Etiquetes

28/4/11

Segueix la paràlisi

"Allò fàcil és fer populisme", "és fàcil tenir imaginació sense fer res, no es tracta de buscar a Google", "ja n'hi ha prou de donar lliçons", "les disculpes són una forma de cortesia, no pas un sentiment de...", "a vegades costa ser prudent a la xarxa, hi ha molt de tonto, però és millor guardar les formes, oi?" Són paraules de Miguel García del Valle, president del Centre d'Esports l'Hospitalet, primer equip de futbol de la segona ciutat de Catalunya en nombre d'habitants i que, per desgràcia, no ocupa el mateix lloc (per molts motius) en un rànquing de clubs de la Ciutat. No entrarem, perquè ha quedat clar que no és el nostre estil, en criticar o recolzar les nostres argumentacions a partir de la vehemència o de la manera d'expressar-se dels demés; cadascú, amb el seus context i bagatge, fa el que pot, el que sap o, simplement, el que creu que ha de fer o saber. La llàstima, és que un cop més els responsables de treballar per millorar aquesta entitat han tornat a decebre per la seva passivitat, per donar l'esquena un cop més a l'equip en un moment crucial de la temporada com l'actual, en què l'equip té per davant un repte il·lusionant: disputar el play-off d'ascens a la Lliga Adelante. Sorprenentment (mode irònic activat), davant el Dénia no hi haurà cap mesura per tal que l'Estadi presenti un aspecte diferent al desert que hem viscut al llarg de l'any futbolístic. El pitjor és que tampoc hi ha hagut voluntat ni intenció de fer-ho.

No es tracta de crear polèmica sinó d'exposar realitats. I és que, certament, si bé els balanços acostumen a fer-se a final d'un període de temps concret per tal d'obtenir una visió global de la feina (no) feta, és encara més cert que ens trobem en un Estat democràtic, en què la llibertat d'expressió és un fet i en què les opinions i les discrepàncies han de poder aparèixer en qualsevol moment sense que aquestes tinguin perquè influir en el treball d'un grup, format per cos tècnic i jugadors, que sí ha demostrat ser a l'alçada en tot moment fent el que saben fer, que és jugar a futbol. Ho dic, ho recordo, perquè opinar no implica descentrar ningú del seu objectiu, ni intoxicar ni realitzar cap exercici "d'antihospitaletisme" (nou terme). Allò fàcil, com efectivament diu el president de l'entitat, és fer populisme i dir que l'equip ha estat sol en 9 dels 18 desplaçaments realitzats aquesta temporada i en què l'equip SÍ ha gaudit gairebé sempre del suport de l'afició i NO pas de CAP membre de la Junta Directiva del CE L'Hospitalet.

A què ve, tot això? Fàcil. Tot sorgeix, quedi clar, arran d'una conversa pública via Twitter entre un servidor i el president de l'Hospitalet, Miguel García, iniciador del ciberintercanvi d'idees. El passat diumenge, García del Valle deia que si es guanyen "els sis punts següents, el partit contra la UE Lleida seria de portes obertes pels ciutadans de l'Hospitalet". Bé, una mesura per incentivar l'assistència a l'Estadi. La resposta va ser que abans del Lleida, havíem de rebre el Dénia i visitar el Santboià i que el futur immediat era, únicament, el Dénia, i que com a tal les mesures s'havien de prendre davant el quadre alacantí. A partir d'aquí, s'inicia la posició enrocada del màxim dirigent riberenc, amb l'etern discurs que no tot pot ser gratis. Curiosament, les tres iniciatives que s'han dut a terme aquesta temporada han tingut la gratuïtat com a únic argument. I és que les idees, bé ho sabem, brillen per la seva absència a Ca n'Hospi. A recordar: col·laboració amb la Creu Roja davant el Maonès, entrada gratis pels ciutadans japonesos davant la Gramenet i una invitació per soci (després d'haver passat per caixa davant el Sant Andreu) pel partit contra el Castelló.

Amb l'ànim de fer entendre que no tot era blanc o negre i que l'alternativa als 15 euros no és únicament la gratuïtat, vam preguntar-li al president, d'una banda, quantes entrades es venien de mitjana en un partit de lliga, quines iniciatives havia endegat el club al llarg de la temporada i de quin altaveu havien gaudit o quina nota posaria a la feina de l'Àrea Social de l'entitat? A hores d'ara, encara esperem la resposta. A vosaltres, us toca jutjar si les preguntes són indiscretes, traspassen l'àmbit públic o, simplement, són mínimament incòmodes com per evitar respondre-les i desviar l'atenció recriminant a qui escriu acusant-lo de creure que la directiva "no fa res bé" cosa que, sabeu positivament, és totalment incerta, per no dir falsa. Dir una falsedat o una mentida no converteix algú en un mentider, però tampoc l'eximeix d'un judici de valor que cal evitar quan, sobretot, el desconeixement personal és prou evident com per permetre's el luxe de prejutjar. La 'conversa' (o discussió com algun altre membre de la Directiva ho ha qualificat) va acabar amb un "ja n'hi ha prou de donar lliçons". Lliçons? Consells? Simples opinions? Diuen que les veritats fan mal. De nou, no jutjaré: sou vosaltres ben lliures de creure si les formes (les seves i les meves) són les adequades o no.

Des la Directiva se'ns ha convidat a seure per parlar de propostes concretes i treballar en positiu, proposta que, naturalment, hem acceptat ja que, per sobre de les persones (i això ha quedat clar al llarg dels anys) estan els colors del Centre d'Esports l'Hospitalet. Ens dol, però, el nul exercici d'autocrítica existent a l'entitat i, més concretament, a la Junta Directiva. Ens dol que, a dia d'avui, la web oficial del club, OFICIAL, anunciï el partit contra l'Alcoyano (sí, el que vam jugar i guanyar dijous per 2-3 sense que cap representació institucional de l'entitat a terres alacantines). Ens dol, també, que se'ns emplaci a discutir-ho a final de temporada per no desestabilitzar l'equip quan, amb el passotisme i la manca d'iniciatives a l'hora de treballar per portar gent a l'Estadi s'està fent un flac favor a uns jugadors que ho estan donant tot i més per fer d'aquesta una temporada per recordar. La Directiva, només faltaria, fa coses bé, molt bé. Sovint es recorre al fet de ser un dels pocs equips que paga al dia. Cal felicitar-se? No pas, és una obligació contreta per una 'empresa' amb els seus 'treballadors'; no podem convertir ni en heroïcitat ni en pal de paller d'un projecte (?) una simple obligació, com tampoc es felicita als jugadors per saltar al terreny de joc a jugar diumenge rere diumenge.

El més trist de tot és veure com, amb tota seguretat, diumenge contra el Dénia serem els 300, 400, 500 aficionats de sempre. Com ja és habitual, cap concreció en les xifres, i és que la foscor predomina a l'hora d'informar sobre moltes de les coses que passen (o deixen de passar) en una entitat històrica com el Centre d'Esports l'Hospitalet. Sense ànim d'ofendre i amb tot el respecte del món, però veure la Pobla de Mafumet endegar una campanya per omplir el seu Municipal i ajudar l'equip a classificar-se pel play-off d'ascens a Segona B produeix una sensació agredolça. Dolça per veure com un equip modest, català, treballa per millorar. Agra a l'hora d'establir comparacions i no precisament entre la nostra ciutat i la Pobla de Mafumet. Segurament no ha estat ni de bon tros l'escrit, l'entrada més coherent que hagi fet en els gairebé 22 mesos de vida que té aquest blog; la idea, única idea, era fer-vos arribar l'enuig, la impotència i, al cap i a la fi, part de la realitat que viu aquesta entitat a dia d'avui, 28 d'abril de 2011. I insisteixo, perquè quedi ben clar, els jugadors, els que hi van ser, els qui hi són i els qui hi seran, saben que l'afició sempre hi serà i que qualsevol reivindicació, protesta i queixa es fa des de la voluntat de créixer i de sumar. Nosaltres, sí. Ens ajudin o no, vam ser a Maó, a Terol, a Palma de Mallorca, a Santa Coloma, a Sant Andreu, a Castelló, a Lleida, a Badalona, a Benidorm, a Alacant, a Gandia, a Sabadell, de nou a Palma i a Alcoi. I sempre a l'Estadi. I fins i tot a Mallorca seguint el Juvenil en el partit clau. No donem lliçons de com ser de l'Hospi a ningú, ni ho farem: simplement hi som.

Força Hospi.

P.D. Per més informació, podeu consultar els Twitters del blog, del president i del Secretari General de l'Hospi per intentar quadrar i entendre mínimament la conversa que en gran part ha donat origen a aquesta reflexió. I sobretot, que cadascú pugui treure'n les seves conclusions i opinar si així ho creieu convenient. I sempre, us ho demano, sempre, des del respecte i des de l'educació. Gràcies.

5 comentaris:

  1. es de vergüenza ajena, leer los comentarios del señor García, en Twitter, es deprimente en serio... es un impresentable!!!

    te llamo tonto con todas sus letras... es increíble, que alguien que no sabe ni colocar una mierda de tilde, llame tonto a un socio de su club.... este tío es un mamarracho!!

    te tilda de populista, pero sus comentarios son de lo peor dentro de los populistas... y como no, haciendo la pelota a la Alcaldesa......

    Como puede existir gente así....

    No se cuando son las elecciones, yo siempre me hago abonado, pero no se como va para poder votar y cuanto tiempo... y si alguien se va a presentar.... alguien me puede explicar como funciona este, tanto los avales, como el tiempo de socio antes de poder votar, etc etc etc!! Gracias!!

    ResponElimina
  2. ¿Tonto? Sinceramente no creo que se dirija a mí. Si yo le llamo Juan, no se sentiría aludido, ¿no? Pues eso.

    ResponElimina
  3. toda la razon para ti, el escritor del blog.
    9 de los 18 desplazamientos sin representacion de la directiva. Medidas para llenar el campo?ninguna. Gratis?3...si no saben hacerlo de otra manera, que le vamos a hacer. Yo tambien he hablado con un conocido directivo y me dijo que se estaban estudiando propuestas. Que propuestas vemos??ninguna...Estos no quieren subir al hospitalet, quieren seguir enchufados tranquilamente. Cuando digo estos me refiero a los directivos, claro esta. Existen muchisimas ideas para atraer gente al campo. Pero hay que moverse y hay que trabajar. Y yo en esta directiva no veo trabajo. Veo mucho, muchisimo pasotismo. Año tras año, temporada tras temporada. No quiero enrollarme mas, porque este tema me quema vivo. Solo quiero acabar con una conclusion. El Hospi si gana los 9 puntos que le quedan va a estar cerquisima del playoff de ascenso. Por no decir que lo tendriamos asegurado. Pero para ganar los 9 puntos, no podemos pensar en el partido con el Lleida. Tenemos que pensar en el partido contra el DENIA. EL EQUIPO ESTA JUGANDO FANTASTICAMENTE, Y SOBRETODO EN CASA ESTA OBTENIENDO UNOS RESULTADOS ESPECTACULARES, NO ME ACUERDO DE LA ULTIMA DERROTA EN CASA. Y SI ENCIMA EN LUGAR DE HAVER ESOS 300, 400 AFICIONADOS, HUBIERAN CERCA DE LOS 1000, EL EQUIPO SE LANZARIA. Y SI ESTOS NUEVOS AFICINADOS VEN EL JUEGO DEL EQUIPO Y SU ENTREGA SE AFICIONARIAN A VERLO, Y YA SE SABE LO QUE PASA CON EL BOCA A BOCA. POR ESO DESDE AQUI, HACER UN LLAMAMIENTO A LA DIRECTIVA, A DAR NO FACILIDADES, SINO A EXPANDIR EL NOMBRE DEL HOSPI POR TODA LA CIUDAD. Y ESO PASA POR EL PROXIMO PARTIDO ANTE EL DENIA, NO EL ULTIMO CON EL LLEIDA. CON MAS AFICION EL EQUIPO SE CLASIFICARA PARA EL PLAYOFF

    ResponElimina
  4. Tu defendiste tus ideas, y el las suyas. El fue mas allá y te llamó tonto. Lo cierto es que tus palabras (que no venían a cuento) fueron las detonantes de tal reacción. A ver si aprendemos a respetar también por tu parte.

    ResponElimina
  5. I quines són les paraules que segons tu, "anònim" estaven fora de lloc? Què és el que no vaig respectar?

    ResponElimina