Etiquetes

10/10/10

Que sí, que hem guanyat! | RCD Mallorca B 0-2 CE l'Hospitalet

Miniresum del partit (també el teniu al marge dret del Blog)
Vuit jornades, un mes i mig aproximadament, 43 dies. És el temps que el Centre d'Esports l'Hospitalet ha hagut d'esperar per aconseguir la primera victòria la temporada del seu retorn a Segona Divisió B. El 0-2 d'aquest matí al camp del Mallorca B, l'Hospi ha sumat per primer cop tres punts d'una tacada. Ha estat el dia que, a priori, pintaven bastos: pels precedents amb el Mallorca B i els partits disputats a les Illes Balears, per la dinàmica de resultats, per l'ansietat, per les baixes i, perquè no dir-ho també, pel rival. Doncs res, cap d'aquests factors ha estat suficient per tombar l'Hospi més sòlid, seriós i solvent de la temporada. Un Hospi que ha controlat el partit en tot moment i que llevat d'algun ensurt inevitable, mai ha vist perillar la victòria d'ençà que David Ceballos avancés els riberencs quan erem a punt d'arribar a la mitja hora de partit. Més enllà del resultats, però, el millor han estat les boníssimes sensacions que ha transmès l'Hospi, que ha aparcat l'ansietat i ha sabut jugar amb el marcador a favor; de fet, Craviotto ha tingut el dia més plàcid en el que portem de lliga i tampoc diríem cap disbarat si valoréssim el 0-2 final com a resultat curt.

De la mateixa manera que en d'altres partits ens hem fet un fart de veure constants imprecisions en totes les línies, hem de dir que l'Hospi avui ha fregat la percepció davant d'un rival que tampoc no ha tingut el seu dia. I és que el Mallorca B amb prou feines ha inquietat Carlos Craviotto, que mai ha hagut de fer tan poc per guanyar-se el sou. Cal, però, otorgar part de 'culpa' a la bona feina d'un Hospi que ha fet un treball defensiu brutal, començant per la pressió d'Eloi Fontanella i acabant per la seguretat i la contundència de la rereguarda riberenca, on a banda de la bona feina dels germans Viale ha destacat un Moussa gairebé infranquejable, un Moussa que està aprofitant la baixa d'Andrés Barón per consolidar-se en l'onze inicial.

Si una cosa ha tornat a quedar clara és que la Segona B no és la Tercera Divisió i que crear ocasions es fa més difícil. No ha estat un partit de gran voltatge en l'aspecte ofensiu, però l'Hospi s'ha mostrat superior al Mallorca B en aquesta parcel·la fins al punt d'haver de ser més que generosos per qualificar d'ocasió de gol un xut creuat d'Ariday (21') que s'ha perdut a la dreta de la porteria de Craviotto. Aquest ha estat el balanç ofensiu d'un Mallorca B que s'ha ofegat en el treball defensiu dels homes de Pedraza, fins al punt de fer-se difícil destacar algun jugador en particular. Abans d'aquest xut, Pitu havia tingut la primera oportunitat de l'encontre amb un llançament de falta col·locat però fluix que Yeray atrapava amb dos temps sense majors complicacions (17'). Eren els moments on el partit, que fins aleshores havia estat ben igualat, començava a decantar-se de la banda de l'Hospitalet, que amb el pas dels minuts es feia amb les regnes del partit. Cinc minuts després, Ceballos avisava amb un xut que marxava per sobre del travesser en una acció de contraatac que havia iniciat Eloi Fontanella, que assistia l'avui extrem dret de l'Hospi.

Tres minuts després i amb els mateixos dos protagonistes, l'Hospi no perdonava i anotava el 0-1, no sense una certa dosi d'intriga i de patiment. Corria el minut 29 i Eloi Fontanella, especialment actiu i bulliciós aquest matí s'emportava la pilota amb un gran control, retallava davant l'entrada d'un defensa i creuava la pilota davant la sortida de Yeray, amb la mala sort de veure com l'esfèrica s'estavellava a la base esquerra del pal; per sort, el rebuig acabava als peus de Ceballos, que amb tota la sang freda del món resolia des de la frontal de l'àrea i enviava la pilota al fons de les malles. Vuit jornades després, l'Hospi tornava a situar-se per davant en un partit (no ho feia des del dia del debut a l'Estadi davant el Badalona). Avui, però, no es podia fallar.

I no han fallat: el gol li ha sentat d'allò més bé a l'Hospitalet, que ha passat ha dominar el partit amb certa comoditat i que n'ha tingut prou amb un cert ordre defensiu per anul·lar les escomeses d'un inofensiu Mallorca B, que abans del descans ja havia realitzat dos canvis (un de tàctic i l'altre per lesió). Tot i el domini, les ocasions van brillar per la seva absència i només Cristian Gómez (31') va intentar-ho amb un xut des de la frontal que es perdia per sobre del travesser de la porteria de Yeray, flamant internacional de la selecció espanyola sots-19. La resta d'accions acabaven en no res, en part per la precipitació i les ganes de resoldre dels davanters de l'Hospi, confiats i còmodes amb el marcador a favor.

Com era d'esperar, l'equip de Jaume Bauzá ha començat la segona meitat amb la intenció de buscar el gol que equilibrés el partit, tot i que aquesta reacció s'ha diluït en menys de cinc minuts, el temps que ha trigat l'Hospi en tornat a imposar el seu ritme i jugar el partit que li convenia. Sorprenentment, i tot i el minim avantatge, els de Pedraza han jugat amb solvència i no ha vist perillar la victòria. Tot i això, els de Pedraza han gaudit d'alguna ocasió de gol ben clara que han acabat desaprofitant i que feien pensar que es podrien acabar pagant ben cares. Al 49', Lucas Viale es convertia en Lobato per segons, marxava de tots els rivals que li sortien pel pas i mig assistia Pitu, que amb tota la intenció del món xutava ajustat al pal de la porteria balear. Tres minuts més tard, de nou el migcampista gironí demostrava ser murri i estava a punt de sorprendre Yeray amb un llançament de córner directe que el porter local desviava no sense problemes. Més tard, al 63', era l'altre Viale, Manel, qui gaudia d'una ocasió franca per anotar el 0-2; era en una acció a pilota parada, en un servei de cantonada executat per Pitu que Manel Viale rematava de cap tot sol, directe a les mans de Yeray.

A partit d'aquí es va obrir un període de joc intens al mig del camp i sense ocasions destacables, minuts en els quals Bauzá aprofitava per fer el tercer i darrer canvi al seu equip mentre que Pedraza optava per refrescar la línia del davant i donava entrada a Coro i a Cristian Alfonso; més tard, Toni Velamazán substituïria Lobato en el que seria el tercer canvi a les files de l'Hospitalet (79'). I tot això, sense que el Mallorca B transmetés en cap moment la sensació de poder empatar el partit, ja que el més destacable va ser una jugada embolicada dins l'àrea gran en què l'ex de la Damm, Joan Grasa es va veure superat per la defensa riberenca, que allunyava sense més problemes.

Va ser en els instants finals de l'encontre, amb el partit totalment trencat que l'Hospi va desaprofitar una gran ocasió per matar el partit primer i, després, va sentenciar el triomf. Al minut 86, Cristian Alfonso aprofitava una errada de Yeray per endur-se la pilota, encarar porteria i, gairebé sense angle, estavellar la pilota al pal dret de la porteria mallorquinista. Allò tan tòpic de 'del possible 0-2 es va passar a l'1-1' va sobrevolar Son Bibiloni durant uns minuts, els que va trigar el mateix Cristian Alfonso a recollir una passada defectuosa d'Alberto, marxar per velocitat de Ramon, encarar sol la sortida de Yeray i batre'l còmodament a mitja alçada per, ara sí, anotar el 0-2 que desfermava l'eufòria a l'expedició del CE L'Hospitalet i feia definitiu el sentiment d'alleugiment després de veure la primera victòria al sac.

Sense oportunitats per massa més i quan gran part del públic ja havia desfilat, Pulido Santana xiulava la fi del partit i per fi l'Hospi agafava aire, sumava tres punts i trencava tot un seguit de maleficis amb una sola victòria. Així de 'fàcil'. Tres punts d'allò més importants per poder afrontar amb menys urgències la visita a Oriola de diumenge vinent. A Los Arcos ens espera l'Orihuela, actual líder del grup tercer i únic equip imbatut; els de 'Pato' s'han col·locat com a líders aquesta jornada després de derrotar el Santboià per 0-2 i d'aprofitar-se de la derrota del Sant Andreu a Terol per 1-0. Serà, doncs, una nova oportunitat per sumar punts de prestigi i allargar la ratxa d'imbatibilitat, que després de tres empats i una victòria és de quatre partits.

FITXA TÈCNICA

RCD MALLORCA B: Yeray, Ximo, Cerdá (Polaco, 38'), Jaume, Ramon, Alberto, Aleix, Hervé (Joan Grasa, 68'), Bardolet, Dídac i Dani Castellano (Ariday, 17').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Manel Gómez, Ceballos, Cristian Gómez, Eloi Fontanella (Cristian Alfonso, 61'), Pitu (Corominas 61') i Lobato (Toni Velamazán, 79').

Gols: 0-1 Ceballos (29'); 0-2 Cristian Alfonso (92').

Àrbitre: Juan Luís Pulido Santana (Las Palmas), assistit per Naranjo Pérez i Duque Ferrer. Sense complicacions, bona i desapercebuda actuació. Ha ensenyat targeta groga als locals Ramon (24') i Polaco (84') i als riberencs Pitu (59') i Iván Hammouch (75').

Incidències: partit disputat a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio, també coneguda com Son Bibiloni. Matí variable: amb pluja abans del partit i sol, núvols i vent durant el matx. Gespa natural en prou bon estat tot i les pluges caigudes la passada nit a Palma. Uns 140 espectadors a les grades del feu mallorquinista, amb la presència del vicepresident del club palmesà, Llorenç Serra Ferrer. L'Hospi no va estar representat en la improvisada llotja de Son Bibiloni. Dani Planchería i Peque han completat la convocatòria de setze homes feta per Ángel Pedraza.

3 comentaris:

  1. En la meva opinio encara que hem conseguit guanyar per fi, crec que en Pedraza no es l'entrenador ideal pel nostre equip, fa els canvis tard i sort que avui hem conseguit marcar aviat si no s'atabala i no sap que fer, com dic no m'agrada res i penso que amb altre entrenador estariem més a dalt en la clasificacio perque plantilla tenim de sobres.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord en que hi ha plantilla per estar molt mes a dalt i jugar també com ho fèiem, peró a l'actual entrenador el sistema de l'any passat no li serveix i al canviar-lo tot costa mes.

    LhManel

    ResponElimina
  3. ESTE EQUIPO TIENE POTENCIAL PARA ESTAR MUY ARRIBA, CREO Q LO VAN A SACAR, Y TIRARAN PARA ARRIBA, PERO ES UNA PENA, HEMOS PERDIDO UNA GRAN OPORTUNIDAD ESTE AÑO, ANGEL SE HA CARGADO TODO EL AÑO, A PARTIR DE AHORA A IR TIRANDO, Y EL PROXIMO AÑO DIOS DIRA. UNA PENA.

    ResponElimina