Etiquetes

3/4/10

El resum de la 32a jornada

Una jornada estranya, aquesta 32a. Sobretot per les dates, per haver-se disputat repartida en tres dies, entre setmana, amb poc públic (encara menys que l'habitual) i, tot plegat, amb els equips apurant els partits per tal d'acomplir amb els seus objectius. I per si això fos poc, dintre de 10 dies tindrem una nova i "magnífica" jornada intersetmanal, fantàstica per un campionat com el de la Tercera Divisió, disputar per uns quants jugadors semiprofessionals i una gran majoria d'amateurs; una jornada en la que, per acabar-ho d'adobar, tambié hi haurà partits de Primera Divisió (amb Espanyol i Barcelona com a 'caps de cartell'). Queda clar que caldria reflexionar sobre aquesta situació, a no ser que el que es vulgui, precisament, sigui devaluar encara més el futbol modest.

Pel que fa al futbol, o més ben dit pel que fa a l'aspecte esportiu, la 32a jornada va destacar, encara més, Hospi i Reus al capdavant de la taula. Divendres al matí, l'Hospi sumava un triomf necessari i de prestigi davant el Santboià (1-0). Tot i que els de Quim Ayats van plantar cara al líder, els va faltar arribada i 'mala llet' per intentar neutralitzar el gol de Cristian Lobato (16') que donava el passi matemàtic pel play-off a l'Hospi. Hores més tard, i gairebé en la clandestinitat (poc més de 100 espectadors), el Reus també s'enduia els tres punts en el seu desplaçament a Llagostera (0-1) (foto). Els de Santi Castillejo van ser d'allò més efectius i gràcies a un gol de Querol al començament de la segona meitat van fer estèril el domini i el major nombre d'ocasions dels llagosterencs, que queden anclats a la zona mitja de la classificació després d'encadenar cinc partits sense guanyar.

La jornada, però, havia començat dimecres amb el duel que enfrontava Cassà i Europa al Gironès. El resultat, clar i contundent: 4-0 pels cassanencs, que segueixen fent mèrits per salvar la categoria quan poca gent apostava per ells a inicis de temporada. Un hat-trick de Marc Mas (en ratxa) i un quart de Roca, de penal, van sentenciar un Europa desconegut, que a més va queixar-se d'algunes decisions arbitrals dubtoses en dos dels gols cassanencs. Els graciencs perden una plaça a la classificació, en favor del Cornellà, que segueix amb la seva gran temporada i manté intactes les seves opcions de disputar la promoció. Dijous a la tarda (foto), un gol de Cebri i el desencert dels davanters del Manlleu van ser suficients per desfer-se d'un rival directe (el Manlleu ja és setè a tres punts dels verds) i, a més, per guanyar el goal average particular amb els osonencs (1-0). Un triomf en els darrers nou partits han allunyat el conjunt de Miguel López del seu objectiu inicial aquesta temporada; un Miguel López que tot i ser ratificat en el seu càrrec fa pocs dies tornarà a viure una revàlida coincidint amb la visita de l'Hospi diumenge vinent al Municipal de Manlleu.

De tot això se'n va aprofitar el
Prat (foto), que ahir va derrotar la Pobla de Mafumet per 2-0, puja fins la tercera posició a l'espera que el Santboià jugui els minuts restants a Olesa de Montserrat i aconsegueix ampliar l'avantatge respecte l'Europa i el Manlleu. Els potablava van aprofitar l'expulsió de Vivó al minut 16 per superar el filial del Nàstic gràcies als gols de Sergio Cirio (20') i Javi Lara (40'). Aquest triomf, a més, suposa la victòria número 100 del Prat a la Tercera Divisió, i estableix un nou rècord de puntuació en la categoria dels pratencs, que fins ara se situava en els 55 punts.

D'altra banda, la zona baixa es presentava d'allò més calenta aquesta jornada, amb duels directes a Blanes i a Vilanova. A La Selva i davant una setantena d'espectadors (!), el
Blanes va tornar a enterrar un bon grapat d'opcions de salvació en perdre de forma contundent davant l'Olesa (1-3) (foto). El cuer de la categoria va ser molt superior als blanencs, tot i jugar amb deu tota la segona meitat. Dos gols de Peke i un d'Aitor van deixar el gol de Narcís al 90' com una simple anècdota. La bona notícia per tots dos equips va ser que ni la Rapitenca ni el Premià van ser capaços de guanyar els seus partits i no van aconseguir allunyar-se de Blanes i Olesa. Dijous, al derbi del Montsià i davant uns 700 espectadors (quan La Devesa havia arribat a rebre més de 3.000 persones altres temporades), Gerard va avançar l'Amposta a la primera meitat i Roberto va igualar pels blaus al segon temps (1-1). L'endemà, patró similar a Premià de Mar, on el Balaguer s'avançava al minut 32 (gol de Figueres) i Melo salvava un punt pel Premià a manca de deu minuts pel final. Per cert, els premianencs han fitxat Claudiu Raducanu, provinent del Gavà. El romanès, ex de l'Espanyol, ha passat amb més pena que glòria pel club del Baix Llobregat, que encara lluita per no baixar a Tercera Divisió.

L'altre duel directe va enfrontar
Vilanova i Benavent a l'Alumnes Obrers. (foto) Els lleidatans arribaven a la capital del Garraf gairebé en quadre després de la sagnia d'expulsats de la jornada anterior, mentre que els vilanovins necessitaven donar un cop d'efecte i, d'una vegada per totes, convèncer la seva parròquia. Dit i fet, primer Santi Triguero (1') i després Jarabo (de penal), Epitié i Carlitos van establir el 4-0 definitiu que deixa els blaus per sobre del Benavent a la classificació i sis punts per sobre del descens. Finalment, el Castelldefels va donar un pas gairebé definitiu en vèncer el Palamós per 2-0 als Canyars i ja té deu punts de marge respecte la Rapitenca, tot i que hauran de parar atenció als descensos de Segona B. Més complicada està la situació al Palamós, on ningú s'esperava haver de lluitar per la permanència a sis jornades del final. Ahir divendres, els gols d'Alberto (13') i de Toni Pérez (72') van enfonsar una mica més els de la Costa Brava.

Zona de play-off d'ascens a Segona B per l'Hospitalet (72 punts), Reus (67), Prat (56) i Santboià (55 i un partit pendent); Cornellà (53), Europa (51) i Manlleu (50) encara aspiren a desbancar algun dels equips que els precedeixen.

Zona de descens per l'Olesa (22 punts i un partit pendent), Blanes (27 i un partit pendent) i Rapitenca (30). Per sobre, i pendents dels descensos de Segona B hi són el Premià (32 punts), la Pobla de Mafumet (32) i Benavent (35).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada