Etiquetes

7/5/11

Un llop vestit de xai | FC Santboià - CE L'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

"Futbol és futbol", "al futbol no hi ha rival petit", "som 11 contra 11",... Aquestes tres fases se situarien en el top10 d'un rànquing sobre tòpics futbolístics, tot i que podríem posar en dubte la darrera quan parlem del rival de demà. Visitem el Santboià en el darrer desplaçament de la lliga regular; veurem, després, si n'hi ha més, de viatges, o l'Hospi haurà de desar les maletes a l'armari fins el proper mes d'agost. Això, en primeríssim terme, depèn dels seus resultats pel fet que no derrotar el Santboià i el Lleida farà impossible somiar ser entre els 4 primeres. Si això s'aconsegueix, mirar els resultats dels rivals tindrà la seva lògica. Demà, però, el rival serà més perillós que mai tot i la seva situació a la taula: el Santboià, matemàticament equip de Tercera Divisió com el Mallorca B vol acomiadar-se de la seva afició a Segona B amb un triomf de prestigi en un duel de rivalitat geogràfica (per no dir derbi i entrar en un debat sobre què és un derbi i què no ho és). Un duel perillós perquè qualsevol argument que acrediti que el Santboià no s'hi juga res servirà per complicar més l'encontre de demà. Coses del futbol.

El Santboià
Pocs ho imaginaven (o millor dit, ho imàginavem), però el Santboià s'ha mantingut viu i amb opcions de permanència fins després d'haver jugat el seu 35è partit del campionat. Tot i derrotar el Gandia per 3-2 al Joan Baptista Milà, la victòria de l'Alzira a Lleida (0-2) va condemnar l'equip que dirigeix Paco Clos al descens matemàtic a Tercera Divisió l'any del seu debut a Segona B. Després d'una primera volta en què l'equip va anar de més a menys, 9 derrotes consecutives a l'inici de la segona volta i coincidint amb la destitució de Quim Ayats van acabar d'enfonsar un Santboià que, tot i això, mai ha donat el seu braç a tòrcer. Sorprenent va ser la manera de retrobar el camí del triomf, derrotant l'aleshores líder, el Badalona, per 1-0 i deixant la porteria a zero per primera vegada en 29 jornades. Aquella va ser la primera de tres victòries consecutives i de 5 jornades sense conèixer la derrota que van fer renéixer l'esperança a terres santboianes. Tanmateix, la dura derrota per 3-0 al camp d'un rival directe com és l'Alzira, en un mal partit dels de Clos al qual hi hem de sumar una (nova) mala actuació arbitral va acabar de condemnar l'equip vermell, que un any després de l'ascens de Tudela tornarà a la quarta categoria del futbol espanyol.

Són molts els condicionants que han influït en aquest descens, però allò ben cert és que la proposta futbolística del Santboià ha estat força més atrevida que la d'alguns equips del grup. Objectiu honest però clàssic dels equips acabats d'ascendir; la falta d'experiència ha acabat per passar factura a un equip que en moments clau tampoc ha sabut mantenir el cap fred davant de certes decisions alienes (arbitrals, s'entén) que han acabat de complicar els partits als del Llobregat, que amb 20 expulsions i 126 grogues són l'equip del grup amb més vermelles i el segon conjunt més amonestat per darrere del Dénia (òbviament). Una dada que parla per sí sola: en només 9 dels 36 partits que ha jugat el Santboià aquesta temporada no hi ha hagut ni cap expulsioó ni cap penal assenyalat; és a dir, en base històrica demà hi ha un 75% de possibilitats que Villena Contreras (que només ha expulsat un jugador aquesta temporada en 13 partits) li posi salsa a l'encontre, a un partit que reunirà l'equip més golejador (l'Hospi) i el més golejat (el Santboià).

Demà Paco Clos comptarà amb tres baixes prou significatives, una xifra prou bona si tenim en compte que entre sancions i lesions, recórrer als juvenils ha estat a l'ordre del dia a Sant Boi. Davant l'Hospitalet no hi serà Fran Erencia, que complirà el tercer i darrer partit de sanció dels tres que li van caure arran de l'expulsió i posteriors insults al camp de l'Alzira (34a jornada). Per la seva banda, l'ex del Manlleu i del Premià, Maik Molist i l'ex del Terrassa, Blas Vílchez, continuen amb les seves lesions de llarga durada i veuran el partit des de la grada. Per contra, Paco Clos recupera Aleix Vall, que no va viatjar a Mallorca per sanció i l'ex del Llagostera i el Cassà, Guillem Cornellà, que podria tornar a gaudir d'uns minuts després de no jugar des del passat mes de febrer (29 minuts davant el Dénia). L'altre dubte serà a la porteria, ja que Michel Plazas ha jugat els darrers dos partits deixant Rafa Leva a la banqueta; no es descarta, però, que Leva torni a la porteria demà per enfrontar-se al seu exequip. I és que la curiositat que ens deixa aquest Santboià-Hospi és el fet que els dos exHospi que defensen la samarreta santboiana van disputar el play-off d'ascens a Segona A la temporada 2001-2002 amb García Escribano com a tècnic.

Possible alineació del FC Santboià: Rafa Leva, Isaac, Jose, Javi Calvo, Ramon Masó, Heredia, Peque, José Javier, Toni, Monty i Fran Piera.

L'Hospi
Per la seva banda, l'Hospi porta treballant des de dimecres amb l'objectiu de preparar l'important duel de demà, un partit en què, com ja és habitual últimament, guanyar és l'únic resultat vàlid. Clarament de menys a més, la gran segona volta dels riberencs (amb 34 punts són el millor equip del grup en les últimes 17 jornades) ens ha fet somiar a tots amb la possibilitat de disputar el play-off d'ascens a la Lliga Adelante. Les tres jornades seguides sense guanyar van sembla allunyar el somni, però l'èpic triomf al Collao va tornar a fer resorgir l'esperança d'un equip que, ara per ara, depèn de sí mateix per rebre el Lleida la setmana vinent en disposició de ser, mínim, cinquè classificat a la lliga. Abans, els riberencs podrien tancar la seva participació a la Copa del Rei de forma matemàtica si el Roquetas perd avui a Cadis i, demà a la tarda, Jaén i Sant Andreu no derroten Sevilla Atlético i Ontinyent, respectivament. Això, sempre que l'Hospi derroti el Santboià al Joan Baptista Milà.

La setmana a més, ha anat in crescendo pel que fa a bones notícies, ja que després del partit contra el Dénia la situació de la infermeria riberenca era si més no alarmant. Per 'sort', la cosa s'ha calmat i David Ceballos serà l'únic jugador que es perdrà el partit de lesió, ja que tant Cristian Lobato com Jordi Martínez s'han anat recuperant de les seves molèsties i en principi seran demà a Sant Boi si Álvarez ho creu convenient. També hi podria ser Cristian Gómez, que la setmana passada va patir una inoportuna gastroenteritis que li va impedir jugar contra el Dénia. Pel que fa a les sancions, una notícia bona i una de dolenta: començant pel pitjor, Manel Gómez (Gladiator) es perdrà el partit després de veure la desena groga a la lliga diumenge passat; per contra, Eloi Fontanella apunta a l'onze titular un cop ha complert el partit de sanció derivat de la seva expulsió a Alcoi.

Possible alineació CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Santacruz, Marc Pedraza, Pitu, Corominas, Cirio, Cristian Alfonso i Eloi Fontanella.

L'àrbitre
Curiosa trajectòria la de Francisco José Villena Contreras, l'àrbitre albaceteny que dirigirà per primera vegada a la història un partit del CE L'Hospitalet. I és que Villena Contreras, que viu la seva tercera temporada a Segona B, va aconseguir l'ascens a la categoria de bronze el passat estiu després d'estar-se dues temporades a Tercera Divisió d'ençà que l'any 2008 perdés la categoria (com l'Hospi) en el seu segon any com a àrbitre de bronze. Curiositats a banda, Villena Contreras manté un promig de targetes 'decent' pel que hi estem acostumats (5,7 per partit) i només ha expulsat un jugador en els 13 partits de lliga (i un Gandia-Sant Andreu de Copa: 'l'afortunat' va ser el defensa del CD Alcalá, Carrasco, precisament en l'últim partit que li ha tocat xiular. Diumenge al Joan Baptista Milà, l'àrbitre d'Albacete estarà assistit a les bandes pels seus companys de delegació, Enrique Antonio Segovia Andrés i Rafael Antonio Sánchez Vallés. Des de l'any 2000, àrbitres de Castella-la Manxa han dirigit 7 partits de l'Hospi amb un balanç de 2 victòries riberenques, 1 empat i 4 derrotes. L'únic precedent a Catalunya, un Hospi 1-0 Espanyol B amb Moratilla Dionisio de jutge (2007-2008).

Els precedents
Serà la novena visita de l'Hospi a Sant Boi de Llobregat, la quarta després de la remodelació de l'actual Joan Baptista Milà. Serà l'hora, per tant, de marcar d'una vegada per totes en un terreny de joc complicat pels riberencs, un camp on fa ja gairebé 30 anys que no hi guanyen. A més, els Santboià-Hospi no són partits de massa gols: cal que ens remuntem als inicis dels 70 i amb tots dos equips a Primera Regional per trobar un partit amb... 3 gols! Els dos últims precedents, a més, han contribuït a empobrir la mitjana golejadora gràcies a dos 'dobles donuts'. Si bé en tots dos partits els riberencs van merèixer una mica més, l'empat de la passada temporada deixa un regust estrany després de ser el dominador del partit tot i acabar amb 9 homes per les expulsions de Toni Velamazán i d'Andrés Barón. Podeu reviure el partit aquí.

2009-2010; Tercera Divisió - FC Santboià 0-0 CE L'Hospitalet
2008-2009; Tercera Divisió - FC Santboià 0-0 CE L'Hospitalet
2004-2005; Tercera Divisió - FC Santboià 1-0 CE L'Hospitalet
1981-1982; Tercera Divisió - FC Santboià 0-1 CE L'Hospitalet
1979-1980; Regional Preferent - FC Santboià 0-2 CE L'Hospitalet
1971-1972; Primera Regional - FC Santboià 2-1 CE L'Hospitalet
1967-1968; Primera Regional - FC Santboià 2-1 CE L'Hospitalet
1960-1961; Tercera Divisió - FC Santboià 1-1 CE L'Hospitalet

1 comentari:

  1. Demà tothom ha d'anar a Sant Boi a animar el nostre equip... hem d'anar a per totes per així tenir encara opcions d'assegurar la cinquena plaça. Força Hospi!!
    Per cert, Cristian, hi ha algun jugador de l'hospi apercebut de targetes grogues? ja que el partit de la setmana vinent serà vital.

    Raül.

    ResponElimina