8/10/13

Nico Estévez, premi Ramón Cobo al millor entrenador #2bg3

L'actual tècnic del València Mestalla, Nico Estévez, ha estat guardonat amb el premi Ramón Cobo al millor entrenador de la temporada 2012-2013, en què va dirigir l'Huracán de València i amb qui va quedar-se a les portes de l'ascens en una eliminatòria davant del Jaén que es va decidir pel valor doble dels gols en camp contrari. Nascut a València fa 33 anys, Nico Estévez és el segon entrenador més jove de la categoria (només el supera el tècnic groguet, Lluís Planagumà); malgrat la seva joventut, Nico Estévez aconseguiria classificar Huracán per la fase d'ascens a la Lliga Adelante en les dues temporades que va entrenar el club maniser, classificant-lo en tercer lloc (2011-12) i aconseguint el sotscampionat el curs passat, superat per la diferència de gols general en favor del Centre d'Esports l'Hospitalet d'un altre gran entrenador com és Miguel Álvarez.

Enguany, Nico Estévez ha tornat al 'seu' València per fer-se càrrec del filial. I és que Estévez ja va estar a càrrec de diversos equips de l'escola del València CF abans de marxar a Huracán l'estiu de 2011, quan els manisers van estrenar-se a Segona Divisió B. Amb 93 partits dirigits a Segona Divisió B, Nico Estévez és el setè entrenador del grup 3 de Segona Divisió B amb més experiència a la categoria. Bagatge de 44 victòries, 33 empats i només 16 derrotes (comptant el 0-3 contra l'Hospi arran de la impugnació del primer partit del campionat actual), Estévez és el quart tècnic el promig més baix de gols encaixats (0,76 per partit), xifra només superada per Iñaki Alonso (Huracán), Manolo Márquez (Espanyol B) i David Porras (Alcoyano).

Els premis Ramón Cobo els otorga el jurat designat per a tal efecte, amb el vist-i-plau del Comitè d'Entrenadors, tal com informa la RFEF en la seva nota de premsa. Els tècnics de Primera, Segona i Segona B, juntament amb els de Primera i Segona Divisió de Futbol Sala i els de Primera Divisió femenina són els guardonats en totes i cadascuna d'aquestes edicions. D'aquesta manera, Nico Estévez veu el seu nom inscrit en un palmarès on fins ara hi figuraven, en clau #2bg3, Lluís Carreras (Sabadell, 2010-11) i Gustavo Siviero (2011-12). Pel que fa a la passada temporada, Pablo Alfaro (Leganés), Miguel Rivera (Écija) i Natxo González (Alavés) han estat els altres tècnics premiats.

1 comentari: