Etiquetes

26/11/11

Partit per afiançar-nos | Andorra CF - CE l'Hospitalet (diumenge, 16:30 hores)

Passi el que passi demà diumenge a Andorra (16:30 hores), l'Hospi ja sap que seguirà en segona posició. Tant és el que faci l'Atlètic Balears en el partit de la jornada davant del Reus Deportiu o com quedi l'Orihuela a Los Arcos davant el Manacor. Una raó més per, com sempre, focalitzar l'atenció en el complicat partit al Juan Antonio Endeiza davant d'un equip que, per futbol i ocasions no hauria d'estar tan avall a la classificació però al qual les errades pròpies i alienes condemnen a hores d'ara a viure instal·lat a la zona de descens. 16 temporades després torna l'Hospi a visitar la localitat d'Andorra, la de Terol. Dues setmanes després, l'Hospi torna a desplaçar-se per buscar un nou triomf a domicili, el que seria cinquè consecutiu a la Lliga i sisè en partit no oficial. És precisament la complicació del duel davant el quadre miner el que donarà encara més valor a un triomf que, si s'aconsegueix, afirmarà l'Hospi com a aspirant més que seriós a disputar el play-off d'ascens a la Lliga Adelante. És a dir, donarà encara més credibilitat al somni de l'ascens.

L'Andorra
Les comparacions són odioses. No tan si són totals, ja que es fa difícil trobar dos equips pastats pel que fa a l'estil de joc, les seves xifres i el rendiment que ofereixen els seus jugadors. Però si a algun equip podria recordar aquest Andorra que dirigeix Pascual Sanz és a l'Alzira de la passada temporada. Un conjunt que alguns tècnics coincideixen a definir com un equip amb una proposta de futbol interessant al qual li costa aconseguir bons resultats, tal i com passava l'any passat amb els blaugranes tot i que aquells van tenir més dificultats per aconseguir el primer triomf. Els andorrans marquen ara mateix la referència de descens (són dissetens amb 13 punts) i sumen quatre victòries, un sol empat i acumulen ja nou derrotes en les catorze jornades disputades. Una de les claus? Els mals resultats com a locals. I és que 6 punts de 21 possibles (2 victòries i 5 derrotes) és un llast massa important per un conjunt acostumat a fer de l'Endeiza un fortí, tota una garantia se seguretat pel retorn a Segona B 16 temporades després.

A casa hi han perdut l'Sporting Mahonés (3-1) i el Dénia (2-0), però hi han sucat el Mallorca B, el Zaragoza B, el Lleida Esportiu, l'Orihuela i l'Atlètic Balears. Només el filial mallorquinista hi ha guanyat, però, per més d'un gol. I és que en algunes ocasions les polèmiques decisions arbitrals (contra Orihuela o Lleida Esportiu) o el desencert, tan ofensiu com defensiu, han privat per poc els andorrans de sumar algun puntet més dels 13 que sumen a la Lliga. Això, o el gol in extremis de Monforte al derbi de diumenge passat a Terol (2-1) en un partit que els andorrans tenien controlat al primer temps amb el gol de Fonsi. Aquest és un dels jugadors a tenir en compte, com l'ex de l'Atlético B Miramón o el mític davanter serbi Goran Drulic. Però parlar de l'Andorra i dels seus gols (ha marcat sempre que ho ha fet com a local) és parlar, ineludiblement, d'Alberto Morales Aisa.

Pitxitxi del grup aragonès de Tercera l'any passat amb 26 gols, el davanter aragonès va camí de plantar cara als Perera, Marcos i companyia i ja suma 9 gols en el seu debut a Segona B, xifra encara més important si valorem que ha estat unes setmanes inactiu i que li han valgut l'interès d'algun equip de Lliga Adelante com és l'Alcoyano. Serà, probablement, l'home a tenir en compte d'un equip certament atrevit però mancat d'efectivitat en alguns partits (etern problema en això de la Segona B). Demà, Pascual Sanz podrà comptar amb bona part de la seva plantilla; pendents de com haurà evolucionat Reche al llarg de la setmana (va rebre un cop al cap contra el Teruel) i amb les baixes segures de Chechu i de Sergio Laguarta.

Possible onze de l'Andorra:
Félix Aznar, Nacho Tomás, Remacha, Gil, Pedro Lozano, Reche, Miramón, , Jorge Pina, Morales, Fonsi i Míchel Sanz.

L'Hospi

Setmana de tranquil·litat total a Can Hospi tot i l'empat de diumenge davant el València Mestalla (1-1) a l'Estadi. I és que el crèdit aconseguit en les set setmanes prèvies amb el ple de punts (21 de 21), fan que la confiança en els jugadors, en el bloc, en l'equip sigui màxima, sempre reconeixent que, a més, el València Mestalla va sorprende més d'un amb un plantejament atrevit que va permetre robar a l'Hospi el seu tresor més preuat, la pilota. A partir d'aquí, és evident que l'equip segueix tenint marge de millora com sempre reconeix el mister, Jordi Vinyals, i el partit al camp de l'Andorra es un bon partit per seguir fent camí: camp i rival molt més complicats del que les xifres volen mostrar i pedra de toc important per seguir sumant, per seguir en tensió.

De cara al partit contra l'Andorra, Jordi Vinyals comptarà amb les baixes de Sergio Castaño, que ja encara la recta final de la recuperació de la seva lesió i s'espera que pugui incorporar-se al grup en els propers dies, i d'Albert Vega 'Peque', que encara arrossega molèsties. La resta de jugadors es troben en un estat de forma òptim (només Lucas i Cirio, amb 3 grogues, es troben relativament a prop de la possible suspensió) i el dubte resideix en preveure si Vinyals introduirà algun canvi d'homes a l'onze inicial veient algunes de les substitucions en els darrers partits o optarà per donar continuïtat a l'onze tipus de les darreres jornades.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio, David Haro, Corominas i David Prats.

L'àrbitre
El riojà Eduardo García Ballesteros serà l'encarregat de dirigir aquest partit entre l'Andorra i l'Hospi. Assistit a les bandes en aquesta ocasió pels companys de col·legi Luís Manuel Pelegrín Lucena i Juan Manuel Martín Gómez, García Ballesteros viu la seva segona temporada com a àrbitre de Segona Divisió ; 13 partits dirigits el curs passat i 5 en l'actual (un d'ells l'Eibar 4-0 Lanzarote de Copa del Rei). En total, 4,6 grogues de mitjana en aquesta temporada i una única expulsió, a l'Amorebieta 1-0 Salamanca de la primera jornada de Lliga al grup 2.

Els precedents
Serà la setena visita de l'Hospitalet a la vila minera d'Andorra, la primera amb l'actual denominació d'Andorra CF, ja que anteriorment els andorrans havien jugat sota el nom de Calvo Sotelo (nom amb què es van fundar) i amb el d'Endesa Andorra, contra el qual s'ha enfrontat el CE l'Hospitalet. Balanç equilibrat en els sis enfrontaments previs amb tres victòries aragoneses i tres de riberenques la darrera de les quals, la temporada 1995-1996 (0-1) ens mostra l'últim precedent entre tots dos equips. Lluny queden les dues golejades inicials, a Tercera Divisió, de l'Endesa Andorra a l'Hospi (3-0 i 4-1).

1995-1996 - Segona Divisió B - Endesa Andorra 0-1 L'Hospitalet
1988-1989 - Segona Divisió B - Endesa Andorra 1-2 L'Hospitalet
1987-1988 - Segona Divisió B - Endesa Andorra 2-0 L'Hospitalet
1985-1986 - Segona Divisió B - Endesa Andorra 1-2 L'Hospitalet
1978-1979 - Tercera Divisió - Endesa Andorra 3-0 L'Hospitalet
1977-1978 - Tercera Divisió - Endesa Andorra 4-1 L'Hospitalet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada