28/10/12

Desvirgats | CE l'Hospitalet 0-1 CE Atlètic Balears

Algun dia havia d'arribar la primera derrota de l'Hospi i ha estat avui, diumenge 28 d'octubre. Un dia en que tots els elements que hi pugui haver en contra s'han posat d'acord  per fer la vida impossible a un Hospi que no ha tingut tampoc el seu dia, però que ha gaudit d'algunes opcions, importants vistes les circumstàncies, per puntuar davant d'un Atlètic Balears que, amb el seu estil, ha deixat una molt bona imatge i continua creixent en sensacions i classificació. El vent, l'ambient gèlid a l'Estadi, un rival ben plantat, amb jugadors experts i curtits en "l'altre futbol", una expulsió rigorosa, un gol psicològic en contra, un criteri arbitral discutible i el desencert de cara a la porteria balearica han sumat un cúmul de despropòsits que han culminat amb la primera derrota de l'Hospi aquesta temporada, la primera a l'Estadi d'ençà que el passat mes de gener hi guanyés el Badalona. Cal, però, seguir mirant a un futur que té el Levante B com a propera pedra de toc, diumenge vinent a Bunyol (17 hores).

Com era de preveure, Miguel Álvarez ha optat per donar continuïtat a l'onze que fa tot just set dies derrotava el Mallorca B a domicili (0-2). De fet, la convocatòria només ha patit el canvi obligat del sancionat Aday per Osado recuperat de la seva lesió. Amb tot, ja des dels primers compassos del partit s'ha vist que les coses no serien fàcils. L'Hospi jugava amb el vent en contra i l'Atlètic plantejava un partit seriós, amb acumulació d'homes en un mig del camp que seria pels balearicos, capaços d'anul·lar la creativitat d'un Hospi que tot i els esforços no ha tingut continuïtat en el joc. De fet el primer ensurt ha estat pels homes de Pep Sansó, amb un xut de David Sánchez des de la frontal que Craviotto ha blocat abans de llançar-se a terra (7'). La resposta riberenca arribaria minuts després amb una assistència de Bacari cap a Corominas i rematada forçada, gairebé sense angle del maresmenc, que superava el porter Mackay però que treia Xavi Molina a dos metres de la línia de gol.

Seria l'opció més clara d'una primera meitat en què els palmesans van anar clarament de menys a més. Cristian López perdonava el primer en una acció clarissima, rematant de cap al segon pal una centrada de Roque (16'). Clara també era l'ocasió de Manel als 25', aprofitant una pilota morta a la frontal i etzibant un xut que Mackay blocava en dos temps. Va ser l'excepció a un rush final del primer acte que va tenir el quadre balear com a dominador. Va tancar l'Hospi a la seva àrea durant diversos minuts  i va tenir, a les botes de Cristian i de Jesús Perera, una doble opció per obrir el marcador en una jugada embolicada que primer salvaria Craviotto i, després, Julio Rico enviaria a córner (35'). Abans, en una de les poques contres locals, Bacari aconseguia endur-se la bola en una jugada de força culminada amb un xut que s'estavellaria a la xarxa lateral. La jugada clar, però, arribaria al minut 42 quan Isma Moyano veia la segona groga i deixava l'Hospi amb 10 en una decisió arbitral força discutible.

Pintaven bastos per l'Hospi de cara a la segona part. Més encara quan, als tres minuts de la represa, una centrada de Jesús Perera en banda dreta la rematava Cristian López sol, al segon pal, creuant la bola amb el cap davant la sortida de Craviotto (48'). 0-1 i en inferioritat. El partit obligava a una heroïcitat,, gairebé, amb el vent com a protagonista i la inferioritat com a realitat, l'Atlètic va saber interpretar bé l'avantatge igual que l'Hospi va saber prendre els riscos necessaris per anar a cercar, mínim, el gol de l'empat. Costava molt, amb un rival ben plantat i que allargava les accions al màxim possible, perdent temps en tretes de banda i de porteria que costarien alguna que altra amonestació. L'Hospi va dur perill, bàsicament, a pilota aturada. Una de les més clares arriba al minut 54, amb un córner rematat de cap per Viale i que Coro, per mil·límetres, no arribava a desvia quan ja s'olorava l'empat.

Miguel Álvarez donaria entrada a Osado en detriment de Pol per guanyar presència en atac i seria precisament el tarragoní que desaprofitaria la gran ocasió del partit. Com no, jugada a pilota aturada, acció assajada i falta botada per Coro al segon pal, rematada de volea de Julio Rico, magnífica intervenció de Mackay i rebuig als peus d'Osado, a tres metres de la porteria... i rematada els núvols. Tristament (69'). L'Atlètic, a la seva, anava llançant contres aprofitant els riscos locals, però ni Perera ni Femi estarien encertats en els seus intents. Tampoc l'entrada de Manga i Ángel Sánchez per Coro i Bacari van canviar massa el decorat, tot i que el canari va posar a prova els reflexos de Mackay amb un xut sec des de la frontal als pocs segons d'entrar al camp (79'). D'aquí al final, pilotes penjades sense més resultat i expulsions perdonades a Dani Guillén i a David Sánchez. Cap excusa per la primera derrota de la història a l'Estadi davant d'un equip de les Illes Balears.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pol (Osado, 67'), Corominas (Manga, 78'), Cirio, Pedraza i Bacari (Ángel Sánchez, 78').

CE ATLÈTIC BALEARS: Mackay, Sastre, Dani Guillén, Xavi Molina, Del Castillo, Samuel Baños, David Sánchez, Femi, Roque (Juanpe, 90'), Cristian (Eric, 72') i Perera.

Gol: 0-1 Cristian (48').

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz Arias (Madrid). Ha amonestat els locals Corominas (20'), Manel (64'), Bacari (74') i els visitants Dani Guillén (13'), David Sánchez (52'), Mackay (62') i Eric (91'). Ha expulsat Moyano per doble groga (9' i 42').

Incidències: partit corresponent a la 12a jornada del campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 300 espectadors. Matí assolellat però fred i ventós. Presència d'aficionats balearicos. Partit retransmès per la Xarxa Ràdio, IB3 Ràdio, Radio Marca Barcelona i els Mitjans de Comunicació de l'Hospitalet. A l'Hospi, Hammouch i Oliver han completat la convocatòria. A l'Atlètic Balears ho han fet Xavi Ginard i Bjørn Maars i Del Castillo.