Sánchez des del mig del camp, gran control del davanter de Pomar amb el pit i xut des de la frontal de l’àrea que aturava sense majors complicacions el porter local, Joel Tubau (18’). La resta de ‘perill’, amb totes les cometes que siguin necessàries, han arribat a pilota aturada, bé amb faltes o serveis de cantonada i buscant, gairebé sempre, Lucas Viale, que a diferència del dia del Sants no ha estat tant encertat: avui, una rematada fluixa i desviada que es perdia a la dreta de Joel.

Pel bàndol vigatà, més activitat ofensiva i ocasions de perill, propiciades en bona part per algunes badades defensives greus de la rereguarda riberenca. La banda dreta, coberta per Moussa al centre i Peque al lateral ha estat una via per la gestació d’ocasions dels osonencs, gràcies al gran partit que ha fet l’ex del Cassà, Óscar Almendros. Ho ha provat Óscar Muñoz amb un xut que s’ha perdut per sobre el travesser (6’), ho ha acariciat Almendros en una jugada de zapping en què un mal rebuig dins l’àrea riberenca ha picat a les cames del ‘8’ vigatà i ha marxat fregant el pal dret de Moragón (32’). També Muniesa ho ha intentat amb un xut des de l’interior de la gran que ha marxat al lateral de la xarxa. Finalment, tanta voluntat ha acabat derivant en el gol del Vic. En tot un senyor gol després d’una bona internada d’Óscar Almendros per banda dreta, centrada al punt de penal i rematada d’Óscar Muñoz a la mitja volta davant la qual no hi podia fer res Moragón (43’). Això sí, massa fácil el moviment de l’ex de la Grama en territori hospitalenc, que hauria d’haver trobat més complicació a l’hora d’obrir el marcador.

A la represa, sis canvis per refrescar un onze que tampoc acabava de ser titular i que ens deixava Ángel Sánchez i Héctor Poncelas com a homes més avançats, amb l’altre japonès (Yohei) i Pedro Bilbao oberts a les bandes. Al mig del camp, Pol Llonch i Manel Gómez ocupaven el doble pívot; al darrere, amb Moragón sota pals, Peque i Yatsu intercanviaven laterals mentre que Manel Viale i Hammouch ocupaven l’eix de la defensa. Això, al minut 45. Als 53, l’Hospi havia canviat totalment la decoració del partit gràcies a dos bons gols del canari Ángel Sánchez, que d’aquesta manera s’estrena amb bon peu amb la samarreta de l’Hospi. L’1-1, una genialitat en una de les seves especialitats: un golàs de falta que es colava per tot l’escaire de la porteria aleshores defensava per l’ex del Montcada, Adri Buetas (49’). Si Ángel manté el guant que té per bota, cada falta pot ser mig gol aquesta temporada!

Només quatre minuts després, els de Vinyals completaven la remuntada amb una ràpida jugada engegada en banda esquerra, bona centrada de Pedro Bilbao al segon pal i empalada sense deixar-la caure d’Ángel Sánchez, que creuava la pilota lluny de l’abast de Buetas. Dos gols en quatre minuts i, tot i ser en pretemporada, el marcador resultava més agradable de veure amb l’1-2. De les botes d’Ángel sortiria la darrera ocasió clara del partit... al minut 59. Falta botada pel canari, directa al segon pal i rematada de Manel Gómez per sobre del travesser. D’aquí al final, carrusel de canvis, faltes i polèmica després que l’àrbitre del partit obligués el Vic a acabar el partit amb 9 homes per haver fet entrar al segon temps (73’) dos jugadors que ja havien actuat a la primera meitat, jugadors que entraven amb diferent samarreta. Una decisió que ha crispat la parròquia del quadre osonenc i que ha servit per donar una nota d’interès a un partit que ha mort als 90 minuts exactes.

UE VIC (1a part): Joel, Carrascal, Aleix Domingo, Toni Espiñeira, Marcel Verdaguer, Maik Molist, Guillem Prieto, Óscar Almendros, Muniesa, Albert Soler i Óscar Muñoz.
UE VIC (2a part): Adri Buetas, Carrascal, Aleix Domingo, Marcel Verdaguer, Marc Verdaguer, Jordi Pla, Maik Molist, Óscar Almendros, Pol Coll, Aleix Trulls i Óscar Muñoz.

CE L'HOSPITALET (1a part): Moragón, Yatsu, Peque, Moussa, Lucas Viale, Rubén García, Pedro Bilbao, Ángel Sánchez, David Prats, Pitu i Cirio.
CE L'HOSPITALET (2a part): Moragón, Peque, Yatsu, Moussa, Manel Viale, Manel Gómez, Pol Llonch, Pedro Bilbao, Yohei, Héctor Poncelas i Ángel Sánchez.

Gols: 1-0 Óscar Muñoz (43'); 1-1 Ángel Sánchez (49'); 1-2 Ángel Sánchez (53').

Àrbitre: Gallardo Martínez. Bé. Ha mostrat targeta groga als locals Óscar Muñoz (56') i Marcel Verdaguer (71') i al riberenc Rubén García (31'). L'anècdota del partit ha tingut lloc a manca d'un quart d'hora del final, quan s'ha adonat que el Vic havia fet entrar, amb samarretes canviades, dos homes que havien actual al primer temps. El col·legiat no ha dubtat a fer-los fora del camp i ha acabat expulsant, també de la banqueta, un d'ells: Muniesa (79'). Tot això, davant de les protestes de la banqueta vigatana.

Incidències: Uns 300 espectadors a l'Estadi Municipal de Futbol de Vic en una tarda assolellada i que ha acabat donant pas a un ambient frescot. L'entrada, que incloïa una rifa per un pernil, costava 5 euros. A la grada, els jugadors de l'Hospi que no han participat del partit (Corominas, Marc Pedraza, Dani Guillén i David Haro).