Etiquetes

18/2/11

Hora de fer una altra passa endavant | CF Gandia - CE L'Hospitalet (dissabte, 16:00 hores)

Possiblement, si haguéssim de valorar els partits com a unitats l'Hospi estaria ben a la vora dels equips capdavanters del campionat. Desgraciadament (o no), això de la lliga comporta un esforç acumulatiu, una regularitat per mantenir i la necessitat de fer bons els resultats aconseguits amb nous marcadors encara més positius. Perquè ho diem? El bon partit que l'Hospitalet va fer davant l'Alzira fa només 5 dies ja ha quedat enrere; 4-0 o 1-0, el balanç final, més enllà de les sensacions, són els tres punts que van sumar els homes de Miguel Álvarez. Ara, els toca a ells seguir mantenint aquestes bones vibracions a Gandia i fer una nova passa en aquest llarg camí de la permanència, justament en una jornada on hi ha un llaminer Teruel-Atlètic Balears que pot permetre l'Hospi obrir forat amb el 16è classificat. No n'hi haurà prou, òbviament, amb esperar el resultat de Pinilla: caldrà vèncer un rival directe com el Gandia, superar-lo a la classificació i seguir creixent. Tocarà fer-ho, a més, el dia que l'equip tornarà a no estar 'sol' al terreny de joc, ja que una petita expedició d'aficionats riberencs farà acte de presència al Guillermo Olagüe per fer costat a l'equip i, tant de bo, viure i celebrar el tercer triomf de la temporada lluny de l'Estadi.

El Gandia
Reiteratiu però cert, el Gandia no serà un rival fàcil. Opinió personal, l'equip de Safor és una de les revelacions de la lliga. Pocs haurien dit a inicis de temporada que els gandians, acabats de pujar de Tercera Divisió, que van viure un estiu convuls, sense un projecte sòlid a manca de 2 setmanes de començar la lliga, estarien en novena posició a aquestes alçades de la lliga. I això que els de Vicente Medina van passar una mala ratxa que va fer trontollar el gran inici de lliga que fins i tot els havia situat en zona de play-off en dues jornades. Els blanc-i-blaus semblen haver estabilitzat aquest Dragon Khan en les darrers jornades i arribaran a la cita de demà dissabte havent sumat una única derrota en els darrers 8 partits (3-0 a Alacant). La resta, dues victòries i cinc empats que situen el Gandia en novena posició, a sis punts del 16è classificat i 7 per sota de la quarta plaça. Més enllà de les xifres, com dèiem, la situació l'hagués signada qualsevol aficionat del Gandia el passat mes d'agost, quan tota sèrie de dubtes planaven sobre l'entitat de Safor. Important també és el paper que està jugant el Guillermo Olagüe, on el Gandia només ha perdut dos partits (victòries per 0-1 de Benidorm i Alcoyano).

Gran part de culpa d'aquest fortí en què han convertit el seu estadi és la solidesa defensiva del quadre valencià, que amb 6 gols encaixats en 12 partits és el quart equip menys golejat com a local, només superat per l'Alacant (4 gols), el Badalona i el Sabadell (5 gols). Més modestes són les xifres dels pixavilins en l'aspecte golejador: són tot just el quart equip que menys gols marca al seu camp (11 gols en 6 partits) i el sisè equip de la lliga que menys dianes fa (21 en 25 jornades). Una dada que resulta ben reveladora és la que ens diu que el Gandia només ha fet més d'un gol en dos dels 25 partits disputats fins ara (1-2 a Alzira i 3-1 a l'Orihuela). Amb aquest números es pot arribar a comprendre que el màxim golejador de l'equip amb 5 gols, Sergio Floro, només hagi marcat dos gols des que ho fes al camp de l'Hospi. Molt més endollat està l'ex de La Nucia, Cristian Sánchez, que amb tres gols en les últimes sis jornades ja s'ha situat com a segon màxim realitzador del Gandia, juntament amb Nacho Verdés i Álvaro Rosa. Jonathan, Eztieder i Rubén Sánchez, amb dos gols i San Julián, amb un, completen la llista d'artillers blanc-i-blaus.

Sense rastre, de moment, d'Elias i Kiko, dos jugadors que van tornar al futbol i a la disciplina del CF Gandia en aquest mercat d'hivern i que de moment han tingut una presència testimonial: 45 minuts de Kiko en dos partits (sempre sortint des de la banqueta) i 14 minuts per Elías, que 'debutava' diumenge passat a Palma de Mallorca i que va tenir l'ocasió per fer el 0-1. 0 gols per tots dos. Pel partit de demà, l'única baixa segura per al tècnic local Vicente Medina serà la del central Luismi Garrido, que per culpa d'una lesió encara no s'ha estrenat en aquesta segona volta. Dubtós serà el concurs de Kiko Lacasa, baixa en els darrers dos partits, mentre que Rubén Sánchez podria ser una de les novetats un cop s'ha recuperat de les seves molèsties. L'altra bona notícia per al tècnic saforenc serà el concurs de Víctor Pereira, que va ser baixa per sanció al camp del Mallorca B.

Possible alineació del CF Gandia: Reguero, Romera, Jonathan, Rubén Verdú, Pereira, Hernández, San Julián, Álvaro Rosa, Cristian, Eztieder i Nacho Verdés.

L'Hospi
Per tercera vegada aquesta temporada, l'Hospi ha enllaçat dos partits seguits sense perdre lluny de l'Estadi. Primer, va trencar la ratxa amb una derrota a Oriola per 1-0, després va caure a Castelló (2-1) després d'haver empatat als camps de la Grama i del Sant Andreu. Demà a Gandia els jugadors de Miguel Álvarez tenen l'ocasió de fer bona la dita i, a la tercera, enganxar el tercer desplaçament consecutiu sense perdre. Després de vèncer a Benidorm i empatar al difícil camp de l'Alacant, els riberencs poden allargar la seva ratxa (també la de 5 partits invicte a la lliga) a terres valencianes, en una nova prova per seguir escalant posicions, ja que vèncer el Gandia implicaria, automàticament, avançar-los a la classificació i restar a l'espera del resultat de l'Sporting Mahonés el matí de diumenge. L'important, però, serà que l'equip es mantingui fidel a l'estil que l'ha portat a, tot i la modesta posició a la lliga, causar sensació pel seu bon futbol. No és casualitat que l'Hospi hagi obtingut bon rèdit a domicili quan s'ha mostrat mínimament ambiciós; per desgràcia, aquest Hospi perd capacitat quan es veu obligat a jugar el partit que vol el rival.

Serà important, doncs, tenir la pilota i jugar sense complexos davant d'un Gandia que també serà fidel al seu estil de joc directe i de treure profit de jugades a pilota aturada. Serà clau, també, explotar el joc per les bandes que va portar de corcoll la defensa de l'Alzira diumenge passat; en aquest sentit, Álvarez no podrà comptar amb David Corominas, que va veure la cinquena groga i haurà de descansar, sancionat, per aquest partit. A una groga de la suspensió es troben també Manel Viale i Eloi Fontanella. La de Coro serà l'única baixa de cara al duel amb el Gandia, ja que aquesta setmana Toni Velamazán ja va rebre l'alta mèdica, tot i que encara no està al 100% per entrar a la convocatòria; en stand-by resten Cristian Alfonso i David Ceballos, que s'han entrenat en solitari per diverses molèsties físiques.

Possible alineació del CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Cirio, Pitu, Jordi Martínez, Eloi Fontanella i Lobato.

L'àrbitre
L'aragonès Sergio Usón Rosel, auxiliat per David Alejandro Giménez Blasco i Francisco Javier Becerril Royo, serà l'encarregat de dirigir aquest CF Gandia-CE L'Hospitalet. Serà la primera vegada que l'àrbitre aragonès, que tot just viu la seva segona temporada com a col·legiat de Segona B, dirigeixi un partit de l'Hospi. Aquest curs, Usón Rosel ha xiulat els partits Santboià 3-1 Atlètic Balears, Eibar 3-2 Sporting B, Gramenet 1-2 Alacant, Barakaldo 0-0 Cultural, Alavés 1-0 Bilbao Athletic, Alzira 0-2 Lleida, Real Unión 3-2 Peña Sport, Santboià 1-2 Sant Andreu i Castelló 4-0 Dénia. En total, 9 partits dirigits amb un balanç de 5 victòries locals, 1 empat i 3 victòries visitants; té una mitjana alta de targetes (7,33/partit) i 0,56 expulsions per encontre. Àrbitre pistoler? Ho veurem demà.

Els precedents
L'Hospi jugarà per vuitena vegada a l'estadi Guillermo Olagüe de Gandia, ara de gespa artificial. Els set precedents restants, disputats sobre gespa natural ens deixen 4 victòries dels valencians, 2 de l'Hospi i només un empat. Els riberencs han encaixat dures derrotes al feu gandià, destacant un 4-0 (1998-1999) i un 5-0 (1989-1999). L'últim precedent -l'únic empat entre tots dos equips a Gandia- va tenir un horari prou peculiar: divendres a les 7 de la tarda; aquell partit, que va ser televisat per La 2, va acabar amb un gol in extremis de Ricard Fargas "Ricky" que salvava un punt pels homes de Lluís Pujol.

2000-2001 - Segona Divisió B - Gandia 1-1 L'Hospitalet
Matamala 10' (pp) / Ricky 88'
1999-2000 - Segona Divisió B - Gandia 2-1 L'Hospitalet
David Bauzá 34', Sancho 69' (pen) / Maceda 2'
1998-1999 - Segona Divisió B - Gandia 4-0 L'Hospitalet
Orife 31' i 60'; Abel Buades 38', Castillo 78'
1997-1998 - Segona Divisió B - Gandia 1-3 L'Hospitalet
Carlos 9' / Pablo 65', Albelda 77' (pp), Puado 88'
1996-1997 - Segona Divisió B - Gandia 2-1 L'Hospitalet
Marcos Estruch 32' i 60' / Germán 30'
1990-1991 - Segona Divisió B - Gandia 1-2 L'Hospitalet
Teruel 73' / Lluís 53', Manolo 61'
1989-1990 - Segona Divisió B - Gandia 5-0 L'Hospitalet
Franco 35' i 46'; Ayneto 62', Bolós 78', Moya 89'

1 comentari:

  1. Una petición. ¿Por qué no creas una sección fija donde tengas actualizadas algunas estadísticas? Como mínimo, la clasificación de goleadores... Como máximo, asistencias de gol, tarjetas...

    ResponElimina