10/10/12

Empat boig | Villarreal CF B 3-3 CE l'Hospitalet

Nota: Vull agrair, d'una banda, el periodista de Levante de Castellón Juan Francisco Roca pel cop de mà que ens ha donat amb la realització de la crònica del partit. També, evidentment, al Villarreal CF, al seu cap de premsa i a la seva fotògrafa, que ens han cedit molt amablement algunes fotos del partit disputat aquesta tarda. De nou, moltes gràcies.

Juan Francisco Roca, Vila-real

Imatge: Carme Ripollès / Villarreal CF
Hi ha hagut de tot, i en quantitats industrials, en el duel entre el Villarreal B i l'Hospitalet. Gols (sis), penals (tres) i un seguit d'errades importants. També hi ha hagut moments interessants i molta emoció en els darrers minuts. Al final, els grocs no han pogut veure complert el seu objectiu d'enllaçar la tercera victòria consecutiva perquè al davant hi ha hagut un senyor rival, i els barcelonesos de Miguel Álvarez s'han endut premi en forma de punt. L'empat a tres els serveix per a mantenir-se invictes en aquesta arrancada de Lliga. El triomf el va tenir al seu cap el central Viale, que al minut 94 impactava al pal una falta botada per Corominas.

A la segona aproximació a la porteria groga arribaria el 0-1 a favor dels de Miguel Álvarez. El mataroní Bacari s'aprofitava d'una pilota llarga per interceptar l'esfèrica i davant mateix d'Adrià Ortolà, li enviava la bola al fons de la xarxa. Era la segona rematada dels barcelonins; la primera, un cop de cap del mateix Bacari a la sortida d'un córner botat per Ángel Sánchez que es perdia a la dreta de la meta local.

Ha estat una arrencada molt més prometedora a favor de l'Hospi, que movia la pilota amb més sentit. Però els locals, esperonats pel gol, han apretat les dents i van avançar línies. L'empat no va arribar per mala sort i per l'excés de confiança del porter visitant i la seva defensa. Juant agafava una pilota que havia de ser del porter, l'hi cedita a Gerard Moreno que, sense porter, llançava i veia com de sobta apareixia el central argentí Juan Manuel Viale i, amb els peus, treia la pilota sobre la mateixa línia de gol. Això es produïa al minut 21. Un més tard, arribaria l'empat.

La igualada arribava al minut 21, com a conseqüència d'un penal del porter lleidatà Carlos Craviotto a l'extrem canari Iriome González. La pena màxima l'aprofitava Gerard Moreno per enviar l'esfèric al fons de la porteria. El mateix davanter badaloní seria l'encarregar de fer pujar la diana de la remuntada provisional. Des de pocs metres dins l'àrea visitant, colpejava amb duresa la pilota i l'enviava al fons de les malles. I el tercer gol no arribaria minuts més tard perquè el dur llançament del mateix Gerard s'estavellava a l'esquena d'un defensa. Eren els millors minuts d'un Villarreal B al qual tan sols li faltava arribar així al descans.

Però en la darrera acció de la primera part del partit arribaria de nou l'empat. L'aconseguia el central Ismael Moyano. El defensa de Mollet del Vallès rematada de cap al fons de la xarxa un servei de cantonada d'Alberto Manga. Passivitat dels centrals i la pilota acabava al fons de les malles. Així, era com tornar a començar. Amb l'epat al marcador i el temps consumit. Jugadors i entrenadors a reflexionar al vestidor.

La segona part arrencava amb dues ocasions, una per equip. La primera per Iriome (51'), que entrant des de l'esquerra rematava a les mans de Craviotto. La segona a favor del CE l'Hospitalet (53') amb un xut dur des de la frontal de l'àrea que obligava Adrià Ortolà a desviar amb la punta dels dits i enviar la bola a córner. I és que els dos volien guanyar. Una altra caiguda clara, aquesta d'Alberto Manga sobre Pepe Palau al minut 59 acabaria amb el 3-2 al marcador i amb el triplet del davanter de Badalona, que ja suma cinc dianes.

Coincidint amb el 3-2, el tècnic visitant Miguel Álvarez realitzava el primer canvi. Retirava del camp Ángel Sánchez i treia el màxima golejador: el davanter barcelonès Sergio Cirio. I com la tarda-nit semblava propicia per als penals, el col·legiat aragonès n'assenyalava un de tercer. Aquest a favor del CE l'Hospitalet per falta d'Edu Ramos sobre Bacari. El 'pitxitxi' Sergio Cirio aprofitava l'oportunitat per igualat l'encontre i firmar la seva sisena diana aquesta temporada.

S'encarava la recta final amb el partit sense decidir. Els tècnics començaven amb el carrussel de canvis. I a tot això, Bacari, al minut 75, tenia a les seves botes el 3-4, però rematava desviat, sol davant el porter local. D'aquí al final, hi hauria tota l'emoció del món per allò que tot era possible. El central argentí Juan Manuel Viale pujava a rematar l'última acció i la seva rematada cap d'estavellava al pal esquerre de la porteria d'Adrià Ortolà. Podia caure el quart gol local o el quart v visitant, però la cosa acabaria aquí, en un 3-3 que no acabaria de satisfer ningú.

VILLARREAL CF B: Adrià Ortolà, Blázquez, Guillem Savall, Pablo Íñiguez, Toño, Pepe Palau, Edu Ramos, Iriome, Juanto (Cámara, 75'), Pablo González (Salva Chamorro, 81') i Gerard Moreno.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pol, Manga (Pedraza, 75'), Aday (Corominas, 75'), Ángel Sánchez (Cirio, 60') i Bacari.

Gols: 0-1 Bacari (12'); 1-1 Gerard Moreno (21', penal); 2-1 Gerard Moreno (30'); 2-2 Moyano (45'); 3-2 Gerard Moreno (60', penal); 3-3 Cirio (69', penal).

Àrbitre: Óscar Herrero Arenas (Aragó). Assistit a les bandes per Tresaco Escabosa i Gracia Magallón. Ha amonestat el local Edu Ramos (68') i els visitants Craviotto (29'); Aday (35'), Viale (40'), Manga (59') i Valentín (82'). Ha expulsat el segon tècnic local, Igor Tasevski, amb vermella directa (69') i el visitant Marc Pedraza per doble groga (91').

Incidències: Uns 300 espectadors al Mini Estadi de la Ciutat Esportiva del Villarreal. Terreny de joc en bones condicions. A la grada hi havia José Molina, extècnic del primer equip del Villarreal i també del seu filial. La cúpula de Villarreal, encapçalada per Fernando Roig, era a la primera línia de la llotja. Presència també del president de l'Hospi Miguel García i del secretari general del club, Salva Cabezas.