Etiquetes

13/2/11

Gran victòria | CE L'Hospitalet 4-0 UD Alzira

Genial. L’Hospi s’ha tornat a reinventar i avui ha acabat passant per sobre d’un Alzira lluitador, fins a cert punt ambiciós, que ha durat a sobre del terreny de joc el que ha volgut un Hospi que, com ja és habitual a l’Estadi, ha mostrat un nivell altíssim. Hi haurà opinions per a tots els gustos, però és difícil rebatre que després de triomfs com el d’avui, el dinar de després no faci de més bon pair. Sensacional que, fins i tot, l’Hospi tingui la fortuna de cara i tingui els pals al seu favor. Sensacional que el dia que Lobato juga tot el partit (tot) com a lateral esquerre es marqui, possiblement, el millor partit des que defensa la samarreta de l’Hospi. Sensacional que, per fi, David Corominas s’hagi retrobat amb el gol i hagi contribuït al 4-0 amb què l’Hospi ha eliminat l’Alzira de la lluita directa per la salvació. Sensacional que per moltes baixes amb què compti l’equip, qualsevol recanvi pugui redoblar el rendiment i fer prescindible qualsevol jugador. L’únic però (i l’Hospi no hi podia fer res) ha estat el triomf de l’Atlètic Balears davant el Benidorm (2-0) que manté la distància que els riberencs tenen amb la plaça de promoció de permanència que ara ocupen els alacantins. Però amb aquest nivell, i sent objectius, la salvació serà qüestió de setmanes.

I no ha estat un partit fàcil ni molt menys. Hem vist un bon Alzira durant la primera mitja hora de partit. Els blaugrana en cap moment han demostrat la seva posició a la lliga, però sí que han fet palès el seu bon moment a la lliga (1 derrota en els darrers 8 partits). Mig del camp poblat per dificultar la tasca de creació dels riberencs i pressió ben avançada dels homes de Manolo Herrero, que en algunes fases del primer temps han controlat el partit sense que l’Hospi sapigués com contrarestar el bon treball dels alzirenys. Inserits en aquesta dinàmica, han estat els visitants els que han disposat de la primera ocasió clara (claríssima) del partit originada en una pèrdua en zona delicada de Cristian Gómez i que ha acabat amb l’esfèrica als peus de Javi Moreno, que no s’ho ha pensat dues vegades per colpejar una pilota que s’estavellaria al pal dret, després que Craviotto desviés l'esfèrica amb la punta dels dits (11’). Si fa 7 dies l’alacantí Álex Blanco perdonava l’Hospi en el seu partit a Villafranqueza, avui el ‘6’ de l’Alzira hauria pogut variar molt el rumb d’un partit que, tanmateix, va prosseguir amb un Alzira crescut i confiat en les seves possibilitats.

Destacada la primera meitat de Tiquinho, molt bulliciós, i de Cristian. El lateral esquerre de l’Alzira va protagonitzar la segona ocasió del partit, en una acció llarga vorejant en tot moment l’àrea riberenca que l’Hospi no ha sabut tallar i amb un xut que, però, marxaria per sobre del travesser (20’). A partir d’aquí, l’Hospitalet s’ha posat les piles i ha començat a sovintejar l’àrea visitant. Ho ha fet amb dos xuts que acabaven a córner després d’impactar en un defensa alzireny: primer ho intentava Manel després d’una passada de Lucas Viale (23’) i, dos minuts més tard, era Cristian Gómez qui culminava una jugada combinada iniciada per Corominas i seguida per Cristian Alfonso (25’). Molt més clara va ser la ocasió de David Corominas al minut 31, després d’una bona acció de pressió i recuperació de Cristian Lobato i de la passada entre línies de Cirio cap al davanter de Vilassar, que sol davant Sito creuava en excés el seu xut, que es perdia llepant el pal dret de la porteria de l’Alzira.

El gol s’apropava i l’Alzira transmetia sensació d’estrès cada vegada que l’Hospi li posava una marxa més al partit. Al 37’, Jordi Martínez tornava a mostrar que estava barallat amb el gol després d’enviar fora una pilota franca després d’una bona combinació entre Coro i Cristian Alfonso. Precisament aquests dos van ser protagonistes de la següent acció, la del gol que va obrir la llauna a l’Estadi i que va acabar traduïnt en triomf l’abassegador domini riberenc en aquest primer acte. Corria el minut 41 i Cristian Alfonso, en banda esquerra, engegava una jugada que tindria Cristian Gómez com a enllaç i assistent de David Corominas, que rebia la pilota dins l’àrea gran de l’Alzira i afusellava Sito sense pensar-s’ho dues vegades per fer pujar l’1-0 a l’electrònic. Tranquil•litat per un Hospi que, fins i tot, hauria pogut marxar els vestidors amb un avantatge més ampli si la rematada de cap de Coro a centrada de Cirio no hagués marxat fregant el travesser visitant (44’). Tots dos equips marxaven a descansar amb l’avantatge mínim de l’Hospi i amb la preocupació latent a la cara de Manolo Herrero.

El tècnic de Villena iniciaria el segon temps amb dos canvis, donant entrada a Lourenço i a Juanpe en el lloc d’Edu Silva i d’Escudero (que havia vist targeta groga a la primera part). El cert és que l’Alzira va tornar a recuperar sensacions en aquesta arrencada de la segona meitat, però sense res de punch en els metres finals; infranquejables un cop més els germans Viale i encara millor Hammouch a la dreta i, especialment, Lobato a l’esquerra. El jove ‘lateral’ de l’Hospi s’ha marcat un partit increïble i no ha donat opcions a l’atac alzireny. Així, no era d’estranyar que si l’Hospitalet estava encertat de cara a porta el segon gol no trigaria tampoc en arribar. Dit i fet, Coro lluitava i recuperava una pilota al mig del camp, assistia a Cirio i aquest, veient desmarcat Cristian Alfonso, assistia a l’avui ‘10’ de l’Hospi que, amb tota la incertesa del món, sortejava la sortida de Sito, es col•locava bé la pilota i l’enviava al fons de la xarxa fent-la passar abans per sota les cames d’un defensa de l’Alzira (60’). 2-0 i, ara sí, tranquil•litat.

A partir d’aquí, el partit s’ha convertit en un monòleg dels homes de Miguel Álvarez, davant d’un Alzira derrotat, sense capacitat de reacció que tenia per davant més de mitja hora d’un partit que se li ha acabat fent més llarg que un dia sense pa. Encomanats a la Mare de Déu del Lluch perquè l’Hospi no mantingués la seva efectivitat, l’Alzira s’ha salvat del tercer gol en una acció originada en un servei de cantonada botat per Coro que ha acabat amb una meravellosa assistència de Cristian Gómez a Alfonso, que ha posat la punta de la bota per colpejar una pilota que ha marxat, plorant, fregant el pal esquerre de la meta de Sito (72’). Millor sort han tingut els riberencs al minut 76, en una ràpida acció de contracop iniciada per David Corominas, que combinava amb Sergio Cirio i culminava el mateix Coro, que batia Sito de fort xut (76’) i feia pujar el segon gol al seu compte particular (el tercer de l’Hospi).

El tercer gol va donar pas als homenatges i a l’entrada al terreny de joc de Marc Pedraza, que juntament amb Eloi Fontanella substituïa Jordi Martínez i Cristian Alfonso (77’). Eren els primers minuts que Pedraza jugava amb l’Hospi des de la mort del seu pare el passat 8 de gener. Minuts més tard, Santacruz també faria el seu debut a l’Estadi cobrint la marxa de Manel Viale (84’). Entremig, festival d’un Hospitalet que feia el que volia davant d’un Alzira que només va inquietar Craviotto en una acció aïllada de Tiquinho, que va deixar anar un xut des de la frontal de l’àrea que marxaria a la dreta del porter lleidatà de l’Hospi (78’). Per la seva banda, els de Miguel Álvarez van fer treballar de valent Sito en dues accions gairebé consecutives: al 82’, bona jugada de Sergio Cirio amb una centrada mil•limètrica al cap de Corominas, que obligava el porter alzireny a estirar-se per evitar el quart gol local. Un minut més tard, Sito tornava a lluir-se en una preciosa jugada aturada en què Coro picava un servei de cantonada, Manel Viale perllongava amb el cap i Eloi Fontanella empalava una volea impressionant que el porter visitant enviava a córner quan la pilota ja es colava per tot l’escaire de la porteria de l’Alzira (83’).

A la tercera, però, va anar a la vençuda. Amb el partit vist per sentencia i l’Alzira esperant la finalització del partit, Marc Pedraza recuperava una pilota al mig del camp i assistia en profunditat Sergio Cirio, que superava la sortida desesperada de Sito amb una preciosa vaselina que acabava mansament al fons de les malles blaugranes (90’). Era l’epíleg perfecte a un molt bon partit d’un Hospi que havia anat de menys a més i que havia sabut madurar un rival que ha plantat cara sempre que el partit transitava amb el ‘doble donut’. Bones sensacions, molt bones vibracions per a un Hospi que ja deixa el descens directe a 10 punts. Dissabte, si no hi ha canvis de darrera hora, visita al complicat camp del Gandia i nova oportunitat per seguir superant equips (els de Safor tenen tres punts més que l’Hospitalet). No hi serà David Corominas, que avui ha vist la cinquena groga de la temporada i haurà de descansar el proper cap de setmana.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Lobato, Manel Viale (Santacruz, 84'), Lucas Viale, Manel Gómez, Corominas, Cristian Gómez, Jordi Martínez (Marc Pedraza, 77'), Cristian Alfonso (Eloi Fontanella, 77') i Cirio.

UD ALZIRA: Sito, Ballester, Escudero (Juanpe, 46'), Amarilla, Rafa Gimeno, Pablo Vidal, Javi Moreno (Pucho, 63'), Escudero, Tiquinho, Pulga i Edu Silva (Lourenço, 46').

Gols: 1-0 Corominas (41'); 2-0 Cristian Alfonso (60'); 3-0 Corominas (76'); 4-0 Cirio (90').

Àrbitre: Aarón Suberbiola Zúñiga (Euskadi). Ha mostrat targeta groga als locals Craviotto (53') i a Corominas (93') i als visitants Escudero (27') i Pablo Vidal (37').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. Uns 300 espectadors. Moussa i Dani Planchería han completat la convocatòria de l'Hospi, que ja fa 5 mesos que no perd a l'Estadi. David Corominas, que amb els dos gols d'avui ja és el màxim golejador de l'equip (6 gols) es perdrà el partit del proper cap de setmana a Gandia en haver vist la cinquena groga de la temporada.