27/8/11

Així, no | CF Badalona 2-0 CE L'Hospitalet

Picar la crònica d’aquest Badalona 2-0 Hospi tempta en dues direccions. La primera, a fer una anàlisi poc raonada, sentimental i marcada per la immediatesa del futbol. D’aquelles que encendrien els llums d’alarma en veure que els riberencs, dos partits després, sumen un sol punt a la classificació i mostren alguns senyals que no convidarien a ser optimistes… a aquells que són pessimistes per naturalesa. L’altra, la que ens agrada, és la que ens fa veure l’ampolla mig plena amb la cara que l’equip ha mostrat a la segona meitat. Òbviament, el bon futbol, les ocasions i la intensitat dels segons quaranta-cinc minuts no amaguen la mala primera meitat dels homes de Vinyals, que han regalat un 2-0 a un Badalona que amb menys feina de la que pensava que caldria, s’ha trobat amb un avantatge difícil de desaprofitar. Un gol en pròpia porta i un altre a pilota aturada en una jugada defensada de forma lamentable han posat el partit coll amunt a l’Hospitalet, que ha reaccionat i ha disposat d’accions com per haver canviat el marcador. Hi ha ajudat la davallada física d’un Badalona conformista, però en l’aspecte atacant, més enllà de la resolució, l’Hospi ha millorat respecte al partit de fa sis dies davant el Mallorca B. Queden 36 partits de Lliga i si alguna sabem a ca n’Hospi és que la paciència és la mare de les ciències. Tranquil·litat.

Sense sorpreses d’inici, Vinyals ha apostat per l’onze inicial que imaginàvem, amb Manel Gómez fent parella de central amb Viale i amb Marc Pedraza al doble pivot. Defensa de circumstàncies per un equip que ha començat bé, intens i buscant el Badalona al seu terreny de joc. L’infortuni, però també la manca de concentració s’han trobat ben d’hora, al pas pel minut 8 de partit, quan una centrada franca de Pugui des de la dreta cap al segon pal l’ha rematada Álex García i Manel Viale, quan intentava rebutjar el perill, introduïa l’esfèrica al fons de la xarxa riberenca (8’). En fred, sense que ho esperéssim: el fantasma del Centenari tornava a fer de les seves. En part, per la poca intensitat defensiva que ha mostrat l’Hospi en aquest primer acte. Línies poc juntes, segones jugades perdudes i un excés de precipitació han marcat uns primers quaranta-cinc minuts que s’assemblaven massa als mals moments que els riberencs van protagonitzar davant el Mallorca B. No va ser fins al minut 19 que els riberencs tindrien la primera acció de perill després d’un córner picat per Ángel Sánchez, pentinat per Viale al punt de penal i rematat de cap per Cirio per sobre del travesser de Marcos.

Més flagrant ha estat l’errada de concentració al minut 24, instant en què el Badalona s’ha trobat pràcticament amb el 2-0. Córner picat per Pugui i Goikoetxea, absolutament sol al punt de penal, només ha hagut de girar el cap per situar la bola lluny de l’abast de Craviotto. A l’electrònic, 2-0. A la banqueta, cabreig monumental de Vinyals davant de la passivitat d’un Hospi que ha acusat el gol i d’un Badalona que s’ha animat. De fet, els de Márquez han fregat el 3-0 en una cabotada de Goikoetxea a centrada de Ferrón (30’). Els de Vinyals han trigat a sortir del coma (Pitu ho havia provat amb un xut fluixet des de la frontal), però han acabat per reaccionar i ja abans del descans haurien pogut reduir diferències. Primer en un xut de falta potent de Prats que Marcos enviava a córner (36’) i després en una gardela d’Aday Benítez des de la frontal que el porter badaloní rebutjava als peus d’un Moussa que no s’esperava la pilota (45’). Almenys, dues raons per ser optimistes de cara a la segona meitat.

I el fet és que l'equip s'ha conjurat per fer que el segon temps tingués color riberenc. Tot i això, arrencàvem amb la mala notícia de la lesió de Manel, amb un trencament d’isquiotibials del qual caldrà veure’n l’abast (49’). En el seu lloc, l’entrada de Peque (gran partit del lateral) ha desplaçat Hammouch a l’eix de la defensa. La posterior entrada de Corominas al camp (56’) ha acabat de transformar l’Hospi, que ha començat a acumular ocasions que o bé Marcos o bé el propi desencert dels riberencs han impedit que el zero deixés d’instal•lar-se al caseller de l’Hospi. Dos ex del Badalona, Coro i Prats engegarien una bona jugada culminada en passada al forat de l’extrem amb al punta de Pomar i amb un xut que es perdria per sobre del travesser (59’). Cinc minuts després, una gran acció individual de Cirio, també exescapulat, acabaria amb un xut seu creuat estavellat a la base del pal dret de Marcos (64’). I als 69’, xut sec i potent de David Corominas des de la frontal de la gran que obligava Marcos a treure les mans per enviar la bola a córner,

El Badalona, tímid, conservador, es limitava a esperar i a llençar ràpides contres. Ocasions, poques: una bona de Manga després d’una centrada de l’incombustible Ferrón ha estat la més destacada (58’) tot i que l’entrada de Mariano ha donat frescor a l’atac escapulat. Per la seva banda, a l’Hospi se li esgotava el temps però no les ganes. L’equip, físicament millor que fa sis dies, ha seguit apretant i hauria pogut escurçar les distàncies amb un intent de vaselina de Prats que ha marxat fora quan el més fàcil hauria estat xutar a trencar (79’). Tampoc ha tingut sort Albert Vega ‘Peque’, després d’una bona jugada d’associació amb Coro, que ha deixat el lateral sol davant Marcos, que ha resol el mà a mà enviant la pilota a córner (88’). Aquí, tot i els 4 d’afegit, han mort les esperances d’un Hospi que, òbviament pressionat pel marcador, ha anat de menys a més i ha donat alguns motius per seguir-hi confiant, sobretot davant de la setmana que es preveu amb el partit de Copa a Manacor (dimecres, 5 de la tarda) i el de Lliga a l’Estadi contra el Zaragoza B (diumenge, 18:45). Dues oportunitats per seguir millorant i engreixant la maquinària.

CF BADALONA: Marcos, Ferrón, César Soriano, Antonio Robles, Vázquez, Julián Robles, Ceballos, Álex García, Pugui (Joaquín, 84'), Alberto Manga (Sergio, 71') i Goikoetxea (Mariano, 63').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Manel Gómez (Peque, 49'), Marc Pedraza (Pol Llonch, 76'), Ángel Sánchez, Aday (Corominas, 56'), Cirio, Pitu i David Prats.

Gols: 1-0 Manel Viale (8', pp); 2-0 Goikoetxea (24').

Àrbitre: Cristian Adrian Lixandru (Aragó). Sense complicacions. Ha mostrat groga als locals Ferrón (16'), Alberto Manga (38'), Goikoetxea (61') i Julián Robles (75') i als visitants Marc Pedraza (39'), Aday (40'), Hammouch (51'), Ángel Sánchez (82') i Corominas (87').

Incidències: partit disputat al Camp del Centenari de Badalona davant d'uns 1.000 espectadors. Tarda assolellada al principi que s'ha anat cobrint amb el pas dels minuts, temperatura agradable en comparació a la dels darrers dies. A la graderia hi havia els jugadors de l'Hospi no convocats (David Haro, Dani Guillén, Rubén García i Lucas), així com els del Badalona. A la llotja, debut del nou president del Badalona, Felipe Martínez i presència del president de l'Hospi així com del Regidor d'Esports hospitalenc, Cristian Alcázar. A l'Hospi, han completat la convocatòria José Moragón i Sergio Castaño.