Etiquetes

27/10/12

A robar-li la força a Sansó | CE l'Hospitalet - CE Atlètic Balears

Un dels patrocinadors durant les darrers temporades a l'Atlètic Balears, rival de demà de l'Hospi. Ha estat 'Salut i Força'. Dos dels components, curiosament, que marquen l'arrencada lliguera d'un Centre d'Esports l'Hospitalet que il·lusiona. Invicte després de 10 partits (i 11 jornades disputades), és l'equip més golejador de tota la Segona B amb 22 gols, ha protagonitzat el millor inici de Lliga de la història del club en 26 participacions a Segona B però, sobretot, tal i com reconeixia aquesta setmana Miguel Álvarez, l'equip il·lusiona per la capacitat de treball i de sacrifici, barrejada amb l'humilitat i el respecte pels rivals. Un treball constant dia rere dia que es veu premiat dissabte o diumenge en forma de resultat per convertir l'Hospi en outsider per acabar entre els quatre primers en boca de molts tècnics, jugadors i aficionats rivals. Un Hospi que ha començat amb força i que gaudeix, esportivament, d'una salut envejable que ja voldria el rival de demà, un Atlètic Balears amb una pressió infinita a les seves esquenes. Segur, però, que el duel de demà a l'Estadi tornarà a ser d'aquells que fan afició.

L'Hospi
Poca conya: 2 gols al Mallorca B, 3 al Binissalem, 3 al Villarreal B, 2 al Badalona, 3 al Nàstic, 3 a l'Espanyol B... No són grans golejades, però són xifres meritòries si tenim en compte que tots i cadascun d'aquests rivals no havien encaixat més d'un gol de mitjana per partit a l'hora d'enfrontar-se als homes de Miguel Álvarez, que com a norma general sempre han sortir victoriosos en la confrontació d'estils futbolístics. Conseqüències, imaginem, de tenir clar l'ideari futbolístic riberenc, barreja d'estètica i pràctica per adaptar una plantilla capacitada per fer bon futbol en una categoria on, objectivament, costa veure partits oberts si no hi ha circumstàncies que ho permetin. Això, sumat a una bona amortització de la plantilla i una interessant distribució de minuts i oportunitats doten l'Hospi de possibilitats a l'hora d'afrontar els partits.

Per dir-ho d'una altra manera: tot i el gran inici de Lliga de Juan Antonio Osado, la seva baixa diumenge passat a Palma va passar pràcticament inadvertida pel bon paper de la resta d'homes d'atac, Amb tot, el punta tarragoní podria entrar a la convocatòria per rebre demà l'Atlètic. No hi seran, però, els joves Peque i Pedro Bilbao, lesionats, ni tampoc Aday Benítez, sancionat amb un partit després de la seva expulsió en la seva fugaç participació davant el Mallorca B a Son Bibiloni. L'altre dubte, ja de caràcter tècnic, serà al lateral dret: hi seguirà Julio Rico o hi tornarà Iván Hammouch, suplent fa sis dies a Palma? El dubte el resoldrem demà, instants abans que Ortiz Arias xiuli l'inici del partit.

L'Atlètic Balears
Una mica com succeeix amb el Nàstic, l'Atlètic Balears té a les sevs esquenes la responsabilitat i (gairebé) obligació de ser entre els quatre primers sí o sí. I d'ascendir també o també. Ho fa després de la gran inversió del curs passat en un planter amb més noms que realitat que va acabar decepcionant en la fase d'ascens davant el Mirandés i el Lugo. Enguany, amb la reducció pressupostària, un projecte menys ambició pel que fa a noms no amaga la realitat balearica. Cal pujar com sigui perquè aquesta inversió sigui sostenible i perquè el futur de l'equip de la Via de Cintura pugui estar assegurat.

Hi havia dubtes davant la plantilla que s'havia configurat, un planter que creava dubtes (i els segueix creant) a bona part d'aficionats blanc-i-blaus. Amb tot, l'arribada de mitja dotzena de fitxatges la darrera setmana d'agost (Roque, Picón, Baños, Cristian López...) i les darreres incorporacions del francès Eric Mahoto i de Cristian Portilla doten l'equip que dirigeix Pep Sansó de més potencial, un factor que haurà de saber explotar amb la Lliga en marxa, 'experimentant' en plena competició amb el risc que això comporta. Un equip que d'alguna manera ha aconseguit una certa solidesa defensiva amb una línia fixa amb Del Castillo i Rojas com a centrals, Sastre al lateral dret i l'exHospi Dani Guillén (ho ha jugat tot) al lateral esquerre.

7 gols en 10 partits és la mostra d'un equip ben treballat al darrere, que davant el Badalona diumenge passat va concedir, però, massa ocasions. Però Ian Mackay, meta balearico, és l'altra assegurança pels de Sansó. Al davant, Perera ha marcat 3 dels 8 gols de l'Atlètic en el que portem de Lliga; un conjunt, el balearico, que fins ara ha sumat dues victòries (0-1) i un empat (1-1) en cinc partits a domicili; les dues derrotes, a Manises i Sant Adrià, també per 1-0. És a dir, tancats i a esperar el gol a la contra. Solidesa al darrere per anar creixent i guanyant confiança. Demà a l'Estadi, Pep Sansó no podrà comptar amb el concurs del portuguès Moutinho ni de Mathias ni del brasiler Thiago, tots tres lesionats. Tampoc no hi serà Cristian Portilla, que encara no té la fitxa federativa per debutar amb els balears.

Els precedents
A diferència dels enfrontaments disputats a la Via de Cintura, l'Atlètic Balears ha estat un bon client per a l'Hospi tant al Vell Municipal, on els riberencs van guanyar els tres partits per 2-1, 3-0 i 2-1 i a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet, amb la maneta (5-0) de fa dues temporades el dia que Miguel Álvarez debutava a l'Estadi com a tècnic de l'Hospi, un partit marcat pel golàs de xilena d'Eloi Fontanella, pel desmai de Lawal i per les dues expulsions (justes) que va patir l'equip que aleshores dirigia Gustavo Siviero. Fins i tot, l'any passat amb el 2-2 (primer cop que l'Atlètic puntuava a l'Hospitalet), la fortuna, o l'encert, va somriure l'Hospi amb el golàs de falta d'Ángel Sánchez al minut 94 que servia per salvar un punt i per allargar la imbatibilitat de l'Hospi a l'Estadi.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Club Esportiu Atlètic Balears
Diumenge, 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 12a jornada

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Viale, Moyano, Pol, Manel, Corominas, Pedraza, Cirio i Bacari.

Possible onze del CE Atlètic Balears: Mackay, Sastre, Dani Guillén, Del Castillo, Rojas,  David Sánchez, Xavi Molina, Roque, Cristian, Eric i Perera. 

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz Arias (Madrid).

1 comentari: