Etiquetes

12/11/11

A Los Arcos, també hem de ser l'hòstia | Orihuela CF - CE L'Hospitalet (diumenge, 17:00)

Com qui marxa de vacances i deixa el cotxe a l'aparcament de llarga estada de l'aeroport. El partit d'anada de Copa de dimecres davant el Barcelona ja és passat; la tornada queda lluny, molt lluny, massa com per haver-hi de pensar. Com qui diu, un mes i mig durant el qual l'Hospi torna a la realitat, a l'objectiu de la temporada i als rivals de Segona B. Tram important amb tres partits davant rivals directes com són l'Atlètic Balears, l'Ontinyent i el rival de diumenge, l'Orihuela. I els que els de Garitano són ara mateix els perseguidors de l'Hospi, a tres punts i després de protagonitzar una bona arrencada de temporada que els fa somiar amb repetir la fita del curs passat en què van disputar la fase d'ascens a la Lliga Adelante tot i caure eliminats a la primera ronda davant el Guadalajara. No és ni molt menys una final, però sí que és una pedra de toc important per veure com reacciona l'equip després de dos esforços importants davant Sant Andreu i Barcelona i, de forma 'definitiva', afiançar-se a la zona noble de la Lliga i collar un Atlètic Balears que hores abans haurà rebut el Badalona a la Via de Cintura. És a dir, la batalla que de debò ens agrada.

L'Orihuela
Poca conya amb els oriolans. Tot i la nova reducció de pressupost l'entitat que presideix Antonio Felices segueix reinventant-se (i ja en van...) i ha tornat a crear una plantilla on el criteri i l'experiència real ha passat per sobre dels sous estel·lars i dels noms. Ni més ni menys que 18 homes de l'equip que va fer play-off l'any passat han abandonat la disciplina oriolana, a banda del tècnic Pato. Al seu lloc hi ha Asier Garitano, que torna a les banquetes després de la seva experiència a Segona A amb el Castelló. De la mà del tècnic basc han arribat més d'una dotzena de jugadors que barregen experiència (Iban Espadas, Unai Alba o Ricardo Cavas) i joventut (Dani Gómez, Mario Arques o Francis Durán). Continuen homes importants com els defenses Benja i Carmelo o l'extrem Cases, un dels homes més destacats dels alacantins i artífex de l'1-2 a Badalona que va acabar amb els 17 mesos d'imbatibilitat escapulada al Centenari. Bona feina de la direcció esportiva aconseguint cessions de Vila-real o Cartagena per fortificar un equip que tot i haver estat culminat a mitjans d'agost ja s'ha mostrat com un quadre sòlid.

Només dues derrotes a Ontinyent (2-0) i a Xàtiva (2-1) ha encaixat l'Orihuela aquesta temporada. I és que Los Arcos, amb 4 victòries i 2 empats segueix sent un fortí: no obstant els oriolans només hi han perdut 2 dels darrers 26 partits que hi han jugat (0-3 davant l'Alcoyano i 0-2 amb el Guadalajara l'any passat). Inici fort aquest curs golejant Mestalla (3-0) i Sporting Mahonés (4-0) i 'estil Hospi' en els darrers quatre partits amb vuit punts de dotze possible, 3 gols marcats i només un d'encaixat. I és que la baixa d'Unai Alba, lesionat, a la porteria de l'Orihuela l'ha suplit amb nota 'Pulpo' Romero, suplent l'any passat al Leganés; entre el basc i el manxec deixen en 0,75 la mitjana de gols encaixats a la Lliga. A dalt, 4 dianes per Dani Gómez i per Cases i 3 per Óscar Rico signifiquen gairebé el 65% de gols d'un equip que de la mà de Garitano disposa una proposta futbolística més atractiva i elaborada que l'any passat.

Modèstia i treball per part d'un tècnic que seria l'antítesi d'homes com Calderé, Nino Lema, Granero o Elcacho a la roda de premsa però que s'ha posat el mono de treball des que va arribar a Oriola. Amb la incògnita de com estarà la gespa de Los Arcos (difícil que estigui pitjor que en alguns partits del passat curs) i també la graderia (el club 'escorpión' ha declarat mitja jornada econòmica el partit de demà), Garitano comptarà amb tota la seva plantilla en òptimes condicions llevat de la baixa del porter Unai Alba, que segueix arrossegant molèsties físiques.

Possible onze de l'Orihuela: Pulpo Romero, Álex García, Navarro, Benja, Carlos Delgado, Francis Durán, Mario Arques, Dani Gómez, Cases, Teo i Oscar Rico.

L'Hospi
Sembla mentida, però l'equip que s'entrenava dimarts amb gairebé una cinquantena d'enviats de mitjans de comunicació i el que ho ha fet a finals de setmana per preparar el partit d'Oriola és el mateix. L'Hospi ha vist capgirada la dinàmica mediàtica, per fortuna, i ha pogut preparar l'important partit de demà al Baix Segura en condicions de pràctica normalitat. Satisfets, molt satisfets per la imatge que es va donar davant del Barcelona, amb sis campions del món a les seves files i amb un onze, el riberenc, que gairebé presentava més novetats pel que fa a jugadors no habituals que no pas el rival. Amb tot, amb un estil de joc al que no estem habituats i amb el que suposa fer front al tipus de futbol del Barcelona, els riberencs van estar sublims i fins i tot van acariciar l'empat al tram final del partit amb una grandíssima ocasió d'Aday Benítez.

Per si això fos poc, a Jordi Vinyals sembla que li ha sortit bé la jugada de reservar jugadors importants per mantenir-los frescos de cara al partit d'avui; no van jugar Craviotto, Hammouch, Rubén García, Pitu i Corominas, mentre que Marc Pedraza, Aday, Prats i Cirio només van jugar 45 minuts. Després el terreny de joc i el rival dictaran sentència però sembla que el físic, llevat d'un cas d'exigència extrema, no serà una excusa cabdal per l'anàlisi del que passi demà a partir de les 5 a Oriola. Amb la baixa confirmada de Sergio Castaño, que encara en té per unes setmanes, la resta de la plantilla es troba en perfectes condicions llevat d'Iván Hammouch i de Manel Viale, que arrosseguen alguna molèstia física; la resta de jugadors es troben en perfectes condicions.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio, Corominas, Marc Pedraza i David Prats.

L'àrbitre
Xiulet del sud. L'àrbitre malagueny Raúl Chavet García, que viu la seva segona temporada a Segona Divisió B, ha estat designat pel Comitè Tècnic d'Àrbitres per dirigir aquest Orihuela-l'Hospitalet. L'andalús, que estarà acompanyat per Abel Álvarez López i Aitor López López, xiularà per primera vegada un partit de l'Hospi i per segon cop els oriolans (Orihuela 2-0 Gandia, 2010-2011). Aquest any el malagueny ja ha dirigit 5 partits (4 de Lliga i 1 de Copa del Rei) amb un balanç de 3 victòries locals, 1 empat i 1 triomf visitant amb 4,8 grogues de mitjana per partit i només 1 expulsió en aquests cinc encontres.

Els precedents
Els partits entre l'Orihuela i L'Hospitalet, curiosament, mai han acabat en empat (ni a Los Arcos ni a l'Hospitalet). A terres alacantines, oriolans i riberencs es repartien les victòries fins l'any passat, quan els locals van desnivellar la balança amb un gol de cap de Florian, actual davanter del Sabadell: quatre victòries locals per tres de l'Hospi en set precedents que habitualment han deixat força gols i espectacle.

Orihuela CF - CE L'Hospitalet | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 3
Empats: 0
Victòries de l'Orihuela: 4
Gols marcats per l'Hospi: 10
Gols marcats per l'Orihuela: 11
Darrer precedent: Orihuela CF 0-1 CE L'H (2007-08, Segona Divisió B).
Victòria més àmplia: Orihuela CF 5-1 CE L'H (2006-07, Segona Divisió B).

La dada curiosa: Sempre que l'Hospi ha guanyat a Oriola ho ha fet sense encaixar cap gol (0-1 la temporada 2007-08 i 0-3 les temporada 1984-85 i 1992-93). L'any passat va ser la primera vegada que l'Hospi marxava d'Oriola sense marcar; havia marcat en les sis visites anteriors, haguçes guanyat o perdut.

1 comentari:

  1. Del partido con el Barca, ya se ha dicho todo estuvo muy bien en general el equipo y queria destacar la actuacion estelar del portero JOSE MORAGON, estuvo IMPRESIONANTE. Muy atrevido PEQUE, HARO Y MUY ORDENADA LA DEFENSA y por ultimo no nos olvidemos DE JORDI VINYALS que hizo un fantastico planteamiento.

    Ante toda esta buena racha quedria dar un toque de atencion, SE HA DE SUBIR Y SE PUEDE SUBIR UN POCO MAS EL LISTON DE BUEN JUEGO, HEMOS DE CONSEGUIR TOCAR Y TOCAR EL BALON ALGO MAS RAPIDO Y CON MAS CONSTANCIA, que lo sabemos hacer, de esa manera no sufriremos tanto en la mayoria de los partidos y no peligraran las victorias que ultimamente son muy ajustadas, el marcador mas habitural un 1-0 que cualquier dia se puede volver a la contra o acabar en empate.

    Los jugadores han de confiar plenamente en JORDI VINYALS, su apuesta futbolistica es excelente pero me da la impresion que en mucho momentos de los partidos se olvidan de LA IDEA DE JUEGO DEL MISTER "tocar y tocar soltando rapido la pelota".

    A por todas este domingo y con muchos cojones, que SI QUEREMOS SOMOS MUY GRANDES.

    SIEMPRE DE L'HOSPI

    ResponElimina