Etiquetes

31/10/10

Un altre empat insuficient | UDA Gramenet 0-0 CE L'Hospitalet

Es fa realment difícil resultar mínimament original quan jornada rere jornada els partits de l'Hospi semblen tallats pel mateix patró, amb moltes més similtuds que diferències i amb la sensació generalitzada que, un cop més, s'ha deixat escapar una nova oportunitat (i en van tantes com gairebé partits en què l'Hospi no ha aconseguit guanyar -10!-) per sumar la segona victòria de la temporada. Sensació d'impotència i d'incredulitat en veure com un Hospi superior a la Gramenet amb prou feines ha creat sensació de perill tot i el domini territorial i de la pilota en moltes fases del partit. L'estrena de Miguel Álvarez a la banqueta riberenca ha començat amb un regust amarg després de viure una bona primera meitat dels hospitalencs i d'una segona part en què el cansament ha minvat el físic dels riberencs i en què la Grama, amb ben poca cosa, ha tingut les seves opcions per endur-se els tres punts. Només un final trencat per una expulsió per bàndol (Gimeno i Cristian Alfonso) i una ocasió claríssima per cada equip (Manel i Sierra) han posat una mica d'emoció a un partit que sí que passarà a la història, però no pas per la seva qualitat sinó per tot el contrari. El 0-0 final torna a deixar visibles algunes de les carències d'aquest Hospi i ens deixa penúltims a la classificació després del triomf del Santboià sobre l'Sporting Mahonés (3-1).

Han estat dos els canvis respecte a l'equip que va començar el partit de fa set dies contra el Sabadell a l'Estadi: tornava Manel Viale a l'eix de la defensa després de complir el partit de sanció corresponent i debutava com a titular Marc Pedraza en detriment de Sergio Cirio, que igual que Manel Gómez han arrencat el partit des de la banqueta. Ha estat precisament el darrer fitxatge de l'Hospi l'encarregat de crear la primera ocasió clara de perill dels visitants en una acció assajada a la sortida d'un servei de cantonada (4'): córner botat per David Corominas al punt de penal on, absolutament sol de marca Marc Pedraza connecta un xut que la defensa colomenca acaba traient gairebé sota pals. Al minut, però, la Grama responia en l'únic xut de tot el primer temps, després que Àxel robés l'esfèrica, la cedís per Céspedes i l'equatorià Manu rematés massa alta l'assistència de l'ex del Figueres i el Terrassa entre d'altres equips (5'). Pobríssima la prestació defensiva de l'equip dirigit per Ramon Moya, molt més preocupat per mantenia la línia defensiva de cinc amb Cazorla, Gimeno i Alfonso de centrals que no pas de donar una passa endavant i crear perill sobre la porteria de Craviotto.

Amb aquest panorama, els primers quaranta-cinc minuts s'han convertit en un monòleg del CE L'Hospitalet, que no obstant això ha tingut massa problemes per continuar la jugada més enllà de la línia de tres quarts. Tot i la maranya defensiva organitzada per Moya, al minut 20 de partit s'ha produït una acció que hauria pogut mediatitzar la resta del partit, quan Corominas encarava sol Barragán i era derribat per Carles Gimeno quan es disposava a entrar dins l'àrea gramanetista. Dins o fora? Des de la nostra posició creiem que la falta de Gimeno és fora de l'àrea, però el que admet pocs dubtes era l'expulsió que mereixia l'acció, ja que Gimeno era el darrer home i Coro marxava sol en clara posició per disparar (20'). La falta resultant, picada per Velamazán, acabava sense cap perill major. Amb molt de joc imprecís i amb un excés de migcampisme han anat passant els minuts sense cap acció destacable fins gairebé la fi de la primera part. Ha estat al minut 44 i de nou en una acció a pilota aturada que l'Hospitalet ha tornat a fregar el 0-1: servei de cantonada de David Corominas i Marc Pedraza, un altre cop lliure de marca, remata de cap i provoca la intervenció de Barragán, que posa una mà providencial per evitar el gol; el rebuig tampoc no el podia connectar Velamazán, que veia com la defensa local rebutjava el perill. Amb aquest ensurt a les files locals s'arribava al temps de descans. Amb l'ensurt i la impressió que l'Hospi, forçant la màquina, era força superior a la Gramenet.

A la segona part, però, lluny d'intensificar-se aquesta dinàmics el partit ha tendit a anar igualant-se, sobretot perquè l'Hospi ha abaixat el to físic i la Gramenet, gairebé sense voler, per inèrcia, s'ha vist amb alguna opció d'avançar línies i de fer mal a l'Hospitalet. Tant colomencs con riberencs han fet un parell de canvis abans d'arribar a l'hora de partit; a l'Hospi, Pedraza i Lobato, amb problemes físics, han deixat el seu lloc a Sergio Cirio i a Cristian Alfonso, però llevat d'un xut d'Eloi Fontanella des del vèrtex esquerre de l'àrea local que ha marxat llepant l'escaire dret de la meta de Barragán (54'), l'Hospitalet no ha tingut cap mena de presència en l'aspecte ofensiu durant gran part del segon temps. La Grama, per contra, ha tingut una de les poques ocasions d'aquesta segona part en una acció individual d'Àxel Vizuete, que després de marxar dels defenses que li sortien al pas, es plantava a la frontal de l'àrea i deixava anar un xut que marxava fregant el pal esquerre de la porteria de Craviotto (61').

Per sort, l'acció del '7' de la Grama i ex de l'Hospi no es va convertir en l'inici de cap atac-i-gol dels locals, que o bé per conformisme o bé per incapacitat van transmetre la sensació de donar per bo l'empat tot i la situació que travessen a la classificació. Instal·lats en la letàrgia i en la nul·la capacitat de tots dos equips per animar el partit, va emergir la figura d'Alexandre Alemán Pérez. L'àrbitre del partit va agafar les regnes de l'espectacle i en dues accions més o menys discutibles va deixar tots dos equips amb 10 jugadors. Primer li va tocar a Carles Gimeno que, ara sí, veia la segona groga del partit de manera rigorosa després de cometre falta sobre Pitu i havia de marxar als vestidors abans d'hora (82'). La falta posterior va picar-la de forma gairebé magistral David Corominas, fins al punt que l'efecte òptic va fer que alguns aficionats de l'Hospi cantessin el 0-1; el xut del vilassarenc, però, marxava a la dreta de Barragán. Minuts després, i amb l'Hospi tancant la Grama al seu camp, Cristian Alfonso s'excedia en una entrada per darrere totalment innecessària al mig del camp i veia la vermella directa que deixava l'Hospi amb 10 homes per segona sortida consecutiva (88').

Les dues expulsions van ser el preludi dels minuts més intensos del partit, ja que primer l'Hospi i després la Gramenet van gaudir de les dues millors ocasions de tot el matx per inaugurar el marcador. El primer avís va córrer de càrrec dels visitants, després d'una assistència de Pitu cap a Manel Gómez que, sol davant Barragán, xutava fort però centrat al cos del porter colomenc, que amb una gran intervenció i en dos temps evitava el gol de l'Hospi. Segons més tard, l'activitat i el dramatisme es traslladava a l'altra àrea, en una acció llarga que acabava amb una centrada potent de Sierra des de l'esquerra que es passejava per la mateixa ratlla de gol sense que ningú encertés a posar el peu, el cap o el que fos per introduir la pilota al fons de la xarxa de Craviotto. Afortunadament per a l'Hospi, és clar.

Amb aquesta opció per cada equip moria el partit, que un parell de minuts més tard viuria el seu darrer capítol amb el xiulet final d'Alemán Pérez. Repartiment de punts insuficient per tots dos equips i, insistem, sensacions variades pel que respecta a l'Hospi, que continua sumant però que tornava a malgastar una gran oportunitat de fugir de la zona baixa de la classificació en un partit que es preveia clau en aquest aspecte. Diumenge vinent, la visita d'un Atlètic Balears que aquest migdia ha destrossat el Mallorca B en el derbi palmesà (4-0) serà una nova oportunitat per aconseguir l'ansiada segona victòria i estrenar el capítol de victòries com a local. I de pas, enganxar un altre rival directe per la permanència abans d'afrontar un autèntic Tourmalet amb 4 equips cridats a fer grans coses aquesta temporada: Sant Andreu, Ontinyent, Castelló i Alcoyano.

FITXA TÈCNICA

UDA GRAMENET: Barragán, Óscar Sierra, Rubén Canelada, Alfonso, Gimeno, Cazorla, Céspedes, Guille (Bolaños, 52'), Pradas (Juste, 52'), Àxel i Manu (Óscar Muñoz, 74').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Marc Pedraza (Cristian Alfonso, 59'), Eloi Fontanella (Manel Gómez, 80'), Pitu i Lobato (Cirio, 54').

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez. Regular. Va perdonar una expulsió força clara a Gimeno, que va veure la groga quan era l'últim home. De rigorosa podem qualificar també la vermella directa a Cristian Alfonso. Va mostrar targeta groga als locals Àxel (58'), Bolaños (70') i Cazorla (93') i als visitants Cirio (64'), Barón (70'), Eloi Fontanella (77') i Corominas (86'). Expulsava el defensa de la Grama, Carles Gimeno per doble amonestació (20' i 82') i el jugador de l'Hospi, Cristian Alfonso amb vermella directa (88').

Incidències: Partit disputat al Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet davant d'uns 400 espectadors. Matí agradable a la localitat del Barcelonès Nord, amb un sol que ha acabat escalfant un ambient que es preveia força fresc. Entrades a 10 euros (8 pels jubilats) i presència de cares conegudes del futbol català a les graderies, com la d'Eusebio Corpas, Miquel Corominas o Jaume Creixell, tots ells amb passat a la banqueta de l'Hospi. Moussa i Sergi Pagès han completat la primera convocatòria de Miguel Álvarez com a tècnic riberenc, convocatòria de la qual n'han quedat fora per decisió tècnica Peque i David Ceballos. Tercera visita consecutiva a Can Peixauet sense que l'Hospi perdi (1 victòria i 2 empats). Cristian Alfonso serà baixa per sanció davant l'Atlètic Balears, mentre que Manel i Hammouch, amb 4 grogues, continuen a només una de la suspensió.

4 comentaris:

  1. Cal comentar també que el possible penalti que no se sap si era dins o fora (expulsió sí que no ho diria, hi havia altres jugadors de la Grama al costat) venia precedit per un possible fora de joc no xiulat que hagués invalidat la jugada, almenys això ha semblat des de la meva posició.

    Sort amb el Tourmalet que compartirem ambdós equips.

    ResponElimina
  2. A mí no em sembla fora de joc, crec que era Canelada, tot i que les imatges ni confirmen una cosa ni l'altra. Respecte a si és l'últim home o no, en aquesta imatge es veu clar que sí, que Gimeno és el darrer jugador abans de Barragán.

    http://img830.imageshack.us/img830/8554/faltacoro.jpg

    Ah, i la falta és 'clarament' fora de l'àrea, tampoc 10 metres fora, però no és ni molts menys dintre.

    Sort a vosaltres, també.

    ResponElimina
  3. Novament un empat i mala sort de cara a porta pero aquest cop s'ha vist que l'equip portava perrill a joc aturat cosa que no s'havia vist fins ara. Francament, jo crec que el canvi d'entrenador sera positiu i revertirem la situació tard o d'hora.

    ResponElimina
  4. Falta que els davanters comencin a agafar el to, juguin dins de l'àrea rival i arribin els gols, l'equip no juga malament fins que es el moment de definir. Ni Eloi està fi, ni Cirio es el de l'any passat a El Prat, Jordi Martínez lesionat i Pedrza que fa temporades que no es un matador, haurem de repescar de Hong-Kong a Tarres, :).

    ResponElimina