Etiquetes

1/2/13

Mercat d'hivern #2bg3

Fa una estona s'ha tancat de forma oficial un mercat d'hivern més que mogut en alguns dels equips que formen el grup 3 del Campionat de Lliga de Segona Divisió B. L'Orihuela amb la seva revolució total, l'Atlètic Balears amb el fitxatge mediàtic de Walter Pandiani, l'Alcoyano havent-se reforçat els primers dies del mes de gener i Nàstic de Tarragona han estat els clubs que han animat aquest més pel que fa a les incorporacions. A l'altre extrem hi ha, precisament, un Centre d'Esports l'Hospitalet que ha estat l'únic dels 21 equips del grup que no ha incorporat cap jugador nou a la seva plantilla (només Alan ha marxat cedit, a la Gramenet). En total, són 59 les incorporacions que han realitzat els equips #2bg3, bé en forma de traspàs o bé mitjançant la cessió d'equips, habitualment, de superior categoria. Són l'Orihuela i l'Atlètic Balears, amb 9 i 8 jugadors respectivament, els equips que han incorporat més peces de cara al tram final del campionat. Per contra, a banda de l'Hospi, Mestalla, Reus, Levante B i Binissalem són els que menys s'han mogut: només un fitxatge. A continuació, els repassem.

Com dèiem, són dos els equips que més s'han mogut en aquest mercat d'hivern, per raons tan diferents com evidents i amb algun que altre dubte al darrere. L'estiu mogudet de l'Orihuela segueix passant factura al Baix Segura. L'equip encara és en zona de descens directe, però les noves incorporacions han donat un nou aire a l'equip de Nino Lema. Jugadors com Sesma i Ochoa (gairebé inèdit) van arribar a mitja temporada i fins a set jugadors han arribat per disputar aquesta segona volta amb els alacantins. El porter Queco Piña substitueix Juan Carlos Caballero; Garrido (Cádiz) i Pereira, que va ser a prova amb el Nàstic, refocen la rereguarda d'un equip que suma experiència a la medul·lar amb Sergio Alcolea i que ha guanyat presència i alçada al davant amb l'arribada de Fali i de Fran Cortés, a més del fitxatge del jove Raúl González (Hércules). Ahir mateix també fitxaven Arkaitz (Alcoyano) i Pablo (Olímpic). Jugadors de perfil baix com Nuco Bigné, Valiente o Jesús Pastor han abandonat el club, igual que jugadors que no han aportat el que la direcció esportiva havia previst, cas de l'argentí Nayar, de Mara o del gallec Pedro Vázquez.

L'altre gran animador del mercat d'hivern ha estat un Atlètic Balears que s'ho juga gairebé tot a una carta: la del talonari. Experiència en categories superiors, noms mediàtics... i una certa manca de previsió és el que denota l'aposta desesperada dels palmesans per obtenir una de les quatre places de play-off que pugui ajudar l'Atlètic a encara el seu futur amb garanties de viabilitat. Probablement l'arribada de Walter Pandiani (i del seu fill) hagin eclipsat la resta d'incorporacions prèvies. Però l'arribada de Salva Chamorro (Villarreal B) i de David Agudo (San Roque) per reforçar la davantera o els fitxatges d'Ander Gago i Dani Fragoso per enfortir la línia defensiva també són d'autèntic luxe. Això, unit al debut (per fi) de Cristian Portilla fan que l'Atlètic tingui un bon planter pel que fa a noms, però pendent d'ensamblar i amb poc marge d'error. També ahir coneixíem l'arribada del sots-23 Fernández (CD Alcalá) Han marxat Moutinho, Gotor i Perera.

A la zona alta, Alcoyano i Olímpic són els equips que més s'han reforçat. Tres incorporacions per banda amb un estil diferent. A Alcoi, Toni Torres ha buscat aportar més excel·lència a un bloc ja de per sí complet amb l'arribada de Toni Soldevilla (dubtes sobre el seu estat físic), i de jugadors d'atac com Álvaro (Recreativo), Cases (Mirandés) i Jaime Jornet (Elche). Jugadors de superior categoria que milloren, teòricament, la marxa d'Omar i de Rafa Hernández. En canvi el líder, l'Olímpic, ha fitxat per cobrir les absències de Pablo Vivancos, Néstor i Guillem Creus, però José Alemany sembla haver encertat amb el perfil dels fitxatges: Oriol Torres aportarà competitivitat a la porteria, mentre que Genís Soldevilla (Lleida Esportiu) i Denís Nájera (Burriana) donaran als valencians un plus d'experiència en certs partits. Menys s'han mogut Levante B i Huracán; els granota només han incorporat Rubén Fonte (Reus), mentre que els de Manises, a banda de comptar amb Jaume (El Palo) com a nou segon porter, han reincorporat Omar Sampedro després de jugar la primera volta a l'Alcoyano. Ha marxat José Luís Miñano.

Pel que fa als equips catalans, el Badalona i el Sant Andreu són, amb quatre i tres incorporacions, els que més han renovat l'equip. Els escapulats comptaven amb places lliures i, a banda d'obtenir la cessió del Barcelona de Jordi Quintillà, suma experiència a l'eix de la defensa amb Jerson Bosch (Balaguer) i en punta d'atac amb Albert Yagüe, rebotat de l'Atlètic Balears degut al seu estat de forma i el canari Abraham (Balona). Per la seva banda, el Sant Andreu ha hagut de cobrir les vacants que deixaven Arnau (Nàstic) i David Prats, lesionat de gravetat. Tampoc segueix David Llobet. Per contra, els quadribarrats s'han fet amb els serveis de Xavi Boniquet (Pobla de Mafumet) i de Marc Mas (Figueres). També arriba, cedit pel Girona, un Marc Serramitja que ha jugat amb el Llagostera la primera volta del campionat. Qui també s'ha mogut ha estat el Prat, especialment arran de la marxa de José Kante al filial del Málaga; els potablava han fitxat l'extrem Guillem Creus (Olímpic) i el jove davanter de la Gramenet, Manu Balda.

Per la seva banda, el Reus Deportiu ha dut a terme un intercanvi de cromos amb el Levante B, club d'origen del punta Álvaro Traver; a València hi marxa Rubén Fonte. El Llagostera, per la seva banda, donava la baixa a Blanchart i a Javi González per donar cabuda a Eloy Gila (Nàstic) i a Andrés Barón, que torna a tenir fitxa amb el primer equip. També el Nàstic s'ha mogut força aquest mercat d'hivern amb la intenció de lluitar fins al final pel play-off d'ascens; han marxat fins a sis jugadors, el darrer d'ells el canari Quintana. Per contra, han arribat homes que poden donar un salt de qualitat als grana: Javi Martínez (Orihuela), Jesús Perera (Atlètic Balears), Arnau Tobella (Sant Andreu) i Marc Martínez, cedit pel Huesca. El darrer equip català del grup, l'Espanyol B, incorporava el migcampista Canario (Cristo Atlético) i el punta croat Tomo Gomelt (Tottenham Hotspurs); a banda de les baixes de Mario Ortiz i de Jorge (també la d'Iván Moya per lesió), la gran novetat és evidentment el relleu a la banqueta, on Manolo Márquez substitueix Raúl Longhi.

Pel que fa als equips balears de la zona baixa, el Mallorca B ha signat el migcampista madrileny Fer López (Atlético de Madrid B) i el lateral andalús Sergio Díaz, procedent del Huesca. Dues incorporacions pel filial, una més que un Binissalem que ha vist reduïda la seva plantilla fins a 19 elements per les baixes de Chus Seco, Javi Fernández i Ernesto; per contra, hi hagut un retorn tan cantat com sonat: el de Miquel López (Campos). Per la seva banda, el Constància ha buscat un salt de qualitat amb l'arribada de dos jugadors que ja han disputat alguna que altra temporada a Segona B: parlem de Rubén Carreras, que l'any passat va jugar a l'Olímpic de Xàtiva i que ja va ser a les ordres de Joan Esteva a l'Sporting Mahonés, i de Dani Bardolet, que aquesta temporada era al Llosetense després d'un pas discret per l'Ontinyent la passada temporada.

L'Ontinyent de John Clarkson també s'han mogut al llarg del mes de gener. La zona d'atac ha estat la més reforçada amb l'arribada d'Hugo Salamanca (Guijuelo), Jon Uriarte (Nàstic) i Valdivia (Puertollano); a més, també ha fitxat Manu Micó, que es trobava sense equip després del seu pas per Orihuela i Recreativo. Per la seva banda, el Villarreal B ha vist debilitada la seva plantilla després que homes com Toño, Lejeune, Ramiro i Salva Chamorro hagin deixat l'equip d'un Lluís Planagumà que podrà fer jugar un sisè porter gràcies a l'arribada d'Aitor Fernández (Barakaldo); a més, també comptarà amb el defensa andalús Manuel Bonaque, que arriba cedit per part del Recreativo. Un altre filial, el València Mestalla, només ha incorporat el migcampista Carlos de la Nava, que arriba cedit pel Recreativo. Finalment, el Yeclano Deportivo ha hagut de suplir la retirada del català Rubén Sánchez, motiu pel qual s'ha fet amb els serveis del lateral Joan Sánchez (Llosa); ahir a la tarda, a més, confirmava l'arribada del davanter maurità Cheikh Saad (Hellín), amb experiència ja a Segona B amb el Lleida i el Lleida Esportiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada