24/10/10

No n'hi ha prou | CE L'Hospitalet 1-1 CE Sabadell

Insuficient. I és que la situació que viu el Centre d'Esports l'Hospitalet en aquesta lliga (cada cop es fa més difícil parlar de 'començament') és d'allò més delicada; suficientment delicada com perquè un empat a casa (el quart en cinc partits) no ens tregui de pobres. Aquest migdia, el Sabadell s'ha convertit en el cinquè equip en sucar a l'Estadi; si bé els vallesans han estat el millor equip que ha passat per l'Estadi en el que portem de lliga això no treu que, un cop més, el patró del partit hagi estat el mateix de les jornades precedents: més intenció i ambició a l'Hospi, ofici rival, ansietat a l'Hospi, efectivitat del rival (gol a pilota parada inclòs)... En definitiva, paràmetres que poc serveixen per a guanyar quan, del que es tracta, és de ficar la pilota al fons de la xarxa. Per sort, l'Hospi cada cop falla menys ocasions. La desgràcia és que a cada partit que passa, se'n tenen menys, també. L'1-1 davant el Sabadell deixa els d'Ángel Pedraza a la 18a plaça de la classificació, a l'espera del que faci el Santboià a Badalona. Una victòria dels del Baix Llobregat faria caure l'Hospitalet a la penúltima posició, a les portes d'una autèntica final a Can Peixauet diumenge vinent. La primera conseqüència no s'ha fet esperar, ja que després del partit s'ha fet oficial la destitució de Pedraza, pel que el tècnic sevillà, que ja no s'asseurà a la banqueta visitant del camp de la Gramenet.

Si considerem el Sabadell el millor equip que ha passat per l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet aquesta temporada és, en part, pels primers 20 minuts que han ofert, plens de bones intencions, ben situats sobre el terreny de joc, exercint bona pressió i posant la por al cos de l'Hospi des del primer minut. L'altra part d'aquesta 'etiqueta' és que, siguem sincers, ni Badalona, ni Benidorm, ni Alacant, ni Gandia havien fet res d'extraordinari com perquè els arlequinats, amb ben poquet, s'emportessin aquest títol honorífic. Arrencava el partit amb Manel ocupant la posició de central dret i amb Cristian Gómez a la banqueta, que deixava el seu lloc a l'onze inicial a Toni Velamazán. Al rival, sorprenia veure Hiroshi d'inici a la banqueta, tot i que només treure de mig del camp el Sabadell ha estat a punt de fer oblidar el japonès en una ràpida acció de Raúl Rodríguez per banda dreta, que marxava d'Andrés Barón, feia una passada de la mort al punt de penal on Fito, totalment sol, enviava la pilota fora de manera incomprensible. Només havien passat 30 segons i l'afició de l'Hospi ja havia viscut el primer ensurt seriós d'un partit que tampoc no destacaria pel festival atacant de cap dels dos conjunts.

Tot sigui dit, l'Hospitalet ha respòs bé a l'avís dels vallesans amb dues accions de Pitu primer i d'Eloi després que De Navas ha solucionat eficientment. Al minut 4, el porter madrileny del Sabadell desviava amb els punys un llançament de falta ben picat (però un xic fluix) del migcampista gironí de l'Hospi. Dues accions més tard, era Eloi Fontanella qui tractava de sorprendre De Navas, però el seu xut marxava a l'esquerra de la porteria visitant (5'). Sense que cap dels dos equips es mostrés clarament superior, quedava clar que el Sabadell no havia vingut de turisme a l'Hospitalet i va deixar clares les seves cartes de bon començament. Fruit d'aquesta persistència va arribar el primer gol del partit; de fet, un autèntic golàs. De nou a pilota parada i després d'una falta més que rigorosa, Albert Puigdollers clavava un magnífic llançament de falta a l'escaire dret de la porteria de l'Hospi, sense que Craviotto pogués fer res més que lamentar l'encert del '8' del Sabadell, que obria el marcador i posava les coses coll amunt a l'Hospi.

Lluny d'esfonsar-se, l'Hospi va reaccionar bé al gol arlequinat, va avançar les línies, va prendre les regnes del partit i va tancar el Sabadell al seu terreny de joc. Van ser els millors minuts d'un Hospi que, amb Lobato i Corominas ben oberts, buscava fer gran el camp per gaudir de més espais a l'hora de crear jugades ofensives. Va ser en una d'aquestes internades que la pilota va anar a parar als peus d'Eloi Fontanella que, envoltat per una munió de jugadors arlequinats era capaç de fer una passada mig defectuosa a la frontal de l'àrea, just on arribava Toni Velamazán, que sense pensar-s'ho dos cops etzibava un xut ras, fort i ajustat a la base de pal esquerra de la porteria de De Navas per, després d'uns instants d'intriga, acabar entrant dins la meta visitant (30'). El primer gol del capità a la lliga va donar pas a uns minuts de rauxa i d'ocasions de l'Hospi, que només un minut després va tenir una doble opció claríssima, però Cirio estavellava el seu xut a les cames d'un defensa del Sabadell primer i Coro enviava a la dreta de De Navas el rebuig posterior (31').

D'aquí fins al descans, domini riberenc i por al quadre vallesà, que demanava gairebé a crits que arribés la fi de la primera meitat, no tant per les ocasions que generava l'Hospi com pels símptomes d'estrès que manifestava la rereguarda sabadellenca cada vegada que l'Hospi buscava trenar una jugada d'atac. De totes maneres, només Pitu va avisar amb un xut amb molta intenció, des d'uns trenta metres, que el porter De Navas, molt segur al llarg de tot el matí, blocava sense més dificultats (35'). Amb bones sensacions arribàvem al descans, amb un Hospi que havia aconseguit el més difícil: igualar el gol del Sabadell i evitar major ansietat de la que ja provoca la situació actual a la lliga.

La segona meitat l'hauríem pogut considerar un monòleg de l'Hospi si no fos perquè els de Pedraza, a banda de generar joc i de posar més ganes i intenció ofensives que no pas el Sabadell, se'ls va oblidar de crear ocasions de gol clares per fer que el 2-1 es convertís en una realitat tangible més que en un desig sense massa opcions de complir-se. L'entrada d'Hiroshi a les files del Sabadell als set minuts del segon acte no va canviar massa el partit, tot i l'esperança que els gairebé 200 aficionats desplaçats des de Sabadell havien dipositat en el gegant nipó. D'ell va ser la millor ocasió que hi va haver a la segona meitat, tot i que abans Pitu i Barón també van buscar el gol de l'Hospi. Ho intentava primer Pitu, amb una bona jugada que resolia amb xut fluix i col·locat des de dins de l'àrea gran que aturava De Navas (57'). Tres minuts més tard, Andrés Barón realitzava una bona acció individual en rebre una passada de Lobato, retallava davant l'entrada de Chapi i xutava de forma intencionada però massa desviada a l'esquerra de la meta sabadellenca.

Va ser el preludi, com dèiem, de la gran ocasió d'aquest segon temps, en una passada llarga en què Hiroshi li guanya l'esquena a la defensa de l'Hospi, posa el cap davant de la sortida desesperada de Craviotto i quan tothom cantava l'1-2 del Sabadell, apareixia Lucas Viale, l'heroi d'Almería, per treure la pilota sobre la mateixa línia de gol (64'). Una acció polèmica ja que, després de rematar, Hiroshi i Craviotto xocaven dins l'àrea en una jugada en què el Sabadell va reclamar penal. Fruit de les protestes, Pinto Herrera va expulsar Sergio Dorado, que segons l'acta arbitral va sortir de l'àrea tècnica protestant per la no senyalització del penal (65'). Si bé el partit va seguir caient en picat pel que fa a la qualitat, la polèmica va servir per encendre els ànims de tots dos equips i per donar un plus d'emoció a un partit més aviat fluix. I és que en la gairebé mitja hora de joc restant i amb el Sabadell conformant-se amb l'empat, l'Hospi va buscar el gol del triomf amb més cor que cap.

L'entrada de Cristian Alfonso va revolucionar l'atac riberenc, mentre que el debut de Marc Pedraza no va aportar massa a l'equip. Els canvis, avui sí, no van ser del tot encertats, ja que Cirio i Corominas van deixar el terreny de joc a homes més 'centrats' que van impedir que l'Hospitalet fos més incisiu per bandes; a més, Lobato va acabar jugant de lateral esquerra ja que Andrés Barón també va ser substituït en aquest ball de peces que, realment, tampoc va variar massa el panorama. Intenció, tota, però 'punch', poquet. Només dues accions en sengles xuts llunyans de Pitu (84') i de Lucas Viale (88') van ser dignes de ser destacats en un final de partit en què els uns (el Sabadell) es trobava còmode amb el punt aconseguit i l'altre, l'Hospi, veia com una jornada més tornava a escapar-se l'opció de sumar tres punts en un partit.

Al final, empat just pels mèrits i ocasions dels uns i dels altres, que deixa el Sabadell a la zona mitjana-alta de la lliga a l'espera dels resultats de la tarda i a l'Hospi davant del nou panorama que s'obre després de la destitució d'Ángel Pedraza. De ben segur, el tòpic que resa que és més fàcil fer fora a l'entrenador que a tota la plantilla torni a servir per aquest cas, però la situació que travessa l'equip, encara reversible, també convidava a fer un canvi a la banqueta. La imatge del temps de descompte era prou evident, amb Pedraza assegut a la banqueta sense donar ordres, sense capacitat de reacció i amb pocs arguments com per, des del cos tècnic, oferir alternatives per poder capgirar la situació.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Barón (Cristian Alfonso, 61'), Manel Gómez, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas (Marc Pedraza, 61'), Pitu, Eloi Fontanella, Cirio (Cristian Gómez, 72') i Lobato.

CE SABADELL: De Navas, Chapi, Toni Lao, Mikel, Bermudo, Juanjo (Robles, 46'), Puigdollers, Fito (Juvenal, 72'), Raúl Rodríguez (Hiroshi, 52'), Isaac Cuenca i Marc Fernández.

Gols: 0-1 Puigdollers (18'); 1-1 Toni Velamazán (30').

Àrbitre: David Jesús Pinto Herrera (Col·legi tinerfeny). Regular. No ha mantingut el criteri a l'hora d'amonestar els jugadors i a l'hora d'assenyalar certes faltes. Ha mostrat targeta groga
als locals Manel Gómez (16'), Hammouch (43'), Pitu (62') i Lucas Viale (89') i als visitants Bermudo (3'), Juanjo (6'), Fito (7') i Raúl Rodríguez (33'). També ha expulsat el preparador físic del Sabadell, Sergio Dorado (65').

Incidències: Millor entrada de la temporada a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet, gràcies a la presència de nombrosos aficionats vallesans. Unes 800 persones a les grades, on entre d'altres cares conegudes hi havia la de l'entrenador del Santboià, Quim Ayats. En alguns moments del partit, part de l'afició del Sabadell (concretament el sector on hi havia els Hooligans Vallès) ha fet crits de "Puta Hospitalet" que estaven totalment fora de lloc. Si bé no ha passat res, la manca de previsió del club i dels Mossos d'Esquadra a l'hora de situar correctament els aficionats contraris quan visiten l'Estadi podria costar massa cara qualsevol dia; per fer-ho mirar... A l'Hospi, ha debutat a la lliga Marc Pedraza, signat aquesta mateixa setmana. Per la seva banda, Sergi Pagès i David Ceballos han completat la convocatòria riberenca. Abans del partit, Franjas Korps premiava Carlos Craviotto com a millor jugador de la temporada 2009-2010, segons aquesta penya de l'Hospi.