27/4/10

La Jornada del Futbol Base (24 i 25 d'abril)

Dissabte passat la Federació Catalana de Futbol va aprovar per majoria dels assistents la reforma del Pla de Competicions del futbol base de cara a la temporada vinent. Abans, però, van modificar l'article dels Estatuts de la FCF que permetien que aquesta modificació entrés en vigor ja la temporada vinent i no haver de deixar un any de transició. Amb una assistència inferior al 13%, si bé els resultats són els que són i cal acceptar-los, cal reflexionar sobre les formes i la idoneïtat d'aquesta modificació, de les presses que hi ha hagut per aplicar aquesta reforma la propera temporada quan les competicions d'aquest any són a punt d'acabar; el sistema d'ascensos i descensos, en alguns casos, no té res a veure amb el que hi havia determinat en un primer moment. Però també cal fer una estirada d'orelles a aquells representants de clubs que s'han omplert la boca criticant aquesta reforma i després no van aparèixer dissabte per l'INEFC. Tot plegat, és un afegitó a tot el que suposa la FCF i, en extensió, el seu futbol... Allò tan castellà de "entre todos la mataron y ella sola se murió".

Per cert, pels amants de l'estadística, va haver-hi 164 assistents dels quals 165 van aprovar la reforma del futbol juvenil. Sí, 165 vots de 164 possibles... O cal repassar les matemàtiques o, pitjor encara, recordar allò de "una persona, un vot". Aprofitant el repàs setmanal dels resultats del futbol base de l'Hospi, intentarem fer cinc cèntims del que suposa aquesta reforma en cada categoria, i de quina manera afecta els equips del Centre d'Esports l'Hospitalet, especialment pel que fa al tema d'ascensos i descensos.

Juvenils

Divisió d'Honor i Lliga Nacional: depenen de la RFEF, per tant, no patiran cap modificació.

Preferent Juvenil: passarà de dos a quatre grups. Aquesta temporada, doncs, els dos primers de cada grup pugen a Nacional i els dos últims de cada grup baixen a Primera. Pel que fa als ascensos, els quatre primers classificats de cadascun dels nou grups de Primera jugaran la temporada vinent a Preferent.

Primera Juvenil: a Barcelona, hi haurà 8 grups de 16 equips en aquesta Primera en lloc dels 5 que hi havia aquesta temporada. La formaran els dos pitjors de cada grup de Preferent (4 equips), els equips que mantinguin la categoria aquesta temporada i els 3 primers classificats dels 34 grups de Segona Juvenil. A la 2009/2010, com dèiem, els primers quatre equips de cada grup pugen a Preferent i els dos darrers classificats de cada grup baixen a Segona Divisió.

Segona Juvenil: a Barcelona, hi haurà tants grups de 16 equips com sigui necessari. D'acord amb això es configurarà el nombre d'ascensos que s'hagin de produir. La resta de delegacions disposaran el seu pla de competició pel que fa a Primera i Segona Juvenil. Aquesta temporada, els tres primers classificats de cada grup assoliran l'ascens a Primera Juvenil.

Juvenil A | Divisió d’Honor – Grup 3
Final de lliga
10è CE L'Hospitalet - 36 punts - 10 6 14 - 45 52 - 30 PJ

El Juvenil A de Manuel Ruano va salvar la categoria abans de jugar el seu partit la penúltima jornada i gaudirà de la seva tercera temporada consecutiva a Divisió d'Honor (setena a la història del club). No es veu afectat per aquestes modificacions.

Juvenil B | Preferent – Grup 1
UE Bordeta de Lleida 1-1 CE L'Hospitalet B
[Diumenge 18:00] [Municipal de la Bordeta]
3r CE L'Hospitalet - 52 punts - 15 7 5 - 61 41 - 27 PJ

Tres jornades pel final i l'Hospi es troba a dos punts de l'ascens a Lliga Nacional. Can Vidalet (58 punts) i Gavà (54) ocupen les dues primers posicions. Pugen els dos primers. El Juvenil B ha de rebre el Nàstic B, visitar el Can Vidalet i rebre la Damm C a la darrera jornada. Si no assoleix l'ascens, seguirà la propera temporada a Preferent Juvenil.

Juvenil C | Primera Divisió – Grup 2
UB Catalònia 4-0 CE L'Hospitalet C
[Dissabte 13:30] [Llars Mundet - Camp 1]
7è CE L'Hospitalet - 42 punts - 13 3 11 - 62 51 - 27 PJ

Finalment seran els quatre primers de cada grup i no pas el campió exclusivament els equips que jugaran la temporada vinent a Preferent. Després de la derrota a Llars Mundet, el Juvenil C cau a la setena plaça i té l'últim lloc d'ascens a 6 punts (EF Gavà B, 48 punts). Molt complicat per l'Hospi, que ha de rebre el Santa Eulàlia i la Uni B i desplaçar-se al camp de la Penya Cinc Copes. Si no puja, jugarà l'any vinent a Primera Juvenil.

Cadets

Divisió d'Honor: es manté com fins ara. Únic grup de 16 equips. Aquesta temporada baixaran a Preferent els quatre darrers classificats. Els dos primers classificats dels dos grups de Preferent disputaran aquesta Divisió d'Honor l'any vinent.

Preferent Cadet: passarà de dos a quatre grups, de 16 equips cadascun. S'estableix un màxim de dos equips per club a la categoria. La jugaran els quatre equips provinents de Divisió d'Honor, els equips que se salvin aquesta temporada, els dos primers classificats dels 14 grups de Primera Cadet i els 8 millors tercers. Aquesta temporada, els dos primers de cada grup pugen a DH i els darrers, baixen a Primera Cadet.

Primera Cadet: a Barcelona, passarà de deu a onze grups, de 16 equips cadascun. La jugaran els quatre equips provinents de Preferent, els equips que mantinguin la categoria, els dos primers classificats dels 31 grups de Segona Cadet i els millors tercers classificats segons les places vacants. Aquesta temporada, els dos primers de cada grup i els vuit millors tercers pugen a Preferent Cadet; els dos últims de cada grup baixen a Segona Cadet.

Segona Cadet: a Barcelona, hi haurà tants grups de 16 equips com sigui necessari. D'acord amb això es configurarà el nombre d'ascensos que s'hagin de produir. La resta de delegacions disposaran el seu pla de competició pel que fa a Primera i Segona Cadet. Aquesta temporada, els dos primers classificats de cada grup i els millors tercers segons les places vacants assoliran l'ascens a Primera Cadet.

Cadet A | Preferent – Grup 1
CE L'Hospitalet 2-0 UE Barri Santes Creus B
[Dissabte 16:00] [Estadi de Futbol de l'Hospitalet]
4t CE L'Hospitalet - 44 punts - 13 5 9 - 39 35 - 27 PJ

Tot i la victòria de dissabte passat, el Cadet A té complicat l'ascens. El segon classificat, la Blanca Subur, té sis punts d'avantatge a manca de nou per disputar. La Floresta a fora, el Prat a casa i el Júnior a domicili conformen el calendari que li queda a l'Hospi.

Cadet B | Preferent – Grup 2
CF Damm B 4-0 CE L'Hospitalet B
[Dissabte 12:00] [Feliu i Codina]
16è CE L'Hospitalet - 33 punts - 2 3 22 - 16 87 - 27 PJ

El Cadet B jugarà la propera temporada a Primera Cadet després de confirmar-se el seu descens la passada jornada. Tot i això, encara queden tres partits (Figueres i Gramenet B a l'Estadi i Vic Riuprimer a domicili).

Cadet C | Primera Divisió – Grup 1
At. Club Hospitalense 0-0 CE L'Hospitalet C
[Dissabte 12:00] [Municipal de l'Hospitalet Centre]
7è CE L'Hospitalet - 43 punts - 12 7 8 - 54 38 - 27 PJ

Sense opcions d'ascens ni de baixar, el Cadet C afrontarà aquestes tres jornades restants amb l'ànim de disfrutar al màxim. Santa Eulàlia i Sants visitaran l'Estadi abans de l'Horta-Hospi C de la darrera jornada.

Infantils

Divisió d'Honor: desapareix. Els 14 primers classificats passen a formar part de la nova Primera Divisió; el 15è i 16è classificat jugaran a la nova Segona Divisió.

Primera Divisió: nova categoria que consta de sis grups (Dos a Barcelona i Girona, un a Lleida i Tarragona). S'estableix un màxim de dos equips per club a la categoria. Aquesta Primera Divisió estarà conformada pels 14 primers classificats de Divisió d'Honor Infantil 2009/2010, els 12 primers dels dos grups de Preferent, i els guanyadors de les promocions d'ascens entre campions de Segona Infantil 2009/2010.

Preferent: desapareix. Els dotze primers de cada grup passen a Primera Divisió. Els quatre darrers de cada grup passen a Segona Divisió.

Primera Infantil: desapareix. Els campions de la 2009/2010 disputaran una promoció entre ells per decidir qui jugarà a Primera Divisió. Els perdedors d'aquesta promoció, juntament amb els classificats entre la 2a i la 10a posició de cada grup passaran a la Segona Divisió. Els classificats entre la 11a i la 16a plaça, passaran a integrar la nova Tercera Divisió.

Segona Divisió: nova categoria. Estarà formada, a Barcelona, per 8 grups, serà de caràcter comarcal i cada club hi podrà tenir un màxim de tres equips. La jugaran els 2 darrers classificats de DH, els quatre últims dels dos grups de Preferent, els classificats entre el segon i el desè lloc de Primera Infantil i els campions de grup de Segona Infantil 2009/2010.

Segona Infantil: desapareix. Els campions de la 2009/2010 jugaran a Segona Divisió. La resta d'equips, a Tercera Divisió.

Tercera Divisió: a Barcelona, hi haurà tants grups de 16 equips com sigui necessari. D'acord amb això es configurarà el nombre d'ascensos que s'hagin de produir. La resta de delegacions disposaran el seu pla de competició segons considerin oportú. La jugaran els cinc darrers classificats dels 14 grups de Primera Infantil 09/10 i els equips que aquest any juguen la Segona Infantil (exceptuant-ne el campió de cada grup).

Infantil A | Preferent – Grup 1
CE L'Hospitalet 1-0 UE Barri Santes Creus
[Dissabte 14:15] [Estadi de Futbol de l'Hospitalet]
13è CE L'Hospitalet - 24 punts - 5 9 13 - 27 48 - 27 PJ

Coses del futbol, l'Infantil A ha passat de lluitar pel descens a jugar-se un teòric ascens. L'objectiu segueix sent la 12a posició que ara mateix té el Manresa amb 25 punts. Aquesta dotzena posició donaria a l'Hospi una plaça per jugar a Primera Divisió l'any vinent. L'Infantil A ha de jugar al camp de l'Atlètic Segre, rebre la visita de la Gramenet i visitar el Vilanova la darrera jornada.

Infantil B | Primera Divisió – Grup 1
CE Europa B 2-0 CE L'Hospitalet B
[Dissabte 17:00] [Nou Sardenya]
3r CE L'Hospitalet - 54 punts - 17 3 6 - 73 46 - 27 PJ

Després de la reforma, l'Hospi ja sap que la temporada vinent jugarà a Segona Divisió (segona categoria) Per tant, els duels davant el Martinenc, el Sant Andreu B i l'Horta serviran a l'Infantil B per gaudir d'aquest tram final de lliga.

Infantil C | Primera Divisió – Grup 2
CE L'Hospitalet C 1-4 UB Catalònia B
[Dissabte 10:00] [Estadi de Futbol de l'Hospitalet]
6è CE L'Hospitalet - 48 punts - 15 3 8 - 71 51 - 27 PJ

La situació del B és calcada a la del C. La Damm B ja s'ha fet amb la primera posició i l'equip quedarà entre els deu primers pel que la temporada vinent jugarà a Segona Divisió amb l'Infantil B i, fins i tot, l'A. Per tant, a l'Hospi li quedaran tres duels intrascendents per la classificació davant l'Horta B, la Penya Manigua i el Sants.

Alevins

El futbol aleví català es disputarà, des de la propera temporada, amb la modalitat de futbol-7, i no pas futbol-11 com fins ara. Això provoca que els equips podran inscriure un o dos equips en la mateixa categoria amb què comptaven amb un aleví de futbol 11. Per aquest motiu, tal i com indica la FCF a la seva web, els ascensos i descensos podrien patir variacions.

Divisió d'Honor: desapareix. Els primers 14 classificats jugaran a Primera Divisió (nova categoria); el 15è i el 16è, a Segona Divisió (nova categoria).

Primera Divisió: nova categoria. La 2010/2011 hi haurà 7 grups de Primera Divisió: 2 a Barcelona, 2 a Lleida, 2 a Girona i 1 a Tarragona. S'estableix un màxim de dos equips per club. 14 primers classificats de DH 2009/2010, dos primers classificats dels grups de Preferent 2009/2010

Preferent Aleví: desapareix. Els dos primers classificats de cada grup passaran a Primera Divisió; els classificats entre els llocs 3r i 15è jugaran a Segona Divisió; el darrer classificat de cada grup jugarà a Tercera Divisió.

Primera Aleví: desapareix. Els tres primers de cada grup i els tres millors quarts, jugaran a Segona Divisió la temporada vinent. La resta de quarts i els equips classificats entre el 5è i el 15è lloc jugaran a Tercera Divisió. L'últim de cada grup, passarà a Quarta Divisió.

Segona Divisió: nova categoria. A Barcelona, sis grups de caràcter comarcal. Màxim de tres equips per club. Hi jugaran els dos últims de DH 2009/2010, els classificats entre el 3r i 15è lloc de Preferent 2009/2010 de cada grup i els tres millors quarts dels grups de Primera Aleví 09/10.

Segona Aleví: desapareix. Els campions jugaran a Tercera Divisió, la resta d'equips, a Quarta Divisió.

Tercera Divisió: nova categoria. A Barcelona, estarà formada per 18 grups d'un màxim de 16 equips. Hi jugaran els últims de cada grup de Preferent 2009/2010, els pitjors quarts i els classificats entre el 5è i el 15è lloc de Primera Aleví 09/10 i els campions de Segona Aleví 09/10.

Quarta Divisió: nova categoria. A Barcelona hi haurà tants grups de 16 equips com sigui necessari. Hi jugaran el darrer classificat de cada grup de Primera Aleví 09/10, els equips no-campions de Segona Aleví i la resta de nous inscrits.

Aleví A | Divisió d’Honor – Grup 1
Atlètic Segre 1-1 CE L'Hospitalet
[Diumenge 11:00] [Estadi Municipal Ramon Farrús]
12è CE L'Hospitalet - 26 punts - 6 8 13 - 25 49 - 27 PJ

El punt sumat a Lleida diumenge passat dóna a l'Hospi, amb aquesta modificació, el passi a la nova Primera Divisió. Amb el Manlleu com a cuer destacat, sembla que Manresa i Sant Gabriel es jugaran l'altra plaça de 'descens'. Girona, Barcelona i, precisament, Manresa són els rivals de l'Aleví A d'aquí al final de lliga.

Aleví B | Primera Divisió – Grup 1
CE L'Hospitalet B 3-1 UA d'Horta
[Dissabte 11:30] [Estadi de Futbol de l'Hospitalet]
3r CE L'Hospitalet - 62 punts - 20 2 5 - 79 20 - 27 PJ

L'Hospi B s'ha assegurat l'ascens a la nova Primera Divisió, ja que a manca de tres jornades per la finalització del campionat té 10 punts d'avantatge respecte el quart classificat, el Sant Gabriel B. L'objectiu serà ara intentar desbancar la Unificación Llefià de la segona plaça; els badalonins tenen 63 punts, un més que els riberencs. Sants B i PB Anguera a domicili i Unificación Bellivtge a casa són els rivals que li queden a l'Aleví B.

Aleví C | Primera Divisió – Grup 2
CE L'Hospitalet C 0-2 FP CE Júpiter
[Dissabte 13:00] [Estadi de Futbol de l'Hospitalet]
3r CE L'Hospitalet - 64 punts - 21 1 4 - 71 24 - 27 PJ

Bufalà, Parc i Sant Gabriel C són els rivals de l'Hospitalet en les tres jornades que resten per la fi de la lliga. Dues victòries davant badalonins i barcelonins donarien l'ascens a l'Aleví C, abans que la darrera jornada juguin a Sant Adrià, al camp del líder.

Aleví D | Segona Divisió – Grup 17
CE L'Hospitalet D 2-1 Zona Franca FC
[Dissabte 18:00] [Estadi de Futbol de l'Hospitalet]
1r CE L'Hospitalet - 63 punts - 20 3 2 - 75 20 - 25 PJ

Per la seva banda, l'Aleví D té un llarg camí per recórrer si vol l'ascens. Cinc jornades encara per disputar i una zona alta realment comprimida són les raons. Don Bosco, Pujadas, Martinenc D, Sistrells B i Escolapis de Sarrià seran els rivals d'ara en endavant. Els de Sarrià són precisament segons de la lliga a hores d'ara; el partit de la darrera jornada podria ser realment emocionant.

Benjamins

Preferent Benjamí: passarà a dir-se Primera Divisió. En principi constarà, a Barcelona, de tres grups de 16 equips cadascun. S'hi permetran dos equips per club com a màxim. La jugaran els equips de Preferent 09/10 que no acabin en darrera posició, els dos primers classificats dels grups de Primera 09/10 i els tres millors tercers.

Primera Benjamí: es denominarà Segona Divisió i tindrà caràcter comarcal. Hi haurà 12 grups a la província de Barcelona. La jugaran els cuers de Preferent 09/10, els tercers que no pugin a Primera Divisió, els classificats entre el 4t i el 13è lloc de Primera Benjamí 09/10, els campions de Segona Benjamí 09/10 i els sis millors segons de tots els grups de Segona Benjamí 09/10. S'estableix un màxim de tres equips per club.

Segona Benjamí: es denominarà Tercera Divisió i serà també de caràcter comarcal. Hi haurà tants grups com equips hi hagi per composar-ne. La jugaran els equips que no aconsegueixin l'ascens a Segona Divisió, els tres darrers classificats dels grups de Primera 09/10 i els equips de nova creació.

Benjamí A | Primera Divisió - Grup 2
CF Unificación Llefià 0-4 CE L'Hospitalet
[Dissabte 10:00] [Municipal de Llefià]
1r CE L'Hospitalet - 62 punts - 19 5 1 - 114 34 - 25 PJ

El Benjamí A de l'Hospi jugarà la temporada vinent a la màxima categoria després d'aquesta modificació, ja que l'avantatge amb la FPE Europa és de 12 punts a manca de tres jornades per acabar la lliga. L'objectiu ara serà guanyar la lliga: la PB Anguera és segona, a un punt, però haurà de descansar una jornada. Prat, EF Gavà D i Sant Ildefons són els rivals d'aquí al final de lliga.

Benjamí B | Segona Divisió - Grup 7
CE L'Hospitalet B 12-0 UE Sant Andreu E
[Dissabte 9:00] [Estadi de Futbol de l'Hospitalet]
3r CE L'Hospitalet - 58 punts - 19 1 3 - 130 27 - 22 PJ

L'ascens està complicat per l'Hospi, que té el líder a 7 punts quan falten cinc jornades pel final. La Damm B, segona, és a dos punts i aconseguir ser un dels sis millors segons seria l'objectiu més 'senzill'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada