Etiquetes

1/4/10

A pel primer objectiu | L'Hospitalet - Santboià (divendres, 12:00)

Quan els objectius són a tocar i poden consumar-se matemàticament és sinònim que el final de lliga s'apropa i que, en casos com el de l'Hospi, la feina s'està fent bé. I és que tots som conscients que demà l'equip pot fer la primera passa (i l'ha de fer) de cara a l'ascens, l'objectiu que es va marcar el club instants després de la ja històrica desfeta de Santanyí. Demà divendres davant el Santboià (12 del migdia), l'Hospitalet en farà prou amb una victòria per certificar, números en mà, el passi al play-off d'ascens de Segona B. Per assegurar la primera plaça, però, caldrà molta més lluita i paciència. De fet, un empat aquesta tarda en el duel que enfrontarà el Cornellà amb el Manlleu provocaria que l'Hospi en tingués prou amb un punt per aconseguir la classificació; no obstant, l'ambició dels riberencs i el fet que el Reus estigui massa a prop en la classificació fa que l'Hospi necessiti guanyar demà. Per molts motius...

El primer, per seguir mantenint amb el Reus almenys la mateixa distància que abans de començar la jornada. Els del Baix Camp jugaran demà al vespre (21:00 hores) a Llagostera, sabent el resultat del seu màxim rival a hores d'ara. El segon, l'Hospi necessita, d'una vegada per totes, vèncer i convèncer davant un equip de la zona alta. un empat i una derrota davant el Reus, un empat a Sant Boi, un triomf massa sofert davant el Prat i una victòria i una derrota davant l'Europa és el balanç de l'Hospi contra els equips que l'acompanyen a la zona alta. Tot plegat, fa que alguns dubtin de la capacitat de l'equip en els duels de més 'alçada'; és per això, que per la qualitat del rival i pel moment de la temporada, la victòria de demà contra el Santboià a l'Estadi seria d'allò més positiva.

Tercer motiu, per distanciar de forma definitiva el Santboià. Els de Quim Ayats són actualment tercers a la classificació, i amb 45 minuts davant l'Olesa pendents per disputar (el Santboià guanyava 0-2 al descans) que deixarien els santboians amb 58 punts a la classificació, a onze de l'Hospi. Ens visitarà el millor visitant del campionat: comptant el partit d'Olesa, el Santboià ha sumat 32 punts de 45 possibles a domicili (a casa ha aconseguit només 26 de 48); dades que parlen del perill dels vermells com a visitants, que no perden des del mes de gener (4-1 a Llagostera i 4-2 a Reus). Des d'aleshores, cinc victòries i tres empats, combinats amb la irregularitat dels rivals han confirmat el Santboià a la zona de play-off, donant-los prou opcions com per repetir classificació, tal i com ha succeït les dues darreres temporades. A més, la història tampoc dóna dades per l'optimisme per l'Hospi, que no guanya el Santboià a casa des de la temporada 1981-1982, tot i que des d'aleshores només s'han enfrontat en dues ocasions.

Així doncs, l'Hospi tindrà una prova de foc d'allò més interessant, pel rival, i per testar el nivell d'un equip que ha creat algun que altre dubte després de les actuacions en els darrers partits, en què ha hagut de patir per treure endavant els partits tot i la teòrica superioritat respecte els rivals. L'empat a la Pobla de Mafumet diumenge passat el va fer bo l'ensopegada del Reus hores després; amb perspectiva, l'Hospi va deixar escapar una oportunitat d'or per haver obert encara més forat respecte el Reus i tenir més marge d'error davant la tríada de partits que enfrontarà en menys de quinze dies. I és que després de rebre el Santboià, l'Hospi visitarà de forma consecutiva el Manlleu i el Prat, dos dels camps -i dels rivals- més complicats de la lliga, que a més es troben en plena lluita per entrar al play-off. No val a badar, doncs; cal contundència i tornar a recuperar el joc que va fer meravellar tothom ara fa unes setmanes.

De nou, però, Vinyals no podrà comptar ni amb Quique Cárcel ni amb Eloi Fontanella, que haurien de començar a veure la llum en les seves respectives lesions. Casualitat o no, des que el davanter de l'Hospi va lesionar-se davant l'Amposta, l'equip s'ha encallat una mica pel que fa a la fluïdesa, tot coincidint -també cal dir-ho- amb les baixes per lesió o sanció d'homes molt importants. Afortunadament, demà la infermeria quedarà pràcticament buida; Iván Hammouch podria tornar a l'onze inicial després de tres partits sense fer-ho. Un altre que podria tornar a la titularitat és Carlos Craviotto, després que Dani Planchería comptés amb dos partits complets per tal d'agafar minuts i rodatge.

El partit, tot i disputar-se en divendres, començarà com és habitual a l'Estadi a les 12 del migdia, i serà xiulat per Óscar Sauleda Torrent, col·legiat de la delegació del Maresme fins ara inèdit a la història de l'Hospi. Aquesta temporada, aquest maresmenc, que estarà ajudat a les bandes per Mesones González i Millán Agudo, ha xiulat entre d'altres partits el Prat-Rapitenca (2-3) o l'empat entre Manlleu i Pobla de Mafumet de fa dues setmanes (1-1).

Precedents del CE L'Hospitalet - FC Santboià
Victòries de l'Hospitalet: 3
Empats: 2
Victòries del Santboià: 2
Gols marcats per l'Hospitalet: 15
Gols marcats pel Santboià: 11

El darrer precedent entre riberencs i santboians el tenim la temporada passada (1-1). Els conjunts que aleshores dirigien Julià Garcia i José Antonio García Escribano s'enfrontaven un 23 de novembre de 2008 a l'Estadi. L'Hospi va ser superior gran partit del partit; de fer, va gaudir de força ocasions i fins i tot va aconseguir avançar-se al marcador (Manel, 54'). L'expulsió per doble groga de David Andreu al 83' va ser gairebé mortal per l'Hospi. El Santboià va veure en la superioritat un motiu per arriscar i, en l'única ocasió de tot el partit al minut 90, Peque establia l'empat a un definitiu que, vist com va transcórrer la resta temporada, va ser la sentència per aquell Hospi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada