Etiquetes

27/1/10

Breus

Resum de la jornada al grup 5è...

L'Hospi segueix amb pas ferm al grup cinquè de Tercera Divisió. Tot i el 6-0 davant del Llagostera, la jornada de diumenge hagués pogut ser encara millor si un ex riberenc com Manolo González no hagués marcat el 0-1 que va donar els tres punts al Reus en la seva visita a La Pobla de Mafumet. Els de Santi Castillejo van marcar al minut 89 en un camp on mai no hi havien guanyat. Pel que fa a la resta de la jornada, el Santboià segueix anclat en una mala ratxa i no va passar del 0-0 a casa davant del proper rival de l'Hospi, el Cornellà. Per la seva banda, el Prat i el Manlleu no van fallar, i van sumar dos triomfs per la mínima davant del Cassà (1-0) i de la Rapitenca (0-1). Pel que fa a la zona baixa, el Benavent continua amb la seva caiguda en picat i ja es dissetè després de perdre en el derbi de la Terra Ferma davant el Balaguer (1-0). En canvi, el Blanes i l'Olesa van treure un puntet a casa (2-2 davant el Vilanova i l'Europa, respectivament), mentre que el Premià va aconseguir la segona victòria consecutiva a casa (3-1 contra el Castelldefels) i agafa una mica d'aire. El partit que va tancar la jornada va ser l'Amposta 2-2 Palamós.

Posicions de play-off d'ascens per l'Hospitalet, el Reus, el Santboià i el Manlleu. Places de descens per: Cassà, Blanes i Olesa de Montserrat. Places de risc per descensos no compensats: Vilanova, Rapitenca, Premià i Benavent.

... i a la resta de grups

A la resta dels grups cal destacar alguna sorpresa, com la derrota del Motril per 3-1 davant el Ciudad de Vícar, ja que l'equip granadí només havia encaixat 8 gols fins al moment. Tampoc no va ser capaç de guanyar un altre líder sòlid, el Lorca Deportiva, que va empatar a casa davant del Pinatar (2-2). A Astúries, el duel entre els dos primers classificats entre el Marino de Luanco i la Universidad de Oviedo va acabar tal i com va començar (0-0), mentre que al grup canari, el Corralejo (primer) va derrotar el Playas de Jandía (ara tercer) en el derbi majorero (1-0). Tres líders més com el Torrellano Illice, el CD Alcalá i la PD Santa Eulària van perdre a domicili tot i que mantenen la primera posició als seus grups respectius.

A hores d'ara, Deportivo B, Universidad de Oviedo, Noja, Amorebieta, L'Hospitalet, Alzira, Rayo Vallecano B, Valladolid B, Motril, CD Alcalá, PD Santa Eulària, Corralejo, Lorca Deportiva, CD Badajoz, Peña Sport, Haro, Zaragoza B i Illescas encapaçalen els seus grups de Tercera Divisió. Tot i això, la disputa avui de partits ajornats en el seu día podria modificar la classificació als grups 12 (on Las Palmas Atlético li pot treure el liderat al Corralejo si derrota aquesta tarda a Las Zocas) i al grup 16, on l'Oyonesa es podria col·locar líder si derrota el Calasancio.

Precisament, l'equip alabès (tot i que juga a La Rioja), és un dels quatre equips imbatuts en les quatre primeres categories del futbol espanyol. El Barcelona, el Jerez de los Caballeros i, és clar, l'Hospi, acompanyen l'Oyonesa en aquest honor.

Curiositats...

La golejada de diumenge va deixar una dada si més no curiosa. I és que les darrers quatre grans golejades de l'Hospi han tingut el 6-0 (o el 0-6) com a marcador final. Però això no és tot, ja que els quatre rivals que va tenir l'Hospi en aquests partits són equips gironins: Llagostera (6-0, 2009-2010), Cassà (0-6, 2009-2010), Palamós (6-0, 2008-2009), FE Figueres (6-0, 2004-2005).

Els sis gols aconseguits per l'Hospi, col·loquen els de Vinyals com l'equip més anotador del grup cinquè i el situen entre els 10 conjunts més golejadors de tota la Tercera Divisió. Els 50 gols anotats en les 22 primers jornades és la millor marca en els darrers vint anys, tot i que queden relativament lluny del rècord del club, amb 62 gols en els primers 22 partits (1971-1972 a Primera Regional).

... futur ...

Diumenge a Cornellà, l'Hospi intentarà trencar el malastruc que suposa jugar a la Via Fèrria a la Tercera Divisió. Tres derrotes en tres partits, set gols en contra i cap a favor és el balanç dels riberencs en aquest camp. En canvi, hi ha cinc precedents més, en categoria no nacional, que resulten molt més favorables pels interessos de l'Hospi: 3 victòries i 2 empats; 12 gols a favor i 8 en contra.

Cal recordar que el partit del proper diumenge a la Via Fèrria serà de portes obertes, ja que en una iniciativa conjunta de la UE Cornellà, el CE L'Hospitalet i la Creu Roja, el partit serà a benefici dels damnificats pel terratrèmol d'Haití. Per a tal efecte, Creu Roja posarà a la venda unes samarretes commemoratives a un preu de cinc euros, amb l'objectiu de recaptar fons.

En l'aspecte esportiu, però, no serà un partit gens fàcil, ja que el Cornellà no perd a casa des del 23 de setembre (1-3 davant del Prat). Des d'aleshores, els cornellanencs han sumat (17 de 21 punts a casa; cinc victòries i dos empats). De fet, el Cornellà tant sols ha perdut un partit (3-0 a Balaguer) des de l'11 d'octubre. És comprensible, doncs, la posició d'un Cornellà que aspira encara a entrar entre els quatre primers.

L'encarregat de xiular el partit de diumenge serà Oliver Castaño Coso, que ja va xiular el partit que va enfrontar l'Hospitalet i el Prat aquesta mateixa temporada. Si l'Hospi fos capaç de derrotar el Cornellà, igualaria el rècord de victòries consecutives, establert en dues ocasions en 9 triomfs seguits: a la temporada 1979-80, i sota la direcció de Miguel Ángel Pleguezuelos, l'Hospi va guanyar nou partits consecutius entre les jornades 17 i 25 (Regional Preferent); dues temporades més tard (1981-82), i amb Roberto Puerto a la banqueta a la Tercera Divisió, l'Hospi va igualar el rècord, curiosament entre les mateixes jornades.

... i una mica d'autobombo

En l'edició d'ahir de l'Sport, en el seu suplement Futbol Català, va aparèixer una notícia / reportatge sobre aquest blog. Com sempre, us seguim convidant a llegir-lo, a opinar, i a suggerir tot allò que cregueu convenient. Al cap i a la fi, tot compta per intentar fer l'Hospi una mica més conegut, una mica més present, una mica més gran.



Força Hospi!

4 comentaris:

  1. Enhorabuena Cristian!!!! De este blog si q nos podemos sentir orgullosos los ribereños de pro. Espero q no te canses y sigas ofreciéndonos siempre tan buena información. Saludos!!!

    ResponElimina
  2. Felicitats Cristian, no se que faria sense les teves dades i estadístiques. Continua així, que cada dilluns el primer que faig és llegir la crònica.

    Raül.

    ResponElimina
  3. Excelente blog Cristian. Uno de los mejores de Catalunya. saludos

    ResponElimina
  4. Yo también hago estadísticas. Me alegra bastante que haya gente como yo.

    ResponElimina