Etiquetes

10/9/09

Proper rival: UE Llagostera

El cap de setmana del 12 de setembre de 2004, ara fa tot just cinc anys, la UE Llagostera empatava (1-1) a casa davant del Sant Ponç en partit corresponent a la 1a jornada del campionat de lliga de la Segona Territorial, grup 16. Aquesta dada parla per sí sola i serveix per il·lustrar l'enorme salt esportiu realitzat per aquest club gironí en els darrers temps.

Personalitzar en aquest casos és complicat, però l'actual tècnic, Oriol Alsina, ja formava part de la plantilla que, aquella temporada 2004-2005 va assolir l'ascens a Primera Territorial. I sens dubte que ha estat -i és- un dels culpables de l'actual situació -beneïda situació- de la Unió Esportiva Llagostera. A més, des de juny de 2008, i coincidint amb el penúltim ascens del club una dona accedeix a la presidència del club del Gironès; a més, però, les coses es queden a casa i és que Isabel Tarragó és, ni més ni menys, la dona d'Oriol Alsina.

Com dèiem, la temporada 2004-05 el club va assolir l'ascens a Primera Territorial, una categoria en la qual només s'hi va estar una temporada ja que el 28 de maig de 2006, després de guanyar el Guíxols B per 3 a 1 aconseguien, per primera vegada a la història, l'ascens a Preferent Territorial. En aquesta categoria hi van militar dues temporades (2006-07, i 2007-08). En la darrera, després de quedar segon al grup primer de Preferent, s'enfronta al Martorell a la promoció guanyant tots dos partits i aconseguint una fita que molt pocs llagosterencs esperaven...

Òbviament encara menys aficionats podien pensar en la fita que, 12 mesos després assoliria el club. En una temporada estranya, els d'Alsina van començar molt forts tot i que van començar a desinflar-se fins al punt de complicar-se un ascens que semblava prou ben encaminat. De fet, a la darrera jornada l'equip no depenia de sí mateix, però les ensopegades dels rivals van facilitar que, després de guanyar l'Igualada per 2 a 0, Oriol Alsina i, en extensió, la UE Llagostera sumessin al seu haver el quart ascens en cinc anys. Tot i això, en la seva primera etapa com a 'míster' del Llagostera, el tècnic d'Arenys de Mar ja havia aconseguit pujar a Segona Territorial la temporada 1997-1998.

I un cop aquí, què? Doncs vistos aquests mesos de preparació i els reforços realitzats pels gironins podem assegurar que és un equip que donarà guerra, molta guerra. Reforçats a consciència per no passar les angúnies que se li presuposen a un equip acabat de pujar, el Llagostera ha fet una molt bona pretemporada plantant cara i fins i tot derrotant equips de superior categoria com ara l'Espanyol B, el Girona o el Badalona. Jugadors com Joan Ureña, Quim Boadas, Banal, Guitart, Javi Revert, Joan Molina o un ex-hospitalenc com és Santi Celaya conformen una plantilla amb un interessant equilibri entre noms establerts i desconeguts, entre veterania i joventut que poden donar al Llagostera el punt de maduresa necessari per convertir-se en una de les revelacions d'aquesta temporada a la Tercera Divisió.

De fet, l'inici és excel·lent ja que després de derrotar la Pobla de la Mafumet per 2 a 0 en el debut al Municipal de Llagostera va ser capaç d'empatar (1-1) després de deixar una gran imatge al camp d'un dels favorits a jugar el play-off d'ascens com és el Santboià de Juan Carlos Pérez Rojo. Així doncs, tot i que Jordi Vinyals s'haurà encarregat de transmetre-ho als jugadors, al partit de dissabte? vinent se li podrà qualsevol adjectiu llevat del de 'fàcil', 'assequible' i similars.

FITXA DEL CLUB
Nom: Unió Esportiva Llagostera
Any de fundació: 1947
Localitat: Llagostera (el Gironès, província de Girona)
Camp: Municipal de Llagostera
Aforament: 1.000 espectadors, aproximadament
Presidenta: Isabel Tarragó (38 anys)
Entrenador: Oriol Alsina (42 anys)
Plana web: http://www.uellagostera.com

Com arribar a Llagostera:
En cotxe: A Llagostera s'hi pot arribar per les carreteres C-65, de Girona a Sant Feliu de Guíxols, per la GI-674 de Caldes de Malavella o per la C-35 de Tossa de Mar i Vidreres, via que enllaça amb l'autopista AP-7.

En transport públic: Les estacions de tren (RENFE) més properes són a Caldes de Malavella i a Girona. S'hi pot arribar en autobús de línia regular bé desde Barcelona o bé des de Girona, ambdós serveis de Sarfa i amb parada a Llagostera.

Plana web de l'ajuntament de Llagostera: http://www.llagostera.cat

1 comentari:

  1. Como te lo curras, impresionante, que aprendan algunos que hacen webs jeje

    ResponElimina