Etiquetes

23/10/10

Prohibit ensopegar | CE L'Hospitalet - CE Sabadell (diumenge, 12:00 hores)

Perdre per la mínima al camp del líder és, a priori, un resultat comprensible. Tot i això, la sensació és que l'Hospi va deixar escapar diumenge passat una bona oportunitat per puntuar per cinquena jornada consecutiva i agafar encara més aire després del primer triomf a la lliga aconseguit al camp del Mallorca B fa tot just dues setmanes. El resultat és que els d'Ángel Pedraza segueixen en posicions de descens, ara en el 18è lloc, i tornen a precisar d'una victòria per sortir d'una vegada per totes d'aquesta zona perillosa en la qual els riberencs semblen instal·lats de forma perenne. Arriba el Centre d'Esports Sabadell, un conjunt que ha arrencat el campionat en bona forma i que després de nou jornades ocupa la quarta posició del campionat. L'empresa, doncs, no serà gens fàcil donat l'estat de gràcia en què es troba l'equip que entrena Lluís Carreras, però no és menys cert que quan la necessitat apreta les ganes, la il·lusió, el compromís i la rauxa estan per sobre de tot. A això, i a les bones sensacions que ha transmès l'equip en els darrers partits, s'hi ha d'aferrar un Hospi que buscarà la primera victòria com a local en aquesta lliga, després de sumar tres empats i una derrota en els quatre partits jugats a l'Estadi. Una nova pedra de toc, difícil, però ni molt menys impossible de superar. Una nova oportunitat per començar a respirar.

Al davant, dèiem, hi haurà un Sabadell (imatge: cesabadell.cat) que ha apostat descaradament per la joventut aquesta temporada, una aposta que s'entén, en part, degut a l'economia de guerra que ha obligat l'entitat arlequinada a estrènyer el seu cinturó, a reduir el seu pressupost i, en definitiva, a reduir el marge d'error en les contractacions realitzades. De moment, la jugada li está sortint bé al club presidit per Joan Soteras, que aquesta temporada ha fitxat un tècnic sense gairebé experiència com és l'exbarcelonista Lluís Carreras, que amb el seu estil propi s'ha guanyat ja bona part de l'exigent afició arlequinada. Juntament amb Carreras, han arribat a la Nova Creu Alta 11 nous jugadors amb l'objectiu de millorar la discreta temporada que van realizar amb Ramon Moya i David Pirri a la banqueta l'any passat. La novetat més destacable és al davant, amb una línia defensiva nova de trinca amb Joaquín (màxim golejador del grup IV l'any passat amb el San Roque), Isaac Cuenca (cedit pel Barcelona B) i el japonès Ibusuki Hiroshi (cedit pel Girona), que s'ha convertit en l'estrella indiscutible en aquest inici de temporada. D'altres jugadors experimentats com Toni Lao i Raúl Rodríguez (Gramenet), Alberto Manga o Juanjo Ciércoles també han aterrat al club del Vallès Occidental, conformant un planter força interessant.

Com dèiem, l'arrencada a la lliga fa justícia a les expectatives que s'havien creat durant la pretemporada: 4 victòries, 3 empats i 2 derrotes és el balanç dels arlequinats, que sumen ja 15 punts a la classificació i ocupen posició de play-off d'ascens. Tot i això, si analitzem més xifres veurem que els números dels vallesans no són exageradament superiors als de l'Hospi: sense anar més lluny, parlar del Sabadell és parlar del setè equip menys golejador del grup amb només 8 gols (tan sols 3 més que l'Hospi); són les bones prestacions defensives les que fan que els pocs gols marcats es converteixin sempre en punts a favor, ja que els de Carreras són el quart equip menys golejat amb només 6 gols encaixats (només 2 menys que l'Hospi, però). Una altra comparativa destacable és el fet que, tot i haver marcat més gols que no pas l'Hospi, al Sabadell només han marcat quatre dels seus jugadors (per cinc homes de l'Hospitalet): Hiroshi (3 gols), Isaac Cuenca i Marc Fernández (2 gols) i Eneko (1 gol), es reparteixen les vuit dianes dels arlequinats. Una mostra més de la igualtat que implica la Segona Divisió B i de com les coses poden capgirar-se amb un petit detall. Demà, els arlequinats buscaran el seu segon triomf a domicli, on només compten amb una victòria (0-1 al camp de l'Alacant); la resta de partits han acabat amb empat (1-1 a Badalona i a Benidorm) i amb derrota (1-0 a Gandia).

Pel Sabadell, el matx de demà arriba en una setmana atípica després que dimecres els arlequinats eliminessin el Lleida de la fase autonòmica de la Copa Federació i progressessin a la fase estatal. Després del 0-0 de l'anada jugada al Camp d'Esports, un Sabadell ple de suplents va superar per la mínima la UE Lleida gràcies a un gol d'Hiroshi (68'). Diumenge, pocs d'aquests jugadors repetiran en l'onze inicial, pel que el cansament no servirà d'excusa pels homes de Lluís Carreras. El que és segur és que el tècnic de Sant Pol compta amb tres baixes i dos dubtes pel partit de demà: dos fitxatges com Joaquín i Alberto Manga, lesionats, no seran demà a l'Hospitalet, com tampoc hi serà el migcampista basc Eneko Fernández; per la seva banda, els defenses Agustín i David Bermudo han entrat a la convocatòria tot i les molèsties que arrossegaven aquesta setmana. La llista de convocats del CE Sabadell és la següent: De Navas i Oriol Torres (porters); Chapi, Bermudo, Agustín, Toni Lao i Mikel Azparren (defenses); Robles, Raúl Rodríguez, Puigdollers, Juvenal i Fito (migcampistes) i Hiroshi, Isaac Cuenca i Marc Fernández (davanters). Per decisió tècnica n'han quedat fora Juanjo Ciércoles i els dos exriberencs del Sabadell: Pep Pagès i Àlex Ruiz.

A l'Hospitalet, a banda de la situació de l'equip a la classificació, dues notícies han copsat l'atenció aquesta setmana. La primera, i segurament més important, el fitxatge de Marc Pedraza (imatge: pericosonline.com) pel CE L'Hospitalet; és a dir, l'arribada d'un altre davanter per tractar de posar remei a aquesta sequera golejadora que travessa l'entitat riberenca, capaç d'anotar únicament 5 gols en els 9 partits de lliga disputats fins ara. El fitxatge de Pedraza, que podria entrar a la convocatòria pel partit de demà, arriba en un bon moment si ens atenem a la situació física dels homes de dalt de l'Hospi, amb Jordi Martínez lesionat, amb Eloi Fontanella i Sergio Cirio sortint de les seves respectives lesions i amb Cristian Alfonso tocat i dubte d'última hora per rebre el Sabadell. L'altre maldecap el tindrà Ángel Pedraza per formar la línia defensiva de l'equip, mermada per les lesions i sancions: amb Óscar Álvarez KO, l'expulsió de Moussa a Oriola i la cinquena groga que va veure Manel Viale a Los Arcos deixen en quadre la rereguarda riberenca, obligant el tècnic sevillà a fer algun invent per solventar aquesta situació, una situació preocupant si tenim en compte que perdre Moussa i Manel Viale implica perdre alçada en un partit on hi haurà un dels sostres de la lliga com és el japonès Hiroshi (193 cm).

Moussa i Viale no són, però, les úniques baixes amb què compta Ángel Pedraza per l'encontre de demà ja que, com anunciàvem, Óscar Álvarez segueix lesionat (tot just avui fa un mes que està de baixa). Tampoc serà de la partida Jordi Martínez, que segons la seva evolució podria estar en condicions per jugar diumenge vinent al camp de la Gramenet o, per precaució, se'l reservaria pel proper encontre a casa davant l'Atlètic Balears. En l'apartat de dubtes, a banda de Cristian Alfonso també hi trobe, Rubèn García, inèdit des del partit de Copa de Rei al Carranza i que aquesta setmana ha tornat a exercitar-se amb els seus companys. Amb aquest panorama, Pedraza no haurà de trencar-se massa el cap per confeccionar una convocatòria. Altra cosa és l'alineació inicial, que podria ser la formada per Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Gómez, Lucas Viale, Toni Velamazán, Cristian Gómez, Pitu, Corominas, Lobato i Eloi Fontanella.

El partit entre el Centre d'Esports l'Hospitalet i el Centre d'Esports Sabadell començarà a les 12 del migdia, franja que fins ara ha estat talismà pels arlequinats, que aquesta temporada han guanyat els tres partits que han jugat pel matí (0-1 a Alacant, i sengles victòries com a locals davant l'Sporting Mahonés i el Mallorca B). L'encarregat de dirigir aquest Hospi-Sabadell serà el tinerfeny David Jesús Pìnto Herrera (imatge: futbolbalear.com), que viu la seva segona temporada com a col·legiat de Segona Divisió B, motiu pel qual serà la primera vegada que xiuli un partit al primer equip de l'entitat riberenca. Pinto Herrera, que aquesta temporada ja ha dirigit l'Sporting Mahonés-Gramenet (2-1 pels menorquins, amb 10 targetes grogues i 1 expulsió), estarà assistit a les bandes pels també tinerfenys Miguel Ángel Alcalá Mesa i Jorge Ariel González Sicília. Viurem la tretzena edició a la lliga d'un duel menys històrics del que pugui semblar, i és que fins l'any 1995, Hospi i Sabadell només s'havien vist les cares en una ocasió (la temporada 1964-1965 i a Segona A). En total, 12 emparellaments i 6 empats. Un empat que serviria de ben poc per l'Hospi...

CE L'Hospitalet - CE Sabadell | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 4
Empats: 6
Victòries del Sabadell 2
Gols marcats per l'Hospi: 18
Gols marcats pel Sabadell: 12
Victòria més àmplia: CE L'H 3-1 CE Sabadell (2000-01 i 2001-02, Segona Divisió B).
Darrer precedent: CE L'H 0-0 CE Sabadell (2007-08, Segona Divisió B).

La dada curiosa
Pels apostants, els 12 partits que Hospi i Sabadell han disputat a la nostra ciutat deixen tres dades a tenir en compte:


1) La meitat d'aquests partits han acabat amb empat (1-1 en 4 ocasions, i 0-0 i 2-2 en 1 ocasió).

2) La segona és que les dues victòries del Sabadell a l'Hospitalet han estat per 1-2, al mes d'abril (el 12 i 13 d'abril, concretament) i que, en tots dos casos, l'Hospi s'havia avançat al marcador a la primera meitat i els arlequinats havien capgirat el marcador a la segona part.

3) La tercera és que les quatre victòries que ha aconseguit l'Hospi mai han estat per la mínima. Dues victòries per 3 gols a 1 i dues per 2 gols a 0; és a dir, totes les victòries per dos gols de diferència.

3 comentaris:

  1. Aquest partit hauria de ser el començament de la revifada i iniciar l'ascens a la classificació fins estar entre els dotze primers que es el lloc que per plantilla hauria d'ocupar L'Hospi i també hauria de ser en cas de perdre el moment per fer un canvi d'entrenador, no podem ensopegar mes si volem tenir aspiracions a mantenir la categoria.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb el primer comentari, aquest partit es una autentica final i on en cas de perdre s'hauria de destituir a Pedraza en cas de perdre, un entrenador que a mi personalment ja no m'agradaba quan el vam fitxar perque considerava que no era el mister adequat per l'Hospi i el temps m'esta donant la rao.

    ResponElimina
  3. Es cert, avui ens la juguem, es una final, anem tots a la Feixa LLarga!!!!!!!!!!!!!

    Ese Hospi, ese Hospi es!!!!!!!

    ResponElimina